MİLLİ PİYANGO’DAN BÜTÇEYE AKTARILAN TUTAR DENETLENMEDİ!

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle birlikte kurumların etkisizleştirildiğine, denetim mekanizmalarının devre dışı kaldığına ilişkin eleştiriler son Sayıştay raporlarıyla teyit edildi...
Haberin yayılanma tarihi:30 Eylül 2021, Perşembe

Sayıştay’ın 2020 yılı denetim raporunda Türkiye Jokey Kulübü, Milli Piyango İdaresi ve Spor Toto Teşkilatı tarafından genel bütçeye aktarılan tutarların doğruluğunun teyidi için herhangi bir kontrol mekanizmasının kurulmadığı belirtildi.

Sayıştay raporunda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı: “Düzenleyici ve denetleyici kurumlar, belirli kamu iktisadi teşebbüsleri, Türkiye Jokey Kulübü, Milli Piyango İdaresi ve Spor Toto Teşkilatı tarafından genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere Bakanlık hesabına yatırılan tutarların, Bakanlık merkez muhasebe birimi tarafından dekont üzerinden muhasebeleştirildiği, ancak bu tutarların takibi ve doğruluğunun teyidine yönelik yeterli bir kontrol mekanizmasının kurulmadığı görülmüştür.”

Devletteki Kötü Yönetim ‘Sayıştay Raporları’nda

Sayıştay’ın 2020 denetim raporlarında pek çok kurum ve bakanlıkla ilgili ilgili kural dışı faaliyetler, eksiklikler ve usulsüzlükler tespit edildi. Muhalefetin eleştirilerinde dile getirdiği ‘kötü yönetimi’ gözler önüne seren raporlarda denetim mekanizmalarının devre dışı kaldığı teyit edildi. İstanbul Havalimanı metro istasyonu işinin ikinci kez aynı şirketlere ihale edildi ve bunun için de 82 milyon lira ödendi. Adana’da cezaevi ve Vardiya Toplanma Alarm Tesisi için projelendirilen ödenekle hakim ve savcılara lojman yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı kooperatiflere verdiği kredileri takip etmiyor. Türkiye Jokey Kulübü, Milli Piyango İdaresi ve Spor Toto Teşkilatı tarafından bütçeye aktarılan tutarlar denetlenmedi. Bayburt Grup’un yaptığı tünelde 11 işçinin yandığı olayda ihmaller, devletin raporlarına rağmen örtbas edildi. Skandalı ortaya koyan Sayıştay “Sözleşme feshedilmeli” dedi.

Karar

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki