İBRA DAVASINDA NELER OLUYOR?

Son günlerde Beşiktaş camiasının en çok üzerinde durduğu konulardan biri de, eski başkan Fikret Orman’a açılan ibra iptali davası...
Haberin yayılanma tarihi:15 Temmuz 2020, Çarşamba

Fikret Orman genel kuruldan ibra alıp kendi dönemini temize çıkarmak için kongre üyeleri ve derneklerle bir araya gelirken, Beşiktaş camiası Ahmet Nur Çebi yönetiminin bu davada Orman’a karşı nasıl bir tutum sergileyeceğini merakla bekliyor.

Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi arasında yıllardır artarak sürmekte olan gerginlik ve Beşiktaş’ın kasasına 337 Milyon TL nakit girişi ihtimali, Çebi yönetiminin davayı sonuna kadar götürüp Beşiktaş’ın hakkını kasaya koyabilmesi için önemli etkenler olsa da, Ahmet Nur Çebi’nin 6,5 sene birlikte çalıştığı Fikret Orman’a hesap sorabileceğine ihtimal vermeyen Beşiktaşlıların sayısı da oldukça fazla.

ORMAN’A NEDEN DAVA AÇILDI?

Kulüp tüzüğüne göre Beşiktaş yönetimi sezon başında belirlenen bütçeden en fazla yüzde 10 sapma gösterebiliyor. Bu oranın üzerinde bir harcama yapmak için Yönetim Kurulu’nun Genel  Kuruldan borçlanma yetkisi alması gerekiyor.  2018-2019 sezonu bütçesine bakıldığında öngörülen bütçeden %47 oranında sapıldığı ve Beşiktaş’ın 300 Milyon TL’nin üzerinde yetkisiz bir borçlanma yapılarak sezonu büyük bir zararla kapattığı görülüyor. Yüzlerce Kongre üyesinin ibra etmediği o dönemin başkanı Fikret Orman’a yetki almadan yaptığı borçlanma ile kulübü zarara uğrattığı için 13 üye ibra iptali davası açtı ve Beşiktaş yönetimine söz konusu zararı Fikret Orman’dan tahsil etme imkanıyla yetki verdi.

YÖNETİM DAVAYI REDDEDİYOR

Davanın geçtiğimiz günlerde görülen son duruşmasında yönetim Ocak ayında reddini istediği taleplerini yine tekrarlayınca davacı kongre üyeleri, yapılan bu usulsüzlüğe ilişkin davaya bilirkişi atanmasını talep etti. Mahkeme bu talebi haklı bularak davaya bilirkişi atanmasına karar verdi. 

Hatırlanacağı üzere Ahmet Nur Çebi yönetimi adına 14 Ocak 2020 tarihinde davaya katılan avukatlar, üyelerin davayı gereken zamanda açmadıklarını ve davanın zamanaşımına uğradığını belirterek Fikret Orman üzerindeki ibra iptali davasının düşmesi gerektiğini savunmuşlardı. ''Bırakmam Seni'' kampanyasının devam ettiği bu günlerde Beşiktaş’a gelir getirecek bir davanın, yönetim kurulu tarafından düşürülmeye çalışması Beşiktaşlılar tarafından tepki ile karşılanıyor.

2017’DE NE OLMUŞTU?

2017 yılında yapılan olaylı Divan Kurulu seçimlerinde, Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, kulüp tüzüğü gereği Mayıs ayında yapılan seçimlerin tüzüğe uygun olarak Temmuz ayında yapılması istemiyle dava açıp seçimlerin iptalini istemişti. Dönemin ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, o günlerde açılan davayı kabul ettiği için dava çabucak sonuçlanmış, Divan Kurulu seçimleri iptal edilmiş ve Fikret Orman yönetimine muhalif tutumuyla bilinen Yalçın Karadeniz, "borç açıklaması yaptığı için" disipline sevk edilerek yenilenen seçime sokulmamıştı.

BİR BAŞKA BENZER VAKA !

Hatta 9 Ocak 2020 tarihinde yapılan Beşiktaş Futbol A.Ş genel kurulunda Fikret Orman, 1 Haziran 2018 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasındaki döneme ilişkin faaliyet ve işlemlerden dolayı oy çokluğu ile ibra edilmemiş ve 305 Milyon 711 Bin 408 TL zarardan Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman tek sorumlu olarak mesul tutulmuştu. O tarihte Fikret Orman’a karşı yönetimin dava açacağı söylenilmesine rağmen 6 ay geçmesine rağmen dava açılmadı.

Şimdi akıllarda tek bir soru var: Beşiktaş yönetimi neden Beşiktaş lehine sonuçlanabilecek bir davada zamanaşımını gerekçe göstererek davayı düşürmeye çalışıyor?

Duhuliye

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki