Önce Maşallah Sonra Namağlup Beşiktaş Diyeceksiniz

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 10.haftasında evinde Tofaş’ı konuk etti. Siyah Beyazlı ekip, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’yi mağlup eden rakibini 76-63 mağlup etti ve evindeki namağlup unvanını korudu.
Haberin yayılanma tarihi:10 Aralık 2016, Cumartesi

Karşılaşmaya her iki takım da hücumda düşük yüzdelerle başladı ve ilk üç dakika konuk ebin 2-3 üstünlüğüyle geçildi. Siyah beyazlılar pota altı oyuncularıyla skor üretirken, Tofaş da dış şutlarla etkili oldu ve skordaki eşitlik bozulmadı (11-11).

Stimac önderliğinde pota altını iyi kullanan siyah beyazlı ekip, rakibinin kolay hatalar yapmasını iyi değerlendirdi ve skor üstünlüğünü eline aldı. İlk çeyreğin son sözünü Tofaş’ın yeni transferi Chris Copeland söyledi ve Amerikalı oyuncunun üçlüğüyle ilk çeyrek Beşiktaş’ın 1 sayılık üstünlüğüyle sona erdi (17-16).

İkinci çeyreğe iyi başlayan Beşiktaş, kısa sürede 5-0’lık bir seriyle farkı 6’ya çıkarttı (22-16).

Dış atışlarda da etkili olan ve sıkı savunmasıyla rakibinin hücumunu bozan siyah beyazlılar, farkı da çift hanelere çıkarttı (29-19). Çeyreğin ortaları karşılıklı basketlerle geçilirken, tempoyu arttıran ve Beşiktaş’ın hatalarını iyi değerlendiren Tofaş, farkı da tek hanelere indirdi (38-32). Michael Thompson’ın serbest atışları da devrenin skorunu belirledi ve takımlar soyunma odasına ev sahibi ekibin 8 sayılık üstünlüğüyle gitti (40-32).

İkinci yarıya Muratcan Güler’in art arda üçlükleriyle başlayan ev sahibi ekip, 8-2’lik bir seri yakaladı ve farkı da tekrar çift hanelere yükseltti (48-34). Ancak molanın ardından çabuk toparlanan Tofaş, hücumdaki etkinliğini kaybeden ve dış atışlarda düşük bir yüzdeyle oynayan Beşiktaş karşısında 11-2’lik bir seri yakalayarak farkı 5’e indirdi (50-45). Çeyreğin son kısmında her iki takım da kısalarıyla etkili olurken, son çeyreğe Beşiktaş’ın beş sayılık üstünlüğüyle girildi (58-53).

Son çeyreğe iyi başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Earl Clark önderliğinde sayılar üretti ve 10-2’lik bir seri yakalayarak farkı tekrar çift hanelere çıkarttı (68-55). Tofaş kısalarının sayılarıyla farkı tek hanelere indirse de Beşiktaş Sompo Japan rakibini art arda top kayıplarına zorladı ve bitime 3 dakika kala farkı 12’ye çıkarttı (71-59). Michael Roll’ün bitime bir dakika kala gelen ve farkı 13 sayıya çıkartan üçlüğü maça noktayı koydu ve siyah beyazlılar karşılaşmadan 76-63 galip ayrıldı.

Ligdeki 8.galibiyetini alan Beşiktaş Sompo Japan’da Vladimir Stimac 16 sayı ve 10 ribaunt, Earl Clark 14 sayı ve 8 ribaunt, Michael Thompson da 12 sayı, 4 ribaunt ve 5 asistle oynadı. Ligdeki 7.mağlubiyetini alan Tofaş’ta ise Tony Crocker 15 sayı, Barış Ermiş de 12 sayıyla oynadı.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki