Metin Keçeli Ne Yapmak İstiyor?

1903 Cemiyetinden geçtiğimiz günlerde BJK eski yöneticilerinden Metin Keçeli'nin, Divan Kurulu ve Başkan adayı Şeref Nasır ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap geldi...
Haberin yayılanma tarihi:01 Ağustos 2019, Perşembe

Sayın Metin Keçeli Beşiktaş’ın durumu ve Divan Kurulu Başkanlık seçimi hakkında bazı açıklamalarda bulunmuş...

Fikir ve beyan hürriyetine olan inancımızla açıklamalarını okuduk. Bu açıklamalardan sonra aklımızda oluşan bazı sorular, “Acaba Sayın Keçeli bu konuda ne düşünür”  diye sormamızı gerektirdi. 

Kendisinden cevap alabilme ümidiyle Sayın Metin Keçeli’ye aklımıza takılan bu soruları yöneltmek istiyoruz.

Sayın Keçeli, yaptığınız açıklamada belirttiğiniz ve aşağıda tarafınıza yönelttiğimiz soruları cevaplayarak bizleri aydınlatmanızı rica ediyoruz.

1) Divan Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Sayın Şeref Nasır için telaffuz ettiğiniz, “Ben Şeref Nasır’dan bunu beklemezdim. Birilerinin dolduruşuyla başkan adaylığını koyacağını sanmıyordum.” açıklamasını, Sayın Şeref Nasır’la konuşarak mı yaptınız? Kendisinden “birisinin dolduruşuyla aday olduğunun” teyidini aldınız mı?  Toplumumuzda oldukça yaygın dedikodu kaynaklı bir söylemden yola çıkarak hareket ettiyseniz, kendisini neden aramadınız? Konunun muhatabıyla görüşmeden böyle bir açıklamada bulunmanız Sayın Şeref Nasır’ı zan altında bırakmaz mı?  Bütün bunlardan da önemlisi, geçmiş dönemde Beşiktaş Divan Kurulu Başkanlığı gibi onur verici bir görevi başarıyla ifa etmiş (açıklamanızda bunu da beyan etmişsiniz) Sayın Şeref Nasır’ı aramadan, konuşmadan böyle bir imada bulunmayı kendinize nasıl yakıştırdınız, ya da yakıştırıyorsunuz.

2) Sayın Şeref Nasır’ın “köşesine çekilmesi gerektiği” konusundaki fikrinizi dayandırdığınız gerekçeler nelerdir. Neye, kime, hangi duruma göre köşeye çekilmesi gerekmektedir. Bu fikre vardığınız gerekçeleri ve sahip olduğunuz, camianın bilmediği bilgiler varsa bunları kamuoyunun bilgisine sunmanız gerekmektedir. Yoksa söyleminizin, şahsınızın isteği olmaktan öte bir gerekçeye dayanmadığı sonucu ortaya çıkacaktır.

3) Sayın Şeref Nasır’ın Divan Kurulu Başkanlık seçimi için dolduruşa geldiğini söylediğiniz açıklamada, mevcut Divan Kurulu Başkanı Sayın Tevfik Yamantürk’ün aday olması için o dönemde “tavsiyede bulunduğunuzu” ifade etmişsiniz. Bu durumda, Sayın Tevfik Yamantürk sizin ve diğer tavsiyede bulunanların dolduruşuna mı gelmiş oluyor. Söyledikleriniz arasındaki çelişkiyi, aynı açıklamada hem mevcut Divan Kurulu Başkanı’nı, hem de Divan Kurulu Başkan Adayını zan altında bıraktığınızın farkında mısınız?

4) Beşiktaş değerlerini yaşam biçimi olarak benimsemiş, yeterli özelliklere sahip her Divan Kurulu üyesinin hakkı olarak tüzüğümüzle sunulmuş “adaylık hakkını”, Sayın Şeref Nasır’ın kullanmamasını bekleme sebebiniz nedir? Tüzükle belirtilmiş özelliklere haiz, geçmiş dönemde sizin de tarif ettiğiniz gibi başarılı bir dönem geçirmiş Sayın Şeref Nasır’ın aday olmasından neden rahatsız olduğunuzu camiayla net olarak, gerekçeleriyle paylaşmanızı rica ediyoruz.

Açıklamalarınızı okuyup muhakeme ettikten sonra sormak zorunda kaldığımız ve camiaya gerekçeleriyle ifade edilmesi gerektiğine inandığımız soruları Beşiktaşlı kültürü gereğince cevaplayacağınıza olan inancımız tamdır. Aksi durumda açıklamanızı, Divan Kurulu Üyelerini etkilemek ve Sayın Şeref Nasır’ı zan altında bırakmak gibi, düşünmek dahi istemediğimiz bir gerekçeyle yaptığınızı düşüneceğiz. Bizim de sahip olduğumuz fikir ve beyan etme hürriyetimize dayanarak, bu düşüncemizi anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

Saygılarımızla,

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki