KAHIR MEKTUBU!

Ari BARUTOĞLU yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:08 Kasım 2019, Cuma

Öncelikle Sayın Torunoğulları'na ve Sayın Avcı'ya geçmiş olsun dileklerimizle kahır mektubumuza başlayalım.

Rahmetli Zeki Müren'in sesinden duymaya alışık olduğunuz, Muzaffer Özpınar'ın unutulmaz şarkısı hepimizin mâlumudur. Bu maçı yazmak da benim için kahır mektubu kıvamında bir durum.

Hani bazı maçlar vardır, beş tane yersin, gücüm yetmedi dersin; âmennâ... Fakat bu maç o türlü bir maç değil.

Braga dediğin takımdan Beşiktaş'a bir tane adam alalım desem kimseyi sayamazsın. Birlikte oyun oynama disiplinine sahip, 90ların klasik 4-4-2'sini oynayan, yetenekleri son derece kısıtlı oyunculardan kurulu, savunması dengesiz bir takım Braga. Bununla birlikte oyun iştahlarından mütevellit müthiş bir top şansına sahipler. Arada kalan her top, sinir bozucu bir şekilde kıça başa çarpıp Braga'lı oyuncuların önünde kalıyor!

Biz bu takıma karşı, tamam-devam ikileminde bir maça çıkıyoruz ama ilk 11imiz Türkiye Kupası birinci turu ayarında!

Gökhan gibi sakat sakat oynayanları ya da Atiba gibi 37sini süren bir adamı dinlendirmeyi anlarım da

Elneny neden oynamaz anlamam!
Rebocho neden oynamaz anlamam!
Diaby neden oynamaz anlamam!
Ljajic neden oynamaz anlamam!

Kimse bana pazar günü maç var demesin. Modern dünyada futbolcular üç günde bir maç oynuyorlar. Son derece normal bir durum yani... Bu adamların üç günde bir maçı kaldıracak güçleri yoksa kafalar teknik ekibe çevrilir. Yok oynayacak güçleri var da riske girmek istenmiyorsa, kafalar yine teknik ekibe çevrilir:

Hocam burası Beşiktaş! O kadro sana üç kulvarda yarışman için verildi. Anlaşılan hâla nerede olduğunun farkında değilsin.

Anlamadığım bir konu daha var. Bu Necip kadar oynayabilecek alt yapıdan bir oyuncu yok mu? Yoksa el alışkanlığıyla mı Necip'in ismi bir şekilde esâme listesine yazılıyor. Ayıp artık yahu! Ön liberoya koyuyorsun olmuyor, stopere koyuyorsun olmuyor, sağ beke koyuyorsun olmuyor, sol beke koyuyorsun olmuyor; sekiz numaraya koyuyorsun olmuyor! Sorsan Necip her mevkide oynuyor derler! Belli ki bu çocuk iyi bir Beşiktaş'lı... Alın kardeşim yönetime, baglayın güzel bir maaş. Ağabeylik mi yapıyor ne yapıyorsa yapsın. Hiç utanmıyor musunuz bu kapasitedeki bir adama Beşiktaş forması giydirmekten?

Bir parantez de Güven Yalçın'a...

Adam 90 dakika sahada yürüdü, yürüdü, yürüdü... Umrunda olmadı hiçbir pozisyon. Ayağını dahi sokmadı. Kulübede hoca nâmına oturanlar nasıl tahammül ettiler bu duruma?

Bütün bunlara hakem denen kımıl zararlısının da sonuca direkt etki eden "pis" kararları eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Velhâsıl-ı kelâm, bu kahır mektubu Abdullah Avcı'ya yazar arkadaşlar! İsmi açıklandığında pencereye bir bayrak asmadığım kalmıştı... Hayatımdaki en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşatıyor bana sayın hocamız.

Şu gruptan çıkamamak ayıp kere ayıp. Hele hele bu maça hazırlık maçı muamelesi yapmak, ancak nerede olduğunun farkında olamayan idarecilere yakışır.

Bravo hocam!

Acil şifalar dilerim...

Fotospor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki