“Fikret Orman Paralar Nerede?”

Atilla Türker, Beşiktaş - Sivasspor maçında yükselen "Fikret Orman paralar nerede" tezahüratından yola çıkarak yine çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
Haberin yayılanma tarihi:15 Kasım 2018, Perşembe

"Hafta sonu oynanan Beşiktaş - Sivasspor maçının son dakikalarında Beşiktaş tribünleri aynen şu tezahüratı yaptı:

-“Fikret Orman paralar nerede?”

Yoğun ve coşkulu bir tezahürattı bu.

Ayrıca... Stada asılan pankartların birinde şu ifade vardı:

-“Beşiktaş birilerinin ekmek kapısıdır ama fırın değildir.”

Bu pankartın hemen yanında bulunan bir diğer pankartta ise şu yazılıydı:

-“Fikret Orman paralar nerede?”

TARAFTARIN PEŞİNE DÜŞÜLDÜ!

Haliyle, ne oldu? Beşiktaş yönetiminin keyfi kaçtı. Bazı işgüzar yöneticiler, bu pankartları açan taraftarların peşine düştü. Olay büyüdü. Sosyal medyada patlama yaşandı. Beşiktaş taraftarlarınca başlatılan #stadapankartıBENastım paylaşımı bir anda zirve yaptı.

GÖRÜLMEMİŞ BİR TEZAHÜRAT!

Elbette ki, Fikret Orman başta olmak üzere Beşiktaş yönetimi açısından berbat bir tablo bu.

Hafızamı yokluyorum da... Ülke futbol tarihinde hangi kulüp başkanı için daha önce böyle bir tezahürat yapıldı?

Hangi kulüp yönetimi için böyle ağır ifadeler kullanıldı?

GÖRÜLMEMİŞ BİR PANKART!

Niçin başka türlü bir tezahürat değil de, “Fikret Orman paralar nerede?” şeklinde bir tezahürat?

Niçin başka türlü bir pankart değil de, “Beşiktaş birilerinin ekmek kapısıdır ama fırın değildir” şeklinde bir pankart?

ÖZGÜR TARAFTAR, ÖZGÜN TEZAHÜRAT

Beşiktaş’ın özgür taraftarı, özgün bir yaklaşımla tarihi bir ayar verdi Beşiktaş yönetimine.

Unutulmasın ki, kulüp içi muhalefetin yok denecek kadar az olduğu böyle bir ortamda, Beşiktaş taraftarının bu gür sesi, hiçbir zaman unutulmayacak kadar büyük önem taşıyor.

SORULAR VE CEVAPLAR!

Bir nefes alalım ve fikir jimnastiğine başlayalım.

Sayın Fikret Orman...

-Siz değil misiniz 6,5 yıl önce 431 milyon lira olarak devraldığınız borcu bugün 2,5 milyar liraya çıkartan!

-Siz değil misiniz Beşiktaş’ı Avrupa’nın en yaşlı takımı haline getiren.

-Siz değil misiniz, personelinize maaş bile ödeyemeyen!

-Siz değil misiniz, kulübü finansal açıdan uçuruma sürükleyen!

PARALAR... BOZULMASIN ARALAR!

-Siz değil misiniz, Beşiktaş Stadı’nın yapımı sırasında... Ortağı olduğunuz “ORSAN TİCARİ ARAÇ SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ” olarak... Başkanı olduğunuz Beşiktaş Kulübü’ne 1 milyon 936 bin lira tutarında fatura kesen! (2 ay önce belgeleri ortaya koydum. İsteyen her kişiye yollayabilirim.)

-Siz değil misiniz, Trabzonspor’da 4 yılda sadece 3 dakika oynayan Mertcan Çam için bu yılın başında Trabzonspor’la gizli kapaklı bir ön protokol imzalayan ve Trabzonspor’a 885 bin Dolar tutarında 5 adet çek veren... Ve sonrasında sözleşmeden vazgeçerek 885 bin Dolar’ın havaya uçmasına neden olan! (Belgeleri yayınladım. İsteyen her kişiye yollayabilirim. Zaten bu belgeler sonrası Mertcan Çam’ın Beşiktaş’a transferi suya düştü. Bu transfer gerçekleşseydi eğer, olası 5 yıllık bir sözleşme karşılığı Beşiktaş’ın kasasından tahmini 5 milyon Euro çıkacaktı. Mertcan Çam, Beşiktaş’la yolu ayrıldığı için 3. lig takımlarından Hekimoğlu Trabzon’la anlaştı)

HANİ NEREDE O DAVA?

Sayın Fikret Orman...

-Siz değil misiniz, bonservis bedeli en az 1,5 - 2 milyon Euro edecek olan Olcay Şahan’ı sadece 200 bin Euro karşılığında Trabzonspor’a veren! (Belgeler ortada. İsteyen her kişiye yollayabilirim)

-Siz değil misiniz, “Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bedavaya almadığı Alvaro Negredo için Beşiktaş 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi” şeklindeki haberim sonrası “Atilla Türker hakkında dava açtım” şeklinde bir açıklama yapan... Ama ne ilginçtir ki! Aradan 8 ay geçmesine rağmen ortada henüz dava yok. (İsteyen her kişiye Fikret Orman’ın beyanatını yollayabilirim)

NEGREDO’NUN MENAJERİ NİYE GELMEDİ?

-Siz değil misiniz, “Negredo’nun menajerini çağırdım, belgelerle birlikte haftaya İstanbul’a gelecek” şeklinde açıklama yapan... Ama ne ilginçtir ki! Aradan 7 ay geçmesine karşın o menajer İstanbul’a hala gelmedi-getirilemedi!

-Siz değil misiniz, Trabzonsporlu Mehmet Ekici’nin 2 yıl önce Fenerbahçe ya da başka bir takıma transfer olamaması için Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile gizli kapaklı çok özel bir sözleşme imzalayan! (Belgeleri yayınladım, isteyen her kişiye yollayabilirim)

HANİ, DEMİRÖREN’DEN HESAP SORACAKTINIZ?

-Siz değil misiniz, “Göreve geldiğimde Yıldırım Demirören’den hesap soracağım” diyen... Sorması ayıp değilse, ne oldu o hesap? Demirören dönemi ile ilgili bağımsız bir denetleme şirketine yaptırdığınız inceleme bile devlet sırrı gibi saklanıyor. (Lütfedip de bu raporu gönderdiğiniz takdirde yayınlamaktan büyük mutluluk duyarım)

-Siz değil misiniz, “Fikret Orman, insanları gözünün içine baka baka kandırıyor” şeklinde demeç veren Serdal Adalı’yı 2 ay önce 2. Başkan olarak yönetim kuruluna alan!

-Siz değil misiniz, “Benim motivasyonum çökerse Beşiktaş da çöker. Taraftar taraftarlığını bilecek” şeklinde anlaşılması güç bir bir açıklama yapan.

-Siz değil misiniz, finansal eleştiriler üzerine “Paraları eve götürdüm” şeklinde alaycı bir üslup takınan.

DEMEÇLER GÜZEL AMA!

-Siz değil misiniz, “Beşiktaş tarihinde yapılanlardan daha fazla sponsorluk anlaşmaları yaptık” şeklinde beyanda bulunan.

-Siz değil misiniz, 6 ay önce “Biz göreve geldiğimizde rakiplerimizin gelirleri bizden fazlaydı. Şimdi durum lehimize değişti. En başarılı olduğumuz alanlardan biri sponsorluklar. 255 milyon Dolar değerinde sponsorluk anlaşması yaptık” şeklinde açıklama yapan.

MAKBUZLAR VE BELGELER!

Sayın Fikret Orman...

-“Sizin yönetim kurulu üyeniz değil mi, ortağı bulunduğu hukuk bürosu üzerinden Beşiktaş’a 2 milyon lira tutarında 2 adet makbuz kesen! (2 ay önce belgeleri yayınladım. İsteyen her kişiye yollayabilirim.)

-Sizin yönetim kurulu üyeniz değil mi, sahte beyanla yönetim kuruluna giren ve halen de yönetim kurulu üyeliği devam eden! (2 ay önce belgeleri yayınladım. İsteyen her kişiye yollayabilirim.)

*KOMİSYON, TEMLİK VE ÇEK!

Sayın Fikret Orman!

-Sizin yönetiminiz değil mi, bazı menajerlere çuval dolusu komisyon ödeyen!

-Sizin yönetiminiz değil mi, kulübün gelirlerine uzun yıllar temlik koyduran!

-Sizin yönetiminiz değil mi, çok kısa bir süre önce Alanyaspor’a verdiği çek karşılıksız çıkan!

-Sizin yönetiminiz değil mi, basketbol takımına 3 aydır maaş ödeyemeyen!

-Sizin yönetiminiz değil mi, futbolda geçen yılın şampiyonluk primini henüz veremeyen!

-Sizin yönetiminiz değil mi, Beşiktaş lehine sonuçlanan Fulya Davası’yla ilgili olarak zikzak çizen!

FIFA’YA BİR, İKİ...

Sayın Orman... Şu sorulara da yanıt arayalım isterseniz.

-Bazı futbolcularınız son dönemde niçin FIFA’nın yolunu tutar oldu acaba?

-“Mario Gomez transferi sırasında Fiorentina ile Wolfsburg arasında yaşanan atraksiyon sonucu Beşiktaş 4,5 milyon Euro zarara uğradı” şeklindeki iddiaları bizzat o dönemin yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları dile getirmesine karşın... Bu konuyla ilgili hangi ciddi adımları attınız? Ne kadar yol aldınız? Ya da niye yol alamadınız?

İÇERİDE 2 BİN 580 LİRANIZ KALDI!

Sayın Orman... Elimdeki belgeler doğrultusunda yazıyorum.

17 Şubat 2015 tarihli Beşiktaş Denetim Kurulu raporuna göre... Beşiktaş Kulübü’nün size 1 milyon 478 bin lira 532 kuruş borcu vardı. Bu borcu niye verdiğinizi bilemiyorum. Ama şu var. 10 Ağustos 2018 tarihli raporda bu borcun 2 bin 580 liraya düştüğü görülüyor. 1 milyon 475 bin liralık miktarı haliyle geri almışsınız.

Harika... Paranızı neredeyse sonuna kadar tahsil etmişsiniz. Sormak isterim, bu alacak-verecek olayının tam içeriği nedir? Mahsuru yoksa, söyleyebilir misiniz?

Ve de... Geri kalan 2 bin 580 lirayı ne zaman almayı düşünüyorsunuz?

Bence en kısa zamanda tahsil edin... O para sizin hakkınız.

(Beşiktaş Denetim Kurulu’nun raporunu bu yazının en altında görebilirsiniz.)

KAMYON DOLUSU PARA!

Fikret Orman dönemindeki önemli gelirleri belgeler ışığında tek tek yazayım.

-2013 ve 2014 yıllarında Beşiktaş A.Ş.’nin yüzde 11.5 oranındaki hisse senedi satışından toplam 32 milyon 700 bin Dolar.

-6 Kasım 2013’de bedelli sermaye artırımından 37 milyon 500 bin Dolar.

-Sponsorluklardan 260 milyon Dolar.

-Süper Lig’de kazanılan 2 şampiyonluk sonucu 202 milyon Lira.

-Şampiyonlar Ligi’ndeki 2 katılım sonucu 80 milyon Euro.

-Son 3 yılda futbolcu satışlarından toplamda 85 milyon Euro. (Misal, Demba ba’nın satışından 13 milyon Euro, Cenk Tosun’un satışından 22 milyon Euro.)

Burada şu var. Gelirlerin önemli bölümü döviz üzerinden! Yani “Kur farkından dolayı zarar ediyoruz” söylemi doğru bir yaklaşım değil.

Başka ne var? Şunlar var:

Yayın geliri, stat geliri, kombine geliri, lisanslı ürünlerin satış geliri.

LÜTFEN SİNİRLENMEYİN!

Taraftar haklı olarak soruyor:

-“Kamyon dolusu bunca gelire karşın, böylesine bir borç nasıl oluştu?”

Haliyle Fikret Orman ve arkadaşlarının cevap vermesi gerekiyor.

Tabii hiç sinirlenmeden ve de hiç kimseyi hor görmeden!

VE DİĞER MEVZULAR!

Aslında yazılacak daha pek çok mevzu var. Mesela... Seçim öncesi binlerce aidatın toplu halde yatırılması... Beşiktaş Kulübü’nün göbeğinde bulunan bazı kişileri koruma, kollama ve saldırma adına tetikçilik yapan trol hesaplar... Genel kurulda dayak olayı... Kulüp üyelik başvurusu sudan sebeplerle geri çevrilen önemli bir kitle... Genel Kurul’un BJK TV’den bile canlı yayınına izin vermeyen zihniyet... ‘Kartal Yuvası’ ile ilgili çok çeşitli sıkıntılar.

Aktifbank’ın hazırladığı EKOLİG raporuna göre Beşiktaş’ın son 4 sezonda sağladığı toplam gelir 1 milyar 791 milyon 390 bin lira.

ŞEFFAF OLMAKTA FAYDA VAR

Sayın Fikret Orman!

Bildiğiniz üzere... Mevcut kanun çerçevesinde... Ve yine Beşiktaş tüzüğü gereği... Beşiktaş Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri, göreve başladıkları tarihten itibaren, varlıklarındaki değişmeleri en geç 1 ay içinde devletin resmî makamlarına bildirmek zorundadırlar.

Demem o ki Sayın Orman... Beşiktaş koltuğuna oturduğunuz 2012 yılındaki servetiniz neydi? Şimdiki servetiniz ne?

Kamuoyuna açıklamak zorunda değilsiniz elbet. Ama şeffaflıktan yana olduğunuzu her zaman dile getiriyorsunuz.

AYDINLANMAK GEREKİYOR!

Ben de bu çerçevede soruyorum zaten.

Birikiminizde inanılmaz bir artış oldu mu?

Yoksa eksilme mi oldu?

Açıklama yapmanızda fayda var. Tabii ki özellikle kendi açınızdan büyük fayda var.

Açıklayın ki... Benim gibi münafıklar sussun!

Açıklayın ki... Beşiktaş’a gönül verenler aydınlansın.

Son olarak şunu söyleyeceğim:

-stadapankartıBENastım

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki