Murat Hazinedar ile ilgili 10 Cevapsız Soru

Fetullah Gülen Cemaatine açık yakınlığı ile de tanınan İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Parti Meclisi’nin, ‘yazılmayan gündeminde’ yer alırken, Levent Priştina’nın Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü İzmir Buca Belediyesi hakkında da Başbakanlık izni ile soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Haberin yayılanma tarihi:08 Mayıs 2016, Pazar

Üç belediye başkanını partiden atan AKP, bir yandan da ‘iki B’ diye adlandırılan Beşiktaş ve Buca başta olmak üzere CHP’li belediyelerin kapısına dayandı.
 
 İçişleri Bakanlığı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina hakkında soruşturma için izin verdi Fetullah Gülen Cemaatine açık yakınlığı ile de tanınan İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Parti Meclisi’nin, ‘yazılmayan gündeminde’ yer alırken, Levent Priştina’nın Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü İzmir Buca Belediyesi hakkında da Başbakanlık izni ile soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İstanbul Milletvekili ve eski savcı İlhan Cihaner, Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu tarafından hazırlanan Beşiktaş raporu hala devlet sırrı gibi saklanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu için ‘tek nüsha’ hazırlandığını söyleyen Cihaner’in ve diğer PM üyelerinin ‘gündeminde’ bulunan Beşiktaş Belediyesi ile ilgili raporun, yarın ele alınması bekleniyor.

Hakkındaki onlarca cevapsız soru ve iddialara cevap vermeyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri’nde bazı milletvekili adaylarının CHP’ye ödeyecekleri katkı payını da üstlendiği iddialarını ulu orta dile getirdiği için tepki topluyor. Başta Fethullah Gülen Grubu ile yakın ilişkileri de sorgulanan Murat Hazinedar’ın ‘gönül dosyası’ da kabarık. Hazinedar’ın eski bir belediye başkan yardımcısı tarafından ‘cevaplamasını’ istediği sorular şunlar:

 
Murat Hazinedar ile ilgili 10 soru
 

Kaç danışmana Beltaş üzerinden maaş ödendi?
 
Ş.Ö isimli danışman Ankara’daki hangi işleri takip ediyor?
 
B.K isimli danışman Outdoor reklamları ve Ş.Ö isimli danışman baz istasyonları sorumlusu mu? Hangi görüşmeleri yaptılar? Görevleri ne?
 
Bazı belediye görevlilerinin Trump’taki büroda haber alma sisteminde kullanıldı mı? Trump’daki büroda yapılan harcamalar, kültür müdürlüğü üzerinden mi fatura edildi?
 
 İstanbul’da R. Otel’de yapılan DD yararına yapılan geceden sonra, dernek başkanı G.D belediye başkanı danışmanı olarak göreve başladı mı?
 
Trump’ta ağırlanan spiker, yayıncı ve sunucu saç saça niye kavga etti? Ettiyse E.V ve SA Murat Hazinedar’ı bölüşemediği için mi kavga etti?
 
Ses sanatçısı D.O, T.E., G.A. ile hukuku nedir?
 
 
Sanat danışmanı adı altında tablolar aldığı Ö.Ü. ve ünlü bir şarkıcının yeğeni olan D.G. ile E.Ö., G.E., E.G.,E.B. ile ilişkisi nedir?
 
 
Ordu-Fatsa’da Mavi sitesi sakinleri niye rahatsız oldular? Karakola gittiler mi? Hava sıcak olduğu için N ile uygunsuz halde görüldükleri için mi?
 
 Hazinedar kamuoyu bu 9 sorunun cevabını da eksiksiz bekliyor!
 
 
1- Belediye Başkanı olur olmaz, uluorta niye, ‘Benim 38 milyonum var’ demeye başladın.

2- Yüzde otuz hisse ile sonra emanetçi olduğun söylenen ORGİ’nin satıldığını, 7 milyon dolar hissen olduğunu ve varlığının bu satışla 52 milyon TL’ye ulaştığını niye diline doladın?

3- Bazı Milletvekili adaylarının, CHP’ye ödemesi gereken paraları ödedin mi? Niye ödedin? Niye konuşuyorsun?

4- Hazinedar Lojistik ile kuruluş çalışmaları yasalara tamamen uygun mu?
 
5- Hizmet alımı ile ilgili firmalarla daha önceden görüşüyor musunuz? Niye?

6- 02.07.2014 tarihinde Four Season Hotel’de Türkiye Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfının (TYV) iftar yemeğinde, “Şimdiye Kadar kişisel olanaklarıyla hizmet hareketini desteklediğini; geldiği konum itibariyle bundan böyle de Beşiktaş’ın olanaklarıyla hizmet hareketine hizmet etmeye devam edeceğini” söyledin mi?

7- Aralık 2014 tarihinde ŞH’ye “Bundan sonra bazı satın almaların Koza-İpek Grubu’ndan yapılacağını; sorun çıkartmamasını’ söyledin mi? ŞH bu talimat üzerine, kız kardeşin söylemiştir.” Koza-İpek Grubu hakkında hiç bir fikri olmayan ŞH Pelin Başlangıç Hazinedar’a “Bunun ne demek olduğunu” sorduğunda, “Abimin çok değer verdiği, birlikte hareket ettiği Akın İpek’in Grubu” dediğini biliyor musun?

8- 26.10.2014 günü İpek Medya Grubu’na kayyum atanması ile ilgili olarak bazı CHP milletvekilleri ile grubun merkezine kaç belediye başkanı koştu? Sayısı neden azdı?

9-Holding S…r Ceo’su ve Fethullah Gülen’in Türkiye’deki ana kasası sayılan ÇS’den değerinin üzerine kaç parça mülk aldın? Aldınsa kac tane?
görüldükleri için mi?

Yurt Gazetesi

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki