FİKRET ORMAN ve GİZLİ KAPAKLI İŞLER!

Atilla TÜRKER Yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:14 Mart 2019, Perşembe

Sayın Fikret Orman’ın çok sık kullandığı cümlelerin başında şu geliyor:

-“Bizim gizli kapaklı bir işimiz yok.”

Ve ayrıca şu cümleyi de çok sık şekilde dile getiriyor:

-“Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyoruz.” Doğru mudur bu söylemler? Mümkündür.

Fikir Jimnastiği Yapmakta Yarar Var.

Hemen belirteyim. Bu yazacaklarımla ilgili tüm belgeleri bu yazının en altında görebilirsiniz. Zaten önemli bölümünü daha önce yayınladım. İsteyen her kişiye mail ya da Whatsapp aracılığıyla da anında yollayabilirim.

3,5 yıl önce... Vodafone Arena Stadı tribün korkuluk işlerini... Taşeron firma olarak... Orsan Ticari Araç Sistemleri Limited Şirketi yaptı.

Bu şirketin ortakları arasında kim var? Fikret Orman.

Yani... Beşiktaş Kulübü’nün kasasından çıkan para... Fikret Orman’ın ortağı olduğu Orsan Şirketi’nin kasasına girdi.

Sözleşmenin imza tarihi 18 Eylül 2015... Sözleşmenin altında Beşiktaş İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kaşesi var.

Miktar mı? 1 milyon 936 bin 667 lira 34 kuruş.

Peki, Sayın Fikret Orman’ın bu işi için bir ihale ya da duyuru yapıldı mı? Yok...

Belirtmem gerekir. Beşiktaş Kulübü, diğer pek çok iş için ihale açtı ve gereken duyuruları kulübün resmi sitesinde yayınladı. Ama Fikret Orman’ın işi için ihaleye gerek duyulmadı.

Yaptı, oldu...

Fikret Orman, aradan 2 yıl geçip de ben belgeleri ortaya koyunca “Ucuza yaptım” dedi.

2 MİLYON LİRALIK 2 MAKBUZ

Beşiktaş Kulübü’nün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu Kültür Hukuk Bürosu... Beşiktaş Kulübü’ne biri 1 milyon 250 bin lira, diğeri de 750 bin lira olmak üzere toplam 2 milyon liralık 2 ayrı makbuz kesti.

Kesen kişi kim? Kültür Hukuk Bürosu adına Oktay Kurman... Oktay Bey de, Şafak Bey’in resmi ortağı.

Belirteyim. Bu haberi kaleme almadan önce Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu aradım. Uzun uzun konuştuk. Makbuzlardan birini hatırladı, diğerini hatırlamadığını söyledi. Konuşmamızın finalinde “Şimdi bu haber mi” diye sitem etti. Aynı günün akşamı çok sevdiğim bir kişiyi devreye soktu. Yazmamam için rica edildi. Tabii hikaye... Haberi belgeleriyle yayımladım.

VOLEYBOLCU UMUT GÜNER!

Beşiktaş’ta 2 yılı tamamlamayan üyelerin yönetim kuruluna girmesi tüzük gereği mümkün değilken... 2012 yılında henüz 1 yıllık üye olan Umut Güner için düzmece bir belge hazırlandığı... ‘Beşiktaş’ta voleybol oynadı’ denilerek 1 yıl kıdem kazandırıldığı... Nitekim Güner’in bu şekilde Beşiktaş yönetim kuruluna girdiği... Ortaya çıktı.

Hiç bir zaman lisanslı voleybol oynamayan Umut Güner, sahte belge sonucu Beşiktaş yönetim kurulunun en etkili isimlerinden biri oldu.

Bir parantez açayım... Fikret Orman, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Umut Güner ile ilgili bu konular, duyarlı bazı kulüp delegeleri tarafından başta İç İşleri Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilere bildirildi.

MERTCAN ÇAM SKANDALI...

Beşiktaş, Trabzonspor’da son 4 yılda sadece 3 dakika forma giyen Mertcan Çam’ı transfer edebilmek için Bordo-Mavili kulüple çok özel ve çok gizli bir sözleşme imzaladı. Geçen yıl Ocak ayında imzalanan bu sözleşme gereği Beşiktaş, Trabzonspor’a KDV dahil 885 bin Dolar fesih bedeli ödedi.

Beşiktaş’ın kasasından çıkan 177’şer Bin Dolar’lık 5 adet çek Trabzonspor’a gitti. Bu çekler Trabzon’da bir faktoring şirketine kırdırıldı. Paralar Trabzonspor’un kasasına girdi.

Futbolcunun menajeri de Metin Korkmaz idi.

Sonuçta ne oldu? Bu satırların yazarı, bu gizli sözleşmeyi yayınladı. Ortalık karıştı. Nitekim, Fikret Orman tarafından düzenlenen basın toplantısında “Mertcan Çam transferi doğru mu” diye bir soru yöneltildi. Orman da gizemli bir şekilde “Zamanı gelince açıklarız. Atilla Türker’i şöhret yaptık” dedi.

Aradan 5 ay geçtikten sonra aynı Fikret Orman “Bu transferden biz vazgeçtik. Mertcan Çam sözleşme şartlarına uymadı” dedi.

Mertcan Çam da bunun üzerine anında “Benim yüzümü bile görmediniz. Niye vazgeçtiniz. Bu nasıl iş” diye sosyal medyadan bir ileti paylaştı.

885 BİN DOLAR UÇTU...

Sonra? Mertcan Çam 3. Lig takımlarından Hekimoğlu Trabzonspor’a transfer oldu.

Tabii olan, Beşiktaş’ın 885 bin Dolar’ına oldu.

Peki, Mertcan Çam, Beşiktaş’a transfer olsaydı, ne olacaktı? Şu olacaktı:

Tahmini 5 yıllık bir sözleşme karşılığında Beşiktaş’ın kasasından en az 5 milyon Euro, yani 30 Milyon Lira’yı aşkın bir para çıkacaktı.

Haberi yayınladım, skandal ortaya çıktı, transfer suya düştü. İşin trajikomik tarafı şu. Bu haberi yazarak Beşiktaş’ın kasasından en az 30 milyon lira çıkmasını engelleyen bu satırların yazarı, o gün bugün sanal ortamdan sürekli küfür yiyor, tehdit alıyor.

Hatırlatırım. Bu ön sözleşmenin altında Fikret Orman’ın ve Muharrem Usta’nın imzası var.

MEHMET EKİCİ’DE GİZLİ OYUN!

12 Ocak 2017 tarihinde yine Fikret Orman ile Muharrem Usta arasında çok özel ve gizli bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşme de elime geçti ve yayınladım. Sözleşmede, “Trabzonspor’un futbolcusu olan Mehmet Ekici, 2016-17 sezonunun ikinci yarısında Beşiktaş’ın dışında bir kulübe gittiği takdirde, Trabzonspor, Beşiktaş’a 1,5 milyon Euro tazminat öder” maddesi dikkati çekiyordu.

Belirteyim. Trabzonspor bu süreçte Fenerbahçe’nin 2 Milyon Euro’luk bonservis teklifini geri çevirdi.

Eli kolu adeta bağlanan Mehmet Ekici, “Fenerbahçe dışında hiç bir yerde oynamam” diyerek sezonun ikinci yarısın boş geçirdi.

Hem Fenerbahçe’nin vereceği 2 milyon bonservis bedelinden mahrum kalan, hem de Mehmet Ekici’ye yarım sezonluk 700 Bin Euro’luk maaşını ödemek zorunda kalan Trabzonspor, bu zararını nasıl telafi etti? Şöyle: Bonservis bedeli o süreçte 2 milyon Euro civarında olan Beşiktaşlı Olcay Şahan, sadece 200 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor’a verildi.

Beşiktaş ise Mehmet Ekici’nin Fenerbahçe’ye transferini engellerken, Olcay Şahan’ın transferinden alabileceği önemli bir paradan mahrum kaldı.

Şunu da belirteyim. Olcay Şahan’ın bu ahbap çavuş transferi sırasında bile menajerlik ücreti olarak Trabzonspor’un kasasından 500 bin Euro çıktı.

NEGREDO AYRI BİR SKANDAL!

Yine şahsım tarafından kaleme alınan haber şuydu:

“Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bedavaya almadığı Alvaro Negredo için Beşiktaş 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi”.

Sonra ne oldu? Fikret Orman, Beşiktaş Divan Kurulu’nda kürsüye çıktı, beni işaret ederek, “Bu gazeteci hakkında dava açtım” dedi.

Ama ne ilginçtir ki, o günden sonra aradan 10 ay geçti, ortada henüz dava yok.

Daha ilginci şu: Fikret Orman, yine o süreçte “Negredo’nun menajerini İstanbul’a çağırdım, belgelerle birlikte önümüzdeki hafta gelecek” şeklinde bir açıklama daha yaptı. Ama... Aradan 10 ay geçti, Negredo’nun menajeri de hala İstanbul’a gelmedi, getirilemedi.

Bir vurgu daha yapayım.

Galatasaray’da geçen sezon başı görevde bulunan Futbol Direktörü Cenk Ergün, şampiyonluk öyküsünü Takvim Gazetesi’ne değerlendirirken aynen şu ifadeleri kullandı:

“Tudor’la yeni sezon planlamasını yaparken ilk önümüze koyduğum isim Gomis oldu. HATTA NEGREDO’YU BİZE BEDAVA VERMEK İSTEDİLER. AMA BİZ KABUL ETMEDİK.

FULYA OTOPARKI’NDAKİ̇ GİRİFT İŞLER!

Sayın Fikret Orman’ın, günlük cirosu 35 bin ile 40 bin lira arasında değişen 2500 araç kapasiteli Fulya Otoparkı’nı, ihalesiz bir şekilde aylığı sadece 30 bin liradan 15 yıllığına kiraya verdiği belgelerle ortaya çıktı. 17 günlük mazisi bulunan bu şirket, aylık cironun yüzde 70’inin sahibi oldu.

Belgeleriyle birlikte bu haberi kaleme aldığım zaman Sayın Fikret Orman’a aynen şu soruları yönelttim:

-İmzaladığınız bu sözleşme ile Beşiktaş’ın yarınlarını ipotek altına almadınız mı?

-Beşiktaş Genel Kurulu’na, Beşiktaş Yönetim Kurulu’na ve hatta Beşiktaş İcra Kurulu’nun bazı üyelerine haber vermeden böyle bir sözleşmeye imza atmak ne derece doğrudur?

-Niye ihale açılmadı? Özellikle stat yapımı sırasında pek çok iş için ihale açılırken, böylesine hassas bir konuda ihaleye gidilmemesi nasıl izah edilir? (Gerçi, kendi şirketinizin işi için de ihale açmamıştınız)

-Dayalı döşeli bir otoparkı, böylesine düşük bir ücret karşılığında çok uzun süreli kiraya vermek, acaba sizin mi, yoksa ekip arkadaşlarınızın mı düşüncesi?

-Otoparkın içinde bulunan boya-parlatma-temizleme-yıkama işlerini yine bu şirket mi yapıyor, yoksa ücreti karşılığında başka şirkete mi devredildi? Devredildiyse eğer, sağlanan ciro üzerinden, Beşiktaş’ın kasasına yüzde 30 oranında pay aktarılıyor mu?

-Bu 1,5 yılı aşkın süre içerisinde ciro ne oldu, Beşiktaş’ın kasasına ne girdi, şirket ne kazandı, kayıtlara ne geçti?

CAZİP BİR TEKLİF ALDIM AMA!

Beşiktaş Kulübü, bu haberi yaptığım gün resmî siteden “Atilla Türker, gel bu otoparkı sana 1 milyon liraya kiraya verelim” şeklinde teklif yaptı. Ayrıca kulüp içerisindeki haber kaynağımın bulunması için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ben de bunun üzerine “Param olsa düşünürdüm ama merak ettim, yandaşınızdan 420 bin lira alıyorsunuz da, niye benden 1 milyon lira talep ediyorsunuz? Kulüp içindeki haber kaynağımı bulma çabanız ise nafile bir çaba olur. Bu çabanızı düzgün işler için göstermenizi temenni ederim” karşılığını verdim.

OTOPARKIN ALTINDAN KİMLER ÇIKTI?

Bu otopark olayının patlak vermesinin ardından inanılmaz gelişmeler yaşandı.

Otoparkın kiraya verildiği şirketin sahibi Mehmet Sağın, kiminle ortak çıktı, biliyor musunuz? Celal Mahmutyazıcıoğlu ile...

Celal Bey de kim mi? Beşiktaş’ta Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi.

Olay şu: Mehmet Sağın ile Celal Mahmutyazıcıoğlu, aynı anonim şirketinde iki ortak... Resmî ortak!

Şirketin adı da CVS Global Dış Ticaret Anonim Şirketi.

Ve dahası... Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ortağı olduğu Kültür Hukuk Bürosu’yla, CVS adlı bu şirket, aynı adreste bulunuyor.

Ticaret Sicili Gazetesi’nde tüm bunları çok net görebilirsiniz.

Yani, Şafak Bey, Celal Bey, Mehmet Bey, hepsi iç içeler.

Ne güzel bir dünya değil mi!

BU NASIL SÖZLEŞME?

Şu detayı da vereyim.

Beşiktaş’taki Fulya Otoparkı, 9 yıl önce kaça mı kiraya verildi? Aylığı 80 bin liraya... Üstelik kiracı 1 yıllık kirayı da peşin verdi. Yıllık ciro 2 milyon 160 bin lirayı geçtiği takdirde % 53’ü de Beşiktaş’ın olacaktı.

Peki, şimdiki durum ne? Aylığı sadece ve sadece 30 bin lira... Ve sadece % 30’u Beşiktaş’ın...

İki sözleşme arasındaki inanılmaz uçurumu görüyor musunuz!

Şu da var: 9 yıl önceki kiracı, 1 yıllık kirayı toplu ödedikten sonra çıktı. Niye mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu iş yerinin konumunu tehlikeli gördüğü için “işletme ruhsatı” vermedi. Nitekim o yüzden o otopark 6 yıl boş kaldı. Sonra ne oldu? Beşiktaş Kulübü bundan 2 yıl önce kaçak olarak yine kiraya verdi. Maalesef aynen böyle...

Sonra ne oldu? Kaçak olduğu için bu iş yeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendi. Mühürlendi de ne oldu? Birileri bu mührü kırdı.

Bu otopark halen kaçak olarak çalışıyor.

Yukarıda da belirttiğim üzere, diğer konularda olduğu gibi, bu konudaki tüm belgeleri isteyen her kişiye anında yollayabilirim.

Öyle ki, otopark konusunda elimde yüzlerce sayfalık iki ayrı klasör var.

Unutmadan yazayım. İşletme ruhsatı olmadığı için kaçak çalışan - çalıştırılan bir iş yeri için, Beşiktaş Kulübü’nün, şahsıma yönelik olarak, “Gel sana 1 milyon liraya kiraya verelim” şeklinde çağrıda bulunması... Nasıl bir ticari anlayışın ürünüdür acaba?

Takdir kamuoyunun...

AKSARAY’A BİR, İKİ...

Bu otopark olayı ile ilgili çarpıcı bir hususa daha değineceğim.

Bir kenara not alalım lütfen... Bu Fulya otopark işi, İstanbul Aksaray’da gece hayatıyla renkli bazı mekanlara kadar uzanabilir.

Beşiktaş’ın menfaatlerini düşünen hemen herkesin, bu işin peşinde olması gerekir!

GİZLİ KAPAKLI İŞ NASIL OLUYOR?

Şimdi başa döneyim.

Fikret Orman sık sık hangi ifadeyi kullanıyor:

“Bizim gizli kapaklı işimiz yok.”

Peki, tüm bu yapılanlar, nasıl işlerdir?

Gizli kapaklı mı, değil mi?

Bu işler gizli kapaklı değilse, hangi işler gizli kapaklı oluyor?

Takdir yine kamuoyunun...

FİKRET ORMAN PARALAR NEREDE?

Samimi olmakta yarar var. “Fikret Orman paralar nerede” tezahüratı, bir eleştiriden çok öte, derin mesajlar içeriyor.

Dünyanın en ağır tezahüratlarından biri belki de...

Tribünlerin ardından sokağa da yansıyan bu tepkiye, Fikret Orman ve ekibinin bugüne kadar tane tane yanıt vermesi gerekirdi.

Var mı bugüne kadar böyle tatmin edici bir yanıt? Yok.

Özellikle Şampiyonlar Ligi’nden ve satılan futbolculardan gelen çuval dolusu para ortadayken... Kulüp borcunun son yıllarda inanılmaz derecede artması... İçinden çıkılmaz bir hale gelmesi... Elbette ki izahı gerektiren bir durumdur.

İşte görüyoruz, maaşlarını alamayan futbolcular tek tek “elveda” diyor.

Beşiktaş camiası başta olmak üzere kamuoyunun aydınlatılmasında büyük yarar var.

Dahası... Fikret Orman ve ekibinin huzuru açısından da çok büyük yarar var.

Şu noktayı önemle belirtmem gerekir.

Bu noktada amacımız, Beşiktaş’ın yüksek menfaatlerini en sağlıklı bir biçimde araştırmaktır.

Ortada bulunan kara tablo ile ilgili fikir jimnastiği yapmaktır.

Her şey ortaya çıksın.

Ayrıca... Bu tür işlerin Fenerbahçe ya da Beşiktaş’ı, Galatasaray veya Trabzonspor’u, Kayserispor ya da Antalyaspor’u yok.

İstisnasız her kulüp ve herkes için geçerli...

Sorumlular mutlaka hesap vermelidir.

Elinde belge olanlar kamuoyunu aydınlatmalıdır.

Elinde belge olan her gazeteci de bu olayları yazmalıdır.

Çünkü ülke futbolunun parlak günlere ihtiyacı var.

Demem o ki, hangi kulüple ilgili olursa olsun, elinde belge olan varsa, ben buradayım.

BAŞKA NELER VAR?

Lafı biraz dağıttım. Toparlayayım.

Aslında ben bugün başka konulara değinecektim.

Nelere mi mesela?

Sayın Fikret Orman’a tek tek şu soruları iletecektim.

-Sayın Fikret Orman, otopark olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermek zorunda kaldınız mı? Bu ifadede “Otoparkın işletme ruhsatı olmadığından haberim yoktu” dediniz mi? Bunu demenize karşın o otoparkın yine kaçak olarak çalıştırılmasına sessiz kaldınız mı?

-Beşiktaş, Kocaeli Birlik Sportif Hizmetler A.Ş.’nin yüzde 80 oranındaki hisselerini 8 milyon liraya alabilmek için bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşmenin kapsamında tam olarak neler var? Beşiktaş bu işten nasıl bir zarara uğradı?

DENETİM KURULU’NDAN ÇARPICI UYARI...

Bir de şu var.

-Beşiktaş Denetim Kurulu tarafından hazırlanan raporda “22-25 Aralık tarihlerindeki 4 günde sadece 193 kişi nakit aidat öderken son 4 günde 5268 kişi nakit ödeme yapmış olduğu gözükmektedir. Yapılan bu 5268 kişilik ödeme yasal olarak mümkün, ancak teknik olarak mümkün gözükmemektedir. Yaptığımız tespit doğrultusunda bir vezneden bir günde 1075 kişi ödeme yapmıştır. Etik açıdan bunu doğru bulmuyoruz. Yönetim Kurulu ve Seçme Sicil Kurulu bu konuda gerekli tedbirleri almalıdır” şeklinde uyarı yapıldı. Bir yıl sonra aynı uyarı yine yapıldı.

Denetim Kurulu’nun bu uyarıları çerçevesinde soru ve sorun çok net?

Söz konusu toplu aidatları kim ya da kimler yatırıyor?

Seçimin kaderi bu şekilde mi belirleniyor?

Bu tür aidatları yatırılan delegelerin önemli bir bölümünün diğer büyük kulüplere de üye olduğu iddiası ne derece doğrudur?

Toplu aidat sistemi ile seçimlerin kaderi belli kişiler tarafından belirlenmiş olmuyor mu?

Bir başka deyişle, hak eden değil, parası olan koltuğa oturmuş olmuyor mu?

Belirteyim. Bu konu halen yargı aşamasında.

HESAP YOK MU?

Fikret Orman, 2012 yılında göreve geldiği zaman “Bu yönetim kurulu, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en yürekli yönetim kuruludur. Gereken her türlü hesabı soracağız” şeklinde bir söylemde bulunmuştu.

Peki, nerede o hesap? Yıldırım Demirören dönemi ile ilgili bağımsız bir şirket tarafından hazırlanan rapor, niçin gizleniyor, niçin kapalı kapılar ardında tutuluyor? Amaç nedir?

TEK TEK AÇIKLANSIN!

Sayın Fikret Orman’ın artık her konuya açıklık getirmesi gerekir.

Nasıl mı?

Stadın inşaası sırasında yapılan harcamaların kalem kalem ortaya konulmasından tutun da...

Futbolcu maaşları, menajerlik ücretleri ve bonservis bedelleri...

Aklınıza gelebilecek her türlü husus...

Tek tek ve ayrıntılı şekilde belirtilmelidir.

Çünkü... “Fikret Orman paralar nerede” izahı... Kelime oyunlarıyla değil, icraatla yapılır.

SERVET BEYANI!

Son olarak şunu dile getireyim.

Sayın Fikret Orman!

Bildiğiniz üzere... Kanun ve Beşiktaş tüzüğü gereği, Beşiktaş Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri, görevin başlangıcı ve bitiminde, ve de varlıklarındaki değişimlerde, en geç 1 ay içinde İçişleri Bakanlığına mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar.

Demem o ki... Beşiktaş koltuğuna oturduğunuz 2012 yılındaki servetiniz neydi? Şimdiki servetiniz ne?

Tabii bu soru, haliyle, yönetim ve denetim kurulunun tüm üyeleri için de geçerli.

Bu konuya açıklık getirilmesinde çok büyük yarar var.

Açıklayın ki... Münafıklar sussun!

Açıklayın ki... Ortada gizli kapaklı işler var mı, yok mu, çok daha iyi anlaşılsın.

Yani, Sayın Orman...

Top sizde...

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki