Fikret Orman Kimlerle Koşuyor?

Atilla Türker yazılarıyla gündeme damga vurmaya devam ediyor. İşte "Fikret Orman kimlerle koşuyor" başlıklı son yazısı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Eylül 2018, Perşembe

Hemen belirteyim. Bu yazının son bölümünde bir sürpriz var. Şöyle ki...

Kasım Taşdan adlı bir kişi, son 15 gün içinde sanal ortam aracılığıyla bana inanılmaz bir saldırıda bulundu. Sorun değil elbet. Vız gelir, tırıs gider.

Fakat şu var. Kasım Taşdan’ın mesleğini ve arkadaş çevresini duyunca çok şaşıracaksınız.

FİKRET ORMAN TAŞERON!

Geçen hafta bazı belgeler yayınladım. Ve bu doğrultuda aynen şunları yazdım:

“Vodafone Arena Stadı Yenileme Projesi” kapsamında... Tribün korkuluk işlerini... Taşeron firma olarak... Orsan Ticari Araç Sistemleri Limited Şirketi yaptı.

Bu aile şirketinin ortakları arasında kim var? Fikret Orman.

Yani... Beşiktaş Kulübü’nün kasasından çıkan para... Fikret Orman’ın ortağı olduğu Orsan Şirketi’nin kasasına gitti.

MİKTAR 1 MİLYON 936 BİN LİRA

Sözleşmenin imza tarihi 18 Eylül 2015... Sözleşmenin altında Beşiktaş İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kaşesi ve yetkili kişilerin imzaları var.

Keza, taşeron firma adına da bir imza ve bir kaşe bulunuyor.

Hakediş raporunun tarihi 22 Nisan 2016... Miktar mı? 1 milyon 936 bin 667 lira 34 kuruş.

FİKRET ORMAN SESSİZ!

Peki bu haber ve belgeler yayınlandıktan sonra ne oldu? Hiç bir şey olmadı. Sayın Fikret Orman sessiz kaldı. Peki, Beşiktaş kulübünden bir açıklama var mı? O da yok.

Aslında tam sırasıydı. Hafta sonu yapılan olağanüstü genel kurulda kürsüde 3 cümle de olsa “Atilla Türker yalan yazıyor. Bu belgeler sahte. Benim şirketime bu paralar girmedi” diyebilirdi.

Ama... Sayın Fikret Orman kimin ne olduğunu artık çok iyi bildiği için topa basmayı tercih ediyor.

Gerçi yine zaman var. Şahsıma dava açılsın. Belgeler ortaya konulsun. Hangi ihale kime verilmiş, hangi işi kim almış, bu işlerin içinde kimler var, faturalar nereden gelmiş, tek tek ortaya çıksın.

İyi olmaz mı?

BU TÜR AKÇALI İŞLERE GİRİLMEZ!

Bu habere geçen hafta yorum yazmadım. Yine yazmak istemiyorum. Çünkü her şey ortada. Ama ille de yaz diyenler için 2-3 cümle yazayım:

Bir kulüp başkanı ya da bir yönetici, bu tür akçalı işlere girmez. Giremez. Kazanç da sağlasa, zarar da etse, yanlıştır. Dünyanın her yerinde yanlıştır.

En azından etik anlamda yanlıştır.

Tartışılması bile abesle iştigaldir.

Peki! Fikret Orman bu durumu bilmez mi? Mutlaka bilir.

“COME TO ÇİFTLİK...”

Sayın Nilay Yılmaz, Fanatik Gazetesi’nde şahane bir yazı kaleme aldı. Hemen belirteyim, yazının başlığı “Come to Çiftlik”.
Aynen aktarıyorum:

“Atilla Türker belgeleriyle birlikte bir haber daha yaptı. İddialar vahim: İlk önce kulübün hukuk departmanı varken hukuk işlerini yapan ve kulübe 2 milyon TL’lik fatura kesen bir şirketin ortağı yönetici, ardından yönetici olmak için süresi dolmadığı halde evrakta sahtecilik yaparak kendini kulübün voleybolcusu gösteren, ancak Voleybol Federasyonu’nda kaydı olmayan başka bir yönetici, dün de stadın korkuluk ihalesini yaklaşık 2 milyon TL’ye ortağı olduğu şirkete veren Başkan haberleri...

Belgeler ortada dolaşıyor, ancak 115 yıllık Beşiktaş Jimnastik Kulübü bu belgelere ilişkin açıklama yapmıyor.

Bir kurumda ücretli veya gönüllülük esasıyla çalışıyorsanız siz, sizin yakınlarınız, aileniz, ortaklarınız o kurum ile ücret karşılığı herhangi bir iş yapmamalıdır. Bu, dünyanın tüm kurum ve kuruluşlarında geçerli ahlaki bir ilkedir. Kulüp yöneticileri de, kulüple hangi amaçla olursa olsun sonunda rant olan işleri yapmamalıdır. Ancak görüyoruz ki Beşiktaş kulübü, bildiğiniz çiftlik olmuş.

En büyük dertlerimizden olan “ben yaptım oldu” zihniyeti Beşiktaş kulübünü de ele geçirmiş vaziyette, ne yazık ki.

Birileri yasaları, teamülleri, gelenekleri ve şeffaflık gibi ilkeleri zerre umursamıyor; insanların gözünün içine baka baka bildiğini okuyor ve asla hesap vermiyor.”

YÖNETİME YİNE GİRDİLER!

Beşiktaş’ta voleybol oynadığını iddia ederek 1 yıl kıdem kazanan... Ve bu doğrultuda Beşiktaş yönetim kuruluna giren Umut Güner’in son durumunu merak ediyor musunuz? Gayet iyi. Susuyor. Beşiktaş kulübünden de bir açıklama yok. Ama şu var. Umut Bey yeni yönetim kurulunda yine yer aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Tabii Şafak Mahmutyazıcıoğlu için de hayırlı uğurlu olsun. Üstün hizmetlerine hep beraber devam ederler.

ORMAN-ADALI EL ELE

Yeni yönetimde Serdal Adalı da yer aldı. Yine hayırlı uğurlu olsun. Ama herkesin bildiği bir gerçek var. Belli bir süre öncesine kadar Fikret Orman ve Serdal Adalı, birbirlerine çok ağır ithamlarda bulunuyorlardı.

Merak edenler sanal ortamdan izleyebilir.

Beşiktaş menfaati gereği buzlar eritilmiş olsa gerek.

Bu çerçevede ortada şöyle bir iddia dolanıyor:

“Önümüzdeki yıl Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurul öncesi Fikret Orman başkanlığı bırakacak, koltuğa Serdal Adalı oturacak. Bu çerçevede Serdal Adalı’ya bir söz verilmiş olabilir.”

Zaman ne gösterecek bakalım.

ÖVGÜLER VE DE KÜFÜRLER!

İzninizle, konuyu değişik bir yere getireceğim.

İçinde bulunduğumuz bu süreçte haliyle çok değişik durumlarla karşılaşıyorum. Şahsıma yönelik inanılmaz yoğunlukta iltifatlar da var, yine inanılmaz yoğunlukta küfür, hakaret ve tehditler de var.

Destek gösterenlere tek tek teşekkür ederim. Eksik olmasınlar.

Küfür, hakaret ve tehdit edenlere ise bir şey söylemek istemiyorum. Ama şunu iyi biliyorum ki, bu hesapların çok önemli bölümü trol. Gerçek kimliği ile yazan insan sayısı yok denecek kadar az. Profilden belli oluyor çünkü.

Bu trolleri yöneten bazı muhteremlere buradan selamlarımı yolluyorum.

Tetikçileri de dikkate almıyorum. Kendileri yazsınlar, kendileri okusunlar.

Samimi bir şekilde eleştiride bulunan gerçek kişilere ise elbette ki saygım sonsuz.

ADI KASIM TAŞDAN... ESKİ HAKİM, ŞİMDİ AVUKAT

15 gün önce kaleme aldığım “Beşiktaş’ta 2 milyon liralık 2 makbuz... Beşiktaş kulübünün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu Kültür Hukuk Bürosu...

Beşiktaş Kulübü’ne biri 1 milyon 250 bin lira, diğeri de 750 bin lira olmak üzere toplam 2 milyon liralık 2 ayrı makbuz kesti” içerikli yazımın ardından... Kasım Taşdan adındaki bir kişi, kendi Twitter hesabından, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Oktay Kurman’ın fotoğrafını koyarak, aynen şu ifadeleri kullandı:

“35 yaşındayım. Hayatımda tanıdığım en güzel iki insan. İkisine de canım feda. Beşiktaş için her şeyini feda edecek bu adam gibi adamlara iftira eden haysiyetsizlere değil de bunlara inanan taraftarlar çok üzüyor beni.”

Hemen belirteyim. Kasım Taşdan adını ilk kez 15 gün önce gördüm.

O günden bu yana bana inanılmaz bir saldırıya geçti. Öyle ki sadece bir gecede şahsıma yönelik 13 tweet attı. Saatini de söyleyeyim. Gece 1 ile 3 arası.

Diğer zamanlarda yolladığı iletileri saymadım bile.

İletiler nasıl ama! Seviyesizlik diz boyu. Ne ararsanız var.

Yazdıkları arasında bir cümle dikkatimi çekti. Ne mi bu? “Kürsünün iki tarafında, hem hakim, hem avukat sıfatıyla görev yapan biriyim...”

İnanmadım. Ciddiye almadım. Kendisini hakim-avukat olarak gösteren biridir, diye düşündüm.

FİKRET ORMAN’IN YANIBAŞINDA!

Ertesi günü... Beşiktaş kulübünün göbeğinden bir arkadaş aradı, bu konuyu açtı, “Evet Atilla Bey, bu kişi, eski bir hakim, halen de avukatlık yapıyor. Fikret Orman’ın da çok sevdiği bir isim” dedi.

Hemen araştırdım, Kasım Taşdan nedir, necidir, diye. Çok şaşırdım.

Maalesef doğruymuş. Şöyle ki... Geçen yıla kadar İstanbul İdare Mahkemesi üyesiymiş. Sonra... Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 13 Temmuz 2017 tarihli ve 982 sayılı idari yargı kararnamesi ile görev yeri değiştirilmiş. Tekirdağ’a tayin edilmiş.

Gitmemiş. Avukatlıkta karar kılmış.

“PAÇAYI YIRTAMAZSIN ATİLLA...”

İzninizle, eski hakim olan Kasım Taşdan’ın, şahsıma yönelik iletilerini size aktarmak istiyorum. Bir bilgi vereyim. Bu şahıs, benden 22 yaş küçük.

Evet, aktarıyorum:
•       Paçayı yırtamazsın Atilla.
•       Kalemim senin gibi satılık değil.
•       Kimin maşalığını yaptığını da çok iyi biliyorum.
•       Delikanlı ol.
•       Kim utanacak göreceğiz, yargı süreci sonuçlansın. (Oktay Kurman ve Şafak Mahmutyazıcğoğlu’nun şahsımla ilgili yapmış oldukları suç duyurusunu işaret ediyor.)

AĞZINI BOZDU

Radarı bazen değişik yönlere de çevirdi Taşdan... Tabii hedefte yine ben varım.

Devam Edelim.

•       Aynı konuda bu gazetecinin kaçıncı haberi bu. (Birine beni şikayet ederken, belli ki yalan söylüyor, çünkü aynı konuyla ilgili ilk haberimdi bu.)
•       Atilla’nın neyine kızayım kardeşim o kim ki? Ben bu herife katıksız şartsız inananlara kızıyorum. (Yine birine beni şikayet ediyor)
•       2 senedir defaatle aynı haberi yapıyor ısıtıp ısıtıp. (Biraz önce de belirttiğim gibi, bu konuyla ilgili daha önce hiç yazmadım, ilk kez 15 gün önce kaleme aldım. Şu da var. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun, avukatı Mete Menekşe aracılığıyla hakkımda yapmış olduğu suç duyurusunda da benzer ifadeler var. Yani hep beraber yalan söylüyorlar.)
•       Kürsünün iki tarafında, hem hakim, hem avukat sıfatıyla görev yapan biri olarak söyleyebileceğim, bir b.k bilmediğin. (Ekşi sözlükte, avukat olduğunu yazan bir kişi, Kültür Hukuk Bürosu ile ilgili bazı iddialarda bulunmuştu. Ben de bunu Twitter aracılığıyla paylaşmıştım. Kasım Bey burada o kişiye laf yetiştiriyor.)

TAKVİYE KUVVET OLSA GEREK

Samimi olarak şunu söyleyeceğim. Kasım Taşdan’ın böyle bir tutum içine girmesine... Hem şaşırdım, hem üzüldüm, hem de kendisine acıdım.

Bir hakim, nasıl bu duruma düşer?

Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Oktay Kurman, Mete Menekşe derken, aynı cepheden bir de bu Kasım Taşdan geldi.

Takviye kuvvet galiba.

Neyse ki benim açımdan en ufak bir sorun yok.

Bunlar ufak işler...

Burada amaçları ne? Sindirmek, yıldırmak, korkutmak.

Tam da buldular hani sinecek, yılacak, korkacak adamı!

Başarılar dilerim.

FİKRET ORMAN, TAŞDAN’IN KİTABINI OKUDU

Kasım Taşdan’ın 2 yıl önce bir kitabı yayınlandı. İyi bir kitap mı, yoksa kötü bir kitap mı bilmiyorum ama şunu biliyorum. Fikret Orman bu kitabı okudu. Daha doğrusu okuyor pozu verdi. Öncesinde veya sonrasında da okumuştur elbet. Bu okuyor pozunu sanal ortamdan herkes bulabilir.

BEŞİKTAŞ DAVASI VE REDDİ HAKİM!

Şimdi geldik olayın en can alıcı bölümüne.

Ufak bir araştırma yapınca ortaya ilginç bilgiler ve belgeler çıktı. Mesela önümde bazı fotoğraflar var. Çeşitli yerlerde çekilmiş. Özel hayatın gizliliği çerçevesinde yayınlamayı düşünmüyorum. Ama isteyen olursa Beşiktaş kulübüne iadeli taahhütlü yollayabilirim. Ne de olsa Fikret Orman belgeleri çok sever.

Fotoğraflarda çok net görülüyor. Şöyle ki... Kasım Taşdan, başta Fikret Orman olmak üzere Beşiktaşlı bazı yöneticilerle adeta canciğer kuzu sarması.

Normaldir. Nihayetinde arkadaşlık ya da iş ilişkisi.

Bu doğrultuda Taşdan’a bir soru yöneltmek istiyorum.

Sayın Taşdan! Beşiktaş tarafından açılan-açtırılan bir davada... Hakimlik yaptınız mı? Bu dava sırasında tarafsızlığınıza gölge düşürebilecek bilgi ve belgeler ortaya kondu mu? Reddi hakim oldunuz mu?

Bu haftalık bu kadar.

Esen kalın.

Atilla TÜRKER

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki