KAMİKAZE!

Ergin ASLAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:26 Ekim 2018, Cuma

Genk’le başlayalım...

Bu sezon, bu maça kadar Avrupa dahil 20 maçtan 17’sini kazandılar. 1 mağlubiyetleri var. 20 maçta tam 62 gol attılar. Genç, disiplinli, birlikte hareket eden bir takım. Beşiktaş’tan bireysel değil ama takım olarak daha iyiler.

Beşiktaş’ın bu sezon kronikleşen tükenmiş görüntüsüne bir türlü çare bulamıyor

Şenol Güneş. Takım içerisinde radikal değişiklikler şart. Yoksa iş gerçekten çok can sıkıcı bir hal alacak. Takımın büyük bölümü mental olarak, fizik olarak çökmüş durumda. Artık kadro yaparken sahaya karakter, ruh koyabilecek, aç, mental olarak daha iyi durumda olan oyuncuları seçmeli Şenol Hoca. Fatih, Güven, Dorukhan; her kimse. Kimse yerini garanti görmemeli. Orta saha bırakın üretmeyi, 100 yıl önce terkedilmiş fabrika görüntüsünde. Babel’in olmadığı kanatlar ise kırık.

Savunma Evlere Şenlik

Beşiktaş, bırakın iç sahayı, deplasmanda dahi takdir edilen futbol oynuyordu. Şimdi iç sahada bırakın rakibi ezmeyi, pozisyon üretmekte zorlanıyor. Pozisyonu geçtim, rakip kaleci neredeyse topa hiç dokunmadı. Beşiktaş’ın son 4 sezonunda bunun örneği yoktur. Bunun adı düşüş de değil, kamikaze.

Vaziyet zaten ortada. Ben, dikkatimi çeken başka bir noktayı yazayım. Beşiktaş’ın elinde 4 stoper var; Pepe, Vida, Roco, Fatih. Bunlardan biri yoksa diğeri kullanılır. Pepe’yle Vida’dan birisi olmadığı zaman Hoca, diğer stoperler yerine Necip’i, Medel’i kullanıyor o bölgede. Necip stoper değil. Niye oynadı demiyorum, Necip’in kapasitesi bu. Ancak, bu durumlarda takviye stoper olarak aldığın Roco forma bulamıyorsa ya transferini yapanlar yetersiz bir adam alarak hata yapmışlardır ya da Hoca oyuncuyu hazır hale getiremiyor.

Peki ya Fatih Aksoy?

20 yaşında bir isim. Bir gece evel B. Dortmund’un Atletico Madrid’e 4 attığı kadronun yaşına bakın. Galatasaray’da 18 yaşındaki adam Şampiyonlar Ligi oynuyor. Burada stoper olan gençler, as stoperler eksikken forma giyemeyecekse nasıl büyük takım futbolcusu olacaklar?

Ve Larin. Çok çetrefilli bir transfer süreci. “Bedava alacağız” söylemlerinden sonra 1.5 milyon Euro bonservis ücreti. MLS’de 175 bin Euro ücret alırken, burada 1.6 milyon Euro’ya imza. 4.5 yıllık sözleşme. İn TFF 1. Lig’e, böyle çok golcü bulursun. Roco gibi, Larin gibi örnekler, Beşiktaş’ın son 2 sezondaki kaybettiği ivmenin örnekleri.

Yönetim oturup bu takımı 2 sezonda nereden nereye getirdiğine bir baksın. Hoca da “Neden çözüm üretemiyorum?” sorusunu sorsun kendine. Futbolculara gelince; 2 ay maaş alamayınca ihtar çekiyorsun ya, önce sahada hakkını verip, sonra ihtarını çekeceksin!

Yeni Şafak

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki