Güneş’in Söndüğü Gece!

Güntekin ONAY yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:30 Nisan 2018, Pazartesi

G.Saray BEŞİKTAŞ’ın 10 kişi kaldığı bölüme kadar aslında maçı bir mücadele oyununa dönüştürdü.

Sarı-kırmızılı futbolcular Beşiktaş’a oranla çok daha hırslı ve istekli gözüktüler. Bu tip maçlarda en önemli faktör kazanma arzusudur. Olağanüstü bir mücadele gücü ev sahibini maç boyunca avantajlı kıldı. 

TABİİ ki kırılma anları da vardı. Bunların başında Negrodo’nun karşı karşıya kaçırdığı gol ve sonrasında yine İspanyol futbolcunun sakatlanmasının ardından Şenol Güneş’in yaptığı değişiklikti. Buradaki Lens tercihi son derece anlamsızdı. Babel santfora geçti ancak yetersiz bir performans sergileyen Lens’ten Beşiktaş hiç verim alamadı. 

LOVE GİRMELİYDİ

Negredo’nun yerine kesinlikle Love girmeliydi. Çünkü Love hem gole yakın bir isim hem de pas kalitesi ve adam eksiltme özelliği var.

ŞENOL Güneş’in bir başka hatası Tolgay’ı oyunda tutmasıydı. Tamam Tolgay mücadele ediyor ama savunma ve hücum arasındaki pas bağlantısını kesinlikle sağlayamıyor. Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan yüksek pas kalitesi ve karakteristik özellikler dün oluşmadı. Bundan Tolgay’ın o beceriyi gösterememesinin de etkisi vardı. 

TALISCA, bir türlü oyuna giremedi. Kaçırdığı kafa golü dışında kendisini pek fazla göremedik. Tabii maç 1-0 devam ederken Babel’in karşı karşıya kalıp da atamadığı gol bir başka kırılma anıydı. 

MORAL YIKIMI!

Tosic’in kırmızı görmesi, kaçan penaltı ve sonrasında Beşiktaş’ın disiplinden uzaklaşması daha inançlı gözüken G.Saray’ı 3 puana uzandıran unsurlardı.

ŞENOL Güneş, büyük bir teknik adam ancak dün yaşadığı moral yıkımının etkilerini net bir şekilde gördük. Bence Pepe sakatlanınca Vida’yı sokmak yerine Medel’i stopere çekip, Oğuzhan ya da Love’ı oyuna sokup daha ofansif bir tercih yapmalıydı. Oğuzhan hamlesinde çok geç kaldı. 3 yıllık bir aradan sonra dün ilk kez Güneş’in söndüğünü gördük. 

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki