'KARTALLI BEŞİKTAŞ' LOGOSU MAHKEMELİK!

Spor tarihçisi, ressam ve karikatürist Vala Somalı’nın iki çocuğu, babalarına ait ‘Kartallı Beşiktaş’ logosunu izinsiz kullandığı iddiasıyla Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne dava açtı...
Haberin yayılanma tarihi:09 Haziran 2021, Çarşamba

Haksız Rekabetin Önlenmesini İsteyen İki Mirasçı Logonun Kullanıldığı Ürünlerin Toplatılmasını İstedi

Kartallı Beşiktaş logosu ilk olarak Vala Somalı’nın kendi çizimiyle, Türk Sporunda 75. Yıl Beşiktaş Spor Tarihi isimli kitapta kullanıldı. Logo daha sonra Beşiktaş’ın neredeyse tüm ürünlerinin üzerinde yer aldı.Beş yıl önce hayatını kaybeden Vala Somalı’nın çocukları Yadigar Suzan Dönmez ile Hakan Somalı İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne dava açarak, babalarına ait logonun ticarileştirildiğini ileri sürdü.

ÜRÜNLER TOPLATILSIN TALEBİ

Kartallı logonun Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve derneğinin alışveriş sitesi olan ‘www.kartalyuvasi.com.tr’ de satılan nevresim takımından formaya kadar birçok perakende üründe kullanıldığını, kredi kartlarının üzerine basıldığını, kulübün logoyu kendilerine aitmiş gibi kullandığını öne süren Vala Somalı’nın çocukları, ürünlerdeki markaların ticaret sicilinden silinmesini, marka devrinin önlenmesini ve ürünlerin toplatılmasını istedi.

Hürriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki