Kartal Potada Tam Gaz

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 86-73 mağlup etti.
Haberin yayılanma tarihi:12 Şubat 2017, Pazar

Kenan Sipahi’nin basketiyle karşılaşmaya başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Stimac ve Strawberry’nin basketleriyle kısa sürede farkı açtı. Etkili savunmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un farkı azaltma çabalarını boşa çıkaran siyah-beyazlılar, karşılaşmanın ilk çeyreğini 24-9 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğin başında Erkan Veyseloğlu ve Weems’le etkili olmaya çalışan Beşiktaş Sompo Japan karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, pota altından sayılar üreterek farkı azaltmayı başardı. Siyah-beyazlıların hücumda yaptığı top kayıplarını değerlendiren konuk ekip, hızlı hücumlarla sayılar bulsa da ev sahibi ekip soyunma odasına 44-31 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Beşiktaş Sompo Japan, üstünlüğünü korudu. Ev sahibi ekip karşılaşmanın bu bölümünde Weems ve Clark’ın sayılarıyla etkili olurken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Deniz Kılıçlı ile pota altında skor üretti. Skor üstünlüğünü bu çeyrekte de sürdüren siyah-beyazlılar, son çeyreğe 65-51 galip girdi.

Son çeyrekte Beşiktaş Sompo Japan hücumlardan boş dönerken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 36. dakikada farkı 9 sayıya (74-65) indirdi. Daha sonra toparlanan Beşiktaş Sompo Japan, rakibini 86-73 yendi.

Sarıca: Seriyi daha fazla yapmaya çalışacağız

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 86-73 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan’da başantrenör Ufuk Sarıca, sezon başı hesaplamasında kazanacaklarını düşündükleri bir maçtan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıca, "Kazanmak istediğimiz bir maçtan galibiyetle ayrılarak haftayı bitirdik. Ligde hiçbir maçın kolay olmadığını biliyoruz. İlk yarının büyük bölümünü iyi oynadık. Bazı hatalarla rakibimizi oyunda tuttuk. Hücum ribauntlarındaki üstünlüğümüz bizi oyunda tuttu. Galibiyetten dolayı mutluyum. Üç maç arka arkaya kazandık. Seriyi daha fazla yapmaya çalışacağız." dedi.

Sarıca, Türkiye Kupası’nda Banvit ile yapacakları maçı düşüneceklerini ve sekizli finalde her takımın şansı olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı ekibin ABD’li oyuncusu Kyle Weems de oyundan memnun olmadığını ifade ederek, "İlk yarıda farkı yükseltmemize rağmen rakibin maça ortak olmasına izin verdik. Bu tarz iniş çıkışları engellemek için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki