“Pahalı ve Yaşlı Dönemi Bitti”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Siyah Beyazlıların gündemine dair yeni açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:31 Mart 2020, Salı

Gelecek sezonlar için yol haritanız nedir? Transfer politikanızı belirlediniz mi? Gelecek sezonlarda nasıl bir Beşiktaş izleyeceğiz?

Transfer için öncelik özkaynaklarımıza yani altyapıya başvuracağız, eksik kalanları da dışarıdan bulacağız. Teknik direktörümüz Sergen Yalçın, futbol şubesiyle ilgilenen yöneticilerimiz ve profesyonellerimizle birlikte bu konu üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bildiğiniz üzere Sergen Yalçın hocamızı takımın başına getirerek bir öze dönüş hareketi başlattık.

Ne Demek Öze Dönüş?

Bu camianın evlatlarının kulüp içerisinde doğru yerlerde olması demek. Sergen Yalçın, altyapımızdan yetişmesi dolayısıyla gençlerimizi en çok anlayan ve en çok şans vermek isteyecek hocadır. Gelecek sezon A takım rotasyonunda rahatlıkla şans bulabilecek yetenekli evlatlarımız var. O gençlerimiz de hocamıza kulak vermeli. Genç, ucuz, iyi ahlaklı, arzulu ve başarı isteyen futbolculardan oluşan bir takım kurmak istiyoruz.

KADRODA 1-2 TECRÜBELi VE AHLAKLI FUTBOLCU OLACAK

Daha önce de ifade ettiğim üzere, artık popülist politikalar olmayacak. Pahalı ve yaşlı futbolcu transferi kesinlikle yapılmayacak. Beşiktaş için gelecekte değer ifade etmeyecek transferler olmayacak. Ancak bir iki tecrübeli ve ahlaklı futbolcunun, gençlere örnek olması açısından kadroda bulunmasında büyük fayda olacağına düşünüyorum. Ancak onların da yaşı, ücreti ve sayısı abartılı olmayacak.

"Bir takımı şampiyon ilan etmek yanlış olur"

“Ligde şu an birinci olan kulüp şampiyon ilan edilirse o takıma bir ömür problem olur. Ondan sonra birileri gelip ‘Lig oynansaydı biz şampiyon olacaktık’ der. Bu, şampiyon olan takıma bir zül olur.”

Play-off formülüne sıcak bakıyor musunuz?

Play-off olmaz çünkü her şey yolunda ise lig oynansın zaten. Eğer oynanmıyorsa ligler iptal edilmeli. Lig şu anki duruma göre bitirilir ve birinci sıradaki kulüp şampiyon ilan edilirse, o takıma bir ömür problem olur. Düşünsenize, şampiyonluğunuz tescil edilmiş ama birileri gelip ‘Lig oynansaydı biz şampiyon olacaktık’ diyecek. Bu da şampiyon olan takıma hep sırtında taşımak zorunda kalacağı bir zül olacaktır. Liglerin bitimine 8 hafta var. Şu an 7’nci sırada olan bir takımın bile matematiksel olarak şampiyon olma şansı var. Maçların oynanabileceği bir durum varsa, daha dar bir maç takvimi ile ligi bitirelim düşüncesindeyim.

Birçok kişiye göre Beşiktaş’ın bu sezon şampiyonluk şansı kalmadı. Size göre var mı?

Her şey bir yana, Beşiktaş ne durumda olursa olsun sezon başlangıcında hedefi şampiyonluktur. Bu sezon lige başlangıcımız bizim açımızdan sezonun kaderini etkiledi. Ligin oynanması durumunda ortada matematiksel anlamda bir gerçeklik varsa Beşiktaş o hedefi kovalar. Olur ya da olamaz ama sonuna kadar yarışma kültürü çok önemli.

TFF’nin belirlediği takım harcama limitleri ile alakalı ne söylemek istersiniz?

Şu an olağanüstü bir süreçteyiz ve tüm kulüpler bu koşullara uyum sağlamaya çalışıyor. Gelecek sezonun planlanması adına tabii ki çalışmamız var ancak şartların herkes için olgunlaşması ve bizim de bu konuyu TFF ile oturup konuşmamız gerekiyor.

"'VAR’ ODASI HAKEMLERi YABANCI OLSUN"

Hakem hatalarından en çok yakınan kulüplerden birisiniz. Sizce MHK bu konuda ne yapmalı? Hakem kadrosu mu yenilenmeli?

Hakemlerden her kulüp şikayetçi. Aslında bu da çok garip... Herkes ‘Hakkımız yendi’ diyor! Hakemler arasında ahbap-çavuş ilişkisi var. Ağabey-kardeş gibiler. VAR odasında genç bir hakem var; nasıl çağıracak sahadaki ağabeyini? Ben, bu nedenle VAR odalarında yabancı hakemler görev yapmalı. Yurt dışından getirilebilir bunlar.

AMATÖR ŞUBELERDE OPERASYON

Amatör şubelerin durumu ne olacak?

Amatör şubeler, adı üstünde para kazanma amacı olmayan, formayı ve kulübünü seven sporcuların yarıştığı, gelirleri kadar giderleri olan branşlardır. Beşiktaş Kulübü’ne her yıl 50 milyon lira yükü olan ve adı amatör şubeler diye geçen yapı, şu durumda kulübü borç batağına itmekten öte bir işe yaramaz. Biz, adı üstünde amatör ruhla spor yapan ve forma giymek isteyen sporcularla yola devam etmek istiyoruz. Yönetim kurulu olarak bizim görevimiz ise temiz salon, malzeme ve işi bilen hocalar temin etmektir.

HEP BiRLiKTE BAŞARMALIYIZ

Ahmet Nur Çebi, taraftarlara, “Beşiktaş bana nerede ihtiyaç duyduysa orada oldum. Böyle büyük bir camianın başkanı olduğum için gururluyum. Yönetimde kim olursa olsun taraftar desteği çok önemli. Birlikte başarmalıyız” mesajını verdi. Çebi, taraftar desteği olmadan başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, siyah beyazlı renklere gönül verenlere, “Yönetimde kim olursa olsun herkesin destek vermesi ve arkasında durması gerekiyor. Başarı için bu şart” diye konuştu.

KAMPANYA iÇiN HER ŞEY HAZIR

Bağış kampanyasında son durum ne?

Bütün hazırlıklarımızı yapmıştık fakat bu kriz patlayınca başlatamadık. Virüs krizini hallettikten sonra bağış kampanyasına başlayacağız. Bu kampanyada Beşiktaşlılar, kulübe nasıl sahip çıktıklarını gösterecektir.

Hürriyet 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki