Maden Ocağında Yılbaşı Kutlaması

ZONGULDAK'ta özel maden ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yılbaşını kutladı.
Haberin yayılanma tarihi:01 Ocak 2016, Cuma

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'ndeki özel maden ocağında 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçiler, yılbaşını yerin 300 metre altında kutladı. Saatler 00.00'a yaklaştığında işe ara veren işçiler, kalaslardan oluşturdukları yer sofrasının etrafında toplandı. İşçiler, yıl içerisinde maden ocaklarında ölen arkadaşları için dua ettikten sonra yanlarında getirdikleri üzerinde 'Kazasız belasız yeni yıllara' yazılı pastayı kesti. Maden işçileri, kömür karası içindeki elleriyle birbirlerine pasta ikram etti. İşçiler, daha sonra kazasız belasız bir yıl dileğiyle dua etti.


Şef 45 yaşındaki Mustafa Açıkgöz, 2015 yılının maden işçileri için iyi geçmediğini söyledi. Torba Yasa’yla birlikte işçilerin maaşlarının arttığını ancak, maliyeti artırdığı gerekçesiyle işverenleri zor durumda bıraktığını belirten Açıkgöz, şöyle dedi:


"Torba yasa, işçiler için iyi işveren için iyi değil. İnşallah hükümet çözer bu işi. Çünkü gelecek endişemiz var. İşveren 'maliyetler yüksek. Bu ücreti veremem' diyor. Bu yüzden kapanan maden ocakları olduğu için işsiz kalan arkadaşlarımız oldu. Eğer ocaklar kapanırsa işsiz kalanlar kömür üretilen başka illere göç edecek. Ne yazık ki Zonguldak’ta başka yapacak iş yok. Biz kömür kentiyiz, kömür çıkartmamız lazım. İş gücü var iş yok. Bu potansiyel bu kentte var." diye konuştu. İşçiler, yılbaşı kutlamasının ardından mesainin sona ermesiyle evlerinin yolunu tuttu.

Etiketler: DUYDUK MU ?   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki