KORAY ÖZCAN ve EKİBİ 'BEŞİKTAŞ'TA 'BÜYÜK DEĞİŞİM' İÇİN HAZIR!

BJK'da hafta sonu yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurula güçlü bir liste ile giren Koray ÖZCAN'a proje hedef ve 'Büyük Değişim' hedeflerini sorduk...
Haberin yayılanma tarihi:10 Mayıs 2019, Cuma

NEDEN ADAY OLDUNUZ?

Biz Denetim Kurulu anlayışında büyük bir değişim hedefliyoruz. Bu değişimin temel anahtarları ise Tam Bağımsız duruş, Şeffaflık, Yol Göstericilik, Liyakat ve Tüzüğe bağlılık olacak.

Ancak Bunlara Girmeden Önce Bahsetmek İstediğim Bir Konu Var!

Bakın Kamu Gözetim Kurumu, Türkiye’deki Denetim ve Muhasebe Standartlarını düzenleyen kurumdur. Bu kurum, bir organizasyonu denetleyen bir bağıımsız denetçinin kesintisiz olarak en fazla 7 yıl görev yapabileceğini söyler.

Bu kural öncelikle süreli olmayan bir denetim çalışmasının, bir noktadan sonra bağımsızlıkla ilgili sıkıntılar yaşayabileceği endişesine dayanır. Bununla birlikte, alışagelmişi sorgulayabilme noktasında yeni bir gözün daha iyi görebileceği anlayışı da etkilidir. 

Kulübümüzdeki Denetim Kurulu yapısıysa tam 9 yıldır devam ediyor. Elbette bizim tüzüğümüzde bir süre sınırı yok, ancak neden değişim diye soran olursa bu durum tek başına bile bizim değişim çağrımız için kuvvetli bir dayanak...

DEĞİŞİMİ NASIL SAĞLAYACAKSINIZ?

Bahsettiğim üzere tam bağımsızlık bizim için çok önemli.. Bizleri göreve getiren makamın Genel Kurulumuz olduğunu unutmayacağız. Kişilerden bağımsız, kulübümüzün kanunu olan tüzükle bağlı olacağız.

Bizim Kulübümüzde Denetim Kurulu, Yönetim Kurulundan ayrıca bağımsız bir liste ile seçilmektedir. Bazı diğer kulüplerde olduğu gibi yönetim ile birlikte seçim usulü yerine, denetimin ruhuna uygun bir şekilde ayrı bir kurul olarak seçim gerçekleşmektedir. Bu, her yönüyle farklı olan kulübümüzün yine farklı ve güçlü bir özelliğidir. Bu bağımsızlık ilkesine sahip çıkmamız, üzerinde titrememiz gerekir diye düşünüyorum. Son dönemde bu alanda yeterli hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyoruz.

Şeffaflığa Gelince...

Kulübümüze ait birçok bilgi kamuya açık olmasına rağmen genel kurul üyeleri ile buluşamıyor. Herkesin bu bilgilere ulaşmasını sağlayacağız. Divan Kurulunda üç ayda bir yapılan rutin raporlarla yetinmeyeceğiz. Yönetimin tüm faaliyetini izlenebilir hale getireceğiz

Kulübün tüm organlarının tüzüğe uygun şekilde işlediğinin denetimini yaparak, kurumsal yönetişim anlayışında tüzüğe bağlılığın takipçisi olacağız. Profesyonel kariyerlerimizde biriktirdiklerimizi görevimiz süresince Beşiktaş için harcayacağız.

Bu noktada başka bir bakış açısını anlatmak istiyorum: İyi işleyen bir denetim fonksiyonu, kurumsal yapılarda icranın doğru kararlar almasında yol gösterici olabilir. Mesleki birikimimizi bu anlamda kulübümüzün hizmetine sunacağız.

KURULUNUZDA KİMLER OLACAK?

Mali işler ve denetim alanlarında farklı branşlarla uzmanlığını kanıtlamış kişilerden oluşan bir kurul listemiz var…Bununla birlikte bir çok arkadaşımız çok büyük kurumlarda farklı alanlarda üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip, yeni tecrübe envanterimiz mali işler ve denetimden ibaret değil, rakamların arkasındaki dünyaya da hakimiz. Bu bizim en önemli gücümüzdür. Kurul üyelerimizin ortak aklını ortaya koyarak tam bir takım çalışması yürüteceğiz bu da bizim başka bir güçlü yönümüz olacak

M. Koray Özcan, SMMM (Başkan)  

Atalay Gümrah

Gökhan Tiryaki, SMMM

Nahit Akpınar

Batur Şülen

Gökhan Şen

Kerem Akbaş, SMMM

Mete Gülaçtı, SMMM

Cihan Yavuz, SMMM

DUYDUK MU? / ÖZEL HABER

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki