Maçka Parkı’ndaki Ağaçtan Meyve Yedi Öldü!

Maçka Parkı’ndaki ağacın meyvesini yedikten sonra zehirlenip yaşamını yitiren genç kadının ölümünde 6 mühendisin ihmali tespit edildi.
Haberin yayılanma tarihi:16 Eylül 2016, Cuma

İstanbul Maçka Parkı’ndaki Porsuk ağacının meyvesini yiyen 31 yaşındaki Şifa Yerli, zehirlenerek hayatını kaybetti. Baba Ali Yerli’nin şikâyeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar ve Tesisler Yapım’da çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı 6 mühendis ve teknisyen hakkında “Taksirle ölüme neden olma” suçu kapsamında dava açıldı.

BİLİRKİŞİ: LEVHA YOKTU

Sabah’ın haberine göre İddianameye göre olay şöyle gelişti: Şifa Yerli, 21 Kasım 2011 günü Şişli Harbiye’deki Maçka Parkı’ndaydı. Genç kadın, parkta bulunan Porsuk ağacının kırmızı renkli meyvelerini gördü. Birkaç adet meyve yedikten sonra fenalaşınca hastaneye kaldırılan genç kadın, hayatını kaybetti. Şifa Yerli’nin şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Bilirkişi incelemesinde, Maçka Parkı Nişantaşı çıkışı kapısında gerçekleşen bölümde, 10 adet porsuk ağacı tespit edildiği, bu ağacın meyvelerinin oldukça zehirli ve öldürücü olduğu belirlendi. Porsuk ağaçlarının taşıdığı zehirli kimyasallardan ötürü park ve bahçelerde kullanılmasının sakıncalı ve tehlikeli olduğu, kullanılması durumunda ikaz tabelalarının bulunması ve diğer ağaç ve bitkilerden ayrıştırılması gerektiği hatta insanların ve diğer canlıların ulaşamayacağı mesafede bulunması gerektiği belirtildi. Yapılan inceleme sonucu, Yerli’nin ölümüne neden olan meyveli porsuk ağaçlarının, ikaz ve uyarı levhası olmadan diğer ağaçlarla iç içe ve hatta insanların bulunduğu ortama çok yakın olduğu belirtilen bir rapor sunuldu.

SORUMLULARA 15’ER YIL

Savcılık yürüttüğü soruşturma sonunda, Maçka Parkı’ndaki zehirli meyveleri bulunan Porsuk ağacının meyvelerini yedikten sonra zehirlenerek vefat eden Şifa Yerli’nin ölümünde kusurlu olan 6 mühendis ve tekniker hakkında “Taksirle ölüme neden olma” suçu kapsamında 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Millliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki