Kazanmayı Unuttular!

Güntekin ONAY yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:24 Ekim 2017, Salı

Öyle bir maç izledik ki sanki çift maçlı bir kupa finali 

İlk maçı Başakşehir evinde 1-0 kazanmış ve rövanşı oynanıyor. Beşiktaş çok dikkatli. 1 gol yerse kupa için 3 tane atması gerekiyor. Başakşehir ise savuma konsantrasyonu yüksek ve rakibin açık vermesini bekliyor ancak 0-0’dan rahatsız değil. 

Taktiksel bir pozisyon oyunu oldu. Beşiktaş yavaş oynayan, pres yapmayan temposuz bir takım hüviyetinde. Sadece Quaresma’nın bireysel becerisi ile rakibi tehdit eden siyah-beyazlılarda Cenk Tosun da savunmanın arasında yalnızları oynadı. Siyah-Beyazlılar rakip ceza alanı içinde yeterli sayısal çoğunluğu sağlayamadı. Talisca kanat hücumlarında Cenk Tosun ile ön-arka bölge paylaşımını yeterince yapmadı.Son maçlarda çok olumsuz bir görüntüsü var Brezilyalının.. Çok top kaybediyor. Kopuk oynuyor.

CENK DAHA AKTİF OLMALI

Cenk Tosun ise sadece vuruş kalitesi ve özelliği ile sahne alıyor. Oyunda daha aktif olmalı. Daha fazla dolaşmalı. Ligde çok fazla stoperlerin kucağında kalıyor. Zaten 9 haftada 2’si penaltıdan sadece 3 golü var. 

Beşiktaş’ın kadro kalitesi son derece yüksek ancak bu sezon ligde çok az gol atıyorlar. Az pozisyona giriyorlar. Çünkü yürüye yürüye top oynuyorlar, pres yapmıyorlar ve ligdeki santrfor performansları çok yetersiz. Beşiktaş 1-0 yenik duruma düştükten sonraki 6 dakikalık sürede oynadığı futbolu en az 30 dakikaya çıkartmalı.

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki