Karaiskakis’te Olympiakos’a Karşı Oynamak Tedbirli Olmayı Gerektirir

Güntekin Onay'a göre, krizde olsa da Yunan temsilcisi özellikle taraftarı önünde zorlu bir rakip...
Haberin yayılanma tarihi:09 Mart 2017, Perşembe

BEŞİKTAŞ bu akşamki maçın çift maçlı bir eleme olduğunu unutmadan İstanbul’daki rövanşı da göz önünde bulundurarak oynamalı. Bu da şu anlama geliyor: Dengeli, kontrollü ve doğal olarak emniyetli bir oyun.

OLYMPIAKOS kadro kalitesi olarak geçtiğimiz yılların gerisinde. Ligde üst üste 3 maç kaybettiler. Teknik direktör Bento’nun işine son verildi. Krizdeler ve bu durum Beşiktaş’ın işine yarayabilir. Ancak her şeye rağmen tamamen dolu tribünler önünde, Karaiskakis’te Olympiakos’a karşı oynamak tedbirli olmayı gerektirir.

ABOUBAKAR DÜŞÜNÜLEBİLİR

ŞUNU unutmayalım; Beşiktaş, Napoli ve Benfica gibi güçlü rakiplerine hiç kaybetmedi. Ama final maçında grup sonuncusu, iddiası olmayan Dinamo Kiev’e yenildi. Olympiakos karşısında da dikkatli ve rövanşı düşünerek oynamak şart.

CENK Tosun yerine Aboubakar bu maçta düşünülebilir. İki forvet birbirlerinden çok farklı stillere sahipler. Cenk çok daha klas bir bitiriciliğe sahip. Aboubakar ise rakip savunmanın dengesini bozacak, patlamalı koşuları yapan, dolaşan, savunma arkasına koşu atan tipte bir santrfor. Böyle bir deplasman oyununda Aboubakar’ın rakip savunmayı daha fazla zorlayacağını düşünüyorum. 

DA COSTA TEKNİK AMA AĞIR

TÜRKİYE’DEN de tanıdığımız Manuel da Costa teknik ama ağır bir stoper. Gerekirse oyunun ve skorun gidişatına göre Şenol Hoca mutlaka başta Cenk olmak üzere diğer kozlarını da sahaya sürecektir. Burada önemli olan soru, Beşiktaş’ın pasa dayalı bir oyunu mu, yoksa kontratak anlayışını mı tercih edeceği. Bu durum biraz maç başladıktan sonra rakibin anlayışına göre de şekillenecektir.

BEŞİKTAŞ’IN Olympi-akos’tan daha formda olduğunu, daha güçlü bir kadrosu olduğunu vurgulamaya gerek yok. Ancak Olympiakos üst üste kötü sonuçların ardından seyircisiyle de bütünleşerek bir reaksiyon göstermek isteyecektir. Beşiktaş sakin, akılcı ve tedbirli hareket etmelidir. Gollü bir beraberlik dahi fazlasıyla işimizi görecek ve bizi çeyrek finale yaklaştıracaktır.

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki