Oynayın Ama Oyuna Gelmeyin!

Alen MARKARYAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Şubat 2019, Çarşamba

Önümüzdeki haftanın başında oynayacağımız Fenerbahçe derbisinin yankıları Katlanarak artarken, Değinilmesi gereken konuların başında Kâğıt üzerinde favori olsan bile “Bu tür maçlar kağıt üzerinde bakılaraktan ahkam kesilecek maçlar değildir” ön bilgisi gelir.

Zira senin daha iyi bir takım olduğun aşikarken Takım olmak için her hafta ayrı bir savaş veren Fenerbahçe’nin Saha içinde yapacağı taktiksel(!) hamleler öne çıkmakta. Volkan ve Soldado’ya ayrı bir parantez açıp, dikkat edilmesi gerekirken, Seni sinirlendirmek üzerine bir kurgu düzenlemeleri büyük olasılık.

Peki, Bu Kurulan Tuzaklara Beşiktaş’tan Kim Düşebilir?

Medel ve Quaresma ciddi potansiyel. Sinirlerine hakim olmalılar. Hakemle asla polemiğe girmeden, ivedilikle görev yerlerine dönmelidirler. Ezkaza Caner. O da çabuk depreşebilen bir topçu. Ve de tabii ki Şenol Hoca! O da Napolyon kirazı gibi orta yerde durmakta.

Son kupa maçındaki olaylardan dolayı Fenerbahçe medyası, Şenol Güneş’e sistematik olarak gelebilir.

Satranç tahtasındaki en büyük hamleleri, Beşiktaş’ı futbolun dışına çıkarmaya çalışmak olacaktır. Önlem çok basit. Düşmeyin arkadaş tuzağa.

Bir kitapta okumuştum. 30 bin yıl evvel insanlığın ilk yerleşkelerinde, Şimdiki Papua Yeni Gine’nin olduğu yerde, Ciddi savaşlar yapılırmış. Bir ada varmış ki, Dövüşerek yenilmeleri söz konusu değilmiş adadakilerin. Düşman kabileler, yememiş-içmemiş düşünmüşler. ‘Nasıl alt ederiz bunları’ diye. Ve mikrop üretip, adaya bir şekilde virüs yayıp, Kabileyi tek bir fiske vurmadan yere sermişler. Dövüşerek yenemedikleri bu kabileyi bu yolla mağlup edebilmişler.

Velhasıl, seni normal şartlarda, şu kadro yapısıyla futbol oynayarak yenmeleri zor. O yüzden futbol dışı yaratacakları alana girme. Olsun bitsin. Bu Süper Lig’de, bu sezon Fenerbahçe’den, Her takım puan ve puanlar aldığı halde, Biz ligin iyi top oynayan ekiplerinden Beşiktaş olarak, Fenerbahçe’yi neden ‘rahat yeneriz’ diyemiyoruz. Neden, rakip top oynayarak yenemeyeceğini anladığı bir maçta, Yenebilmenin başka yollarını arayacaktır. Ki bu, Geçmişte tecrübe ile sabittir.

Oynayın ama oyuna gelmeyin.

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki