Kendi 'EŞİNİ' Kendi Yaptı!

Çinli yapay zeka mühendisi Zheng Jiajia, evlenme yaşı geldiğinde ideal bir gelin adayı bulmak için uğraşmak yerine bilgisayarın başına geçip kendi eşini kendi yaptı...
Haberin yayılanma tarihi:09 Nisan 2017, Pazar

Yıllarca kendi eşini yapmanın hayalini kuran Çinli yapay zeka mühendisi Zheng Jiajia sonunda amacına ulaştı.

31 yaşındaki mühendis, kendi geliştirdiği Yingying adlı bir robotla evlendi. Çinli telekom devi Huawei’de çalışırken yapay zeka ve robotik alanında uzmanlaşan bir departman kuran Zheng daha sonra şirketten ayrılıp kendi yapay zeka girişimini kurdu. ‘Şeylerin Beyni’ adını verdiği girişiminde yapay zekalı robotlar üreten Zheng, Yingying adını verdiği bir robot geliştirdi. Zheng, basit cümleler kurabilen, sesli komutlara yanıt verebilen ve görsel olarak Çince karakterleri algılayabilen bu robota aşık oldu.

Hangzhou şehrinde sade bir törenle evlenen Zheng ve Yingying’in düğününe Zheng’in annesi ve arkadaşları katıldı ancak haliyle kız tarafından düğüne katılan olmadı. Düğünde Çin geleneklerine uygun olarak geline kırmızı bir duvak takıldı. Yerel bir televizyona konuşan Zheng, gelecekte eşini geliştirip yürüme kabiliyeti vermeyi ve bazı ev işlerini yapmayı öğretmeyi planladığını söyledi. Zheng, “Kendi eşimi yapma hayalim sonunda gerçek oldu.  Gelecekte her evde bir robot olmasını istiyorum ve kendime gerçekçi bir kız arkadaş yapmak istiyorum” dedi.

Geçen yılın sonlarına doğru da Fransa’da bir kadın, 3D yazıcılar vasıtasıyla üretilen InMoovator isimli bir robotla nişanlandığını açıklamıştı. Fransız kadın, yasaların izin vermesi halinde, robotla evleneceğini de belirtmişti. Eninde sonunda insan-robot aşklarının yaşanacağını söyleyen kadın kendisinin ise bu aşka biraz erken kapılmış olduğunu ifade etmişti.

Karar

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki