GENÇ KARTAL HOCASINDAN ŞANS BEKLİYOR!

Beşiktaş’ta gelecek sezon altyapıdaki koordinasyon, Mehmet Ekşi ve Sergen Yalçın ile birlikte sağlanacak...
Haberin yayılanma tarihi:05 Temmuz 2020, Pazar

Altyapıdan A takıma çıkabilmek isteyen genç futbolcular da kadroya girebilmek adına umut taşıyor. O isimlerden biri de defans bölgesinde oynayan Erdoğan Kaya. 

Beşiktaş’a sadece 3 bin TL karşılığında transfer edilen Erdoğan Kaya, gelişimini üst noktaya çıkarabilmek için uğraş veriyor. 2001 doğumlu ve 1.87 boyundaki futbolcu, altyapıda kardeşi gibi sevdiği Kerem Kalafat gibi Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’dan şans bekliyor. U-19 Takımı’nda gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Erdoğan Kaya, 2019 yılında Beşiktaş’ın kupada Erzincanspor ile oynadığı maçta zihinlere kazınmıştı. İlk resmi maçında gol de atan genç oyuncu, sadece stoper pozisyonunda da oynamıyor.

A Takım Adına Öne Çıkaran Bazı Faktörler

Sağ ayağını iyi kullanan Erdoğan Kaya, ihtiyaç halinde sağ bek pozisyonunda da görev alabiliyor. Ayrıca, ön libero mevkisinde de oynayabilme yeteneğine sahip. Bu özellikleri de gelecek sezon adına A takım şansı için onu öne çıkaran etkenlerden biri.

Yaşantısına Nasıl Dikkat Ediyor?

Erdoğan Kaya, bir futbolcunun en büyük dopinginin uyku düzeni olduğuna inananlardan. Bu açıdan futbolcu yüksek derecede hassasiyete sahip. Ayrıca Erdoğan, beslenme düzenine de çok dikkat ediyor.

Pozisyon Bilgisinin Önemi

Stoper pozisyonunda oynaması sebebiyle futbolcu, başka stoperleri de bol bol izliyor ve pozitif yönleri kendisine katabilmek için uğraşıyor. Fakat; futbolcunun hava topları konusunda kendisini biraz daha geliştirmesi gerektiğinin altyapı hocaları tarafından kendisine iletildiği öğrenildi. Sol ayağını geliştirmek için de futbolcu gayret gösteriyor.

“Elime Geçecek Şansı En İyi Şekilde Değerlendireceğim”

Gelecek sezon yüksek maliyetli futbolculardan arındırılmış bir Beşiktaş’ta şans bulabilmek altyapı oyuncuları tarafından çok önemseniyor. Erdoğan Kaya, ”Elime geçen şansı en iyi şekilde kullanacağım” görüşünü savunuyor.

Bu Sezon Kaç Maçta Görev Aldı?

Erdoğan Kaya bu sezon A Takım, U-19, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi baz alındığında toplam 17 maçta 1462 dakika süre aldı ve 4 gole imza attı.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki