Fikret Orman ''Burak'ta Kararı Biz Veririz!''

Başkan Orman ; “Burak Beşiktaşlı, babası da Beşiktaşlı ve bunu saklamayan bir futbolcu. Geçen yıl taraftar istemedi diye almamazlık yapmadık. Kendi irademize göre takımı yönetiyoruz. Şu an sözleşmesi var.” dedi.
Haberin yayılanma tarihi:26 Mayıs 2018, Cumartesi

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, yeni sezon öncesinde futbol takımında yüzde 30-35 dolayında bütçe daralmasına gideceklerini söyledi.

Orman şöyle konuştu: “Geçen sezon sadece futbol takımı için harcanan para 82 milyon euro. Bunun içinde futbolculara ödenen paralar, maç başı ücretleri, teknik direktöre ödenen maaşlar, vergiler, diğer tüm harcamalar var. Kısacası futbol takımı için A’dan Z’ye her şeyiyle 82 milyon euro bir bütçe harcamışız. Bunu yüzde 35 arasında azaltacağız. Bu nasıl olacak? Futbolcu satışı, transferde parayı çok dikkatli harcamak, genel giderlerde kısıntılara gitmekle olacak. Bunu yapmak zorundayız.

ATİBA 1 YIL DAHA DEVAM ETMELİ

Atiba sembol oyuncumuz, bir sene daha kalacak. Şartlarını yeniden düzenleyeceğiz. Burak’ın ismi geçen sezon da gündeme geldi. Ancak taraftarın baskısı yüzünden transferinin olmadığı söylentileri yayıldı. Bunlar doğru değil. Burak Beşiktaşlı, babası da Beşiktaşlı ve gittiği kulüplerde bunu saklamayan bir futbolcu. Geçen yıl taraftar istemedi diye almamazlık yapmadık. Kendi irademize göre takımı yönetiyoruz. Şu anda da takımının sözleşmeli futbolcusu.”

BORCU ANCAK ÇEVİREBİLİYORUZ

Kulübün borçlarını ödemek ve azaltmak konusunda sıkıntımız var. Biz borç ödemiyoruz, borcu döndürüyoruz. Ancak şunun da bilinmesinde fayda var, biz 112 senede yapılan yatırımın toplamından daha fazla yatırım yaptık, daha fazla oyuncu sattık, daha fazla sponsorluk aldık. 2012’den bu yana çok şey değişti. O döneme daha iyi şartlarda devam ediyoruz. Elbette Şampiyonlar Ligi’ne katılamamak da bütçemizi olumsuz yönde etkileyecek.” 

TAMER TUNA HOCA OLARAK DÖNER

BAŞKAN Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş’in, yeni bir yardımcının gelmesi konusunda ikna olduğunu belirterek şöyle konuştu: ‘’Şenol Güneş hocamızı sonunda ikna ettik yanına yardımcı bir hoca alacak ve bunu biz belirleyeceğiz. Tamer Tuna ismi yazılmış ama kesinlikle doğru değil. Bir kere Tamer artık teknik direktörlük yapan birisi. Zaten bizde 2 sezon çalışmadan önce de teknik direktörlük yapmak istiyordu, biz rica ettik, kırmadı ve geldi 2 sezon Şenol Güneş’in yanında çalıştı. Çok da başarılı bir teknik direktör; bizim 6’da 1 bütçemizle takımını 6’ncı yaptı biz 4’üncü olduk. Önemli ve geleceği parlak olan bir hoca. Bu saatten sonra bize ancak ilerleyen yıllarda teknik direktör olarak gelir. 

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki