Güntekin Onay 'Beşiktaş'ın Şansı Yüksek!'

Güntekin Onay Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi kurasını yorumladı...
Haberin yayılanma tarihi:25 Ağustos 2017, Cuma

BEŞİKTAŞ’IN Şampiyonlar Ligi grubu kırıcı geçecek. Birinci torbadan gelen Monaco, geçen yıl fantastik bir sezon geçirdi ve Fransa şampiyonu oldu. Devler Ligi’nde de büyük bir sürpriz yaparak yarı final oynadı. Ancak kadrosundaki yıldızların önemli bir bölümünü kaybetti. Mendy ve Bernando Silva M.City’ye, Bakayoko Chelsea’ye, Germain de Marsilya’ya transfer oldu. An itibarıyla Fabinho ve Mbappe’yi de satmaları gündemde. Büyük güç kaybettikleri gerçeği var. Bence 1. torba için çok iyi bir kura oldu. Real Madrid, Bayern, Chelsea ve Juventus gibi devlerin gelmemesi tabii ki avantaj. 

CONCEIÇAO YENİ HOCA

2. torbadan çıkacak takım belki daha da belirleyiciydi. Çünkü Barcelona, A.Madrid, M.City, Tottenham, M.United ve PSG gibi çok zor ekipler vardı. Porto’nun şu an en önemli silahı geçen yıl Beşiktaş’ta oynayan Aboubakar. Andre Silva’yı Milan’a sattılar ancak kabul etmek gerekir ki büyük bir geleneğe sahipler. Sergio Conceiçao yeni bir teknik adam ve nasıl bir mantaliteye sahip olduğunu yorumlamak için çok erken.

4. torbada gelen Leipzig kağıt üzerinde en güçlü ekipti. Tabii ki o torba için şanssız bir eşleşme oldu. Ancak Leipzig’in varlığı grubu daha kırıcı hale getirecek. Alman ekibi, Porto ve Monaco’dan puanlar alacaktır ve grubun puan barajı düşük kalacaktır. İç sahada 7 puanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Leipzig geçen yıl büyük sürpriz yaparak genç kadrosuyla Bundesliga’yı 2. bitirdi. Tabii ki Alman takımı, belli bir disiplin ve fizik kaliteye sahip. Ayrıca G.Saray’dan Bruma ve PSG’den Augustin gibi genç yıldızları da aldılar. Uluslararası tecrübeye sahip olmamaları avantaj.

BU GRUPTA İLK 2 SIRA ORTADA

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde maç takvimi en az kadro kalitesi kadar belirleyicidir. Kiminle, nerede, ne zaman oynadığınız önemlidir. Maçların oynanacağı tarihteki form ve kadro durumu da ön plana çıkar. Örneğin, belki de Porto ile oynarken 3 gün öncesinde rakibin bir Benfica derbisi oynaması söz konusu olabilir. Tüm bu faktörler Şampiyonlar Ligi’nde nereye gideceğinizi ortaya koyar.

ÖZETLE 1. ve 2. torbadan Şampiyonlar Ligi’ni kazanma kudretine sahip 6-7 takımdan hiçbirinin gelmemiş olması sevindirici. Ayrıca Beşiktaş son derece deneyimli ve kaliteli bir kadroya sahip. Grubun ilk 2 için ortada olduğunu söylemek lazım.

İHTİMAL OLMAYABİLİRDİ 

BEŞİKTAŞ geçen yıl deplasmanlardan 4 puan getirdi ama iç sahada istediğini alamamıştı. Bu kez Vodafone Park’ta alınacak 5 veya 7 puan (ki 9 harika olur) bu grupta Beşiktaş’ın rotasını belirleyecek. Öyle bir gruba düşebilirdik ki; hiç şansımız da olmayabilirdi. (Mesela Bayern, PSG ve Celtic’li B Grubu ya da Juventus, Barcelona ve Sporting’in olduğu D Grubu) O yüzden genel anlamda Beşiktaş’ın iyi bir kura çektiğini vurgulayabiliriz. 

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki