İstanbul Yağmurla Boğuşurken NASA Aracı Jüpiter Yörüngesine Girdi

Altyapı sorunları nedeniyle bayram sabahı İstanbul selle boğuştu. Uluslararası karayolu olma hüvviyetine sahip TEM ve E-5'i su bastı. Vatandaşlar bayram ziyaretleri için evlerinden çıkarken zorlandı. NASA'nın gönderdiği uzay aracı bugün Jüpiter yörüngesine girerken İstanbul altyapı sorunları yüzünden selle mücadele ediyordu.
Haberin yayılanma tarihi:05 Temmuz 2016, Salı

İstanbul bayram sabahı yağmur kâbusunu yaşarken Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jupiter’i araştırmak üzere fırlattığı Juno Uzay Aracı, Jupiter’in yörüngesine başarılı bir şekilde girdi.

Yaklaşık beş yıl önce Florida'dan fırlatılan Juno, gezegene yaklaşırken hızını düşürmek ve Jüpiter'in manyetik çekim alanına girebilmek için roket motorunu ateşledi.

Juno Uzay Aracı'nın tam olarak pozisyonlandırılması gerekiyordu. Eğer bir şeyler yanlış gitseydi, Juno Jupiter'in yanından geçip gidecek ve 1 milyar dolarlık proje boşa gidecekti.

NASA'nın California'daki kontrol merkezi Pasadena'da, telsiz sinyallerinin alınmasıyla çalışanlar misyonun başarısını kutladı. 

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki