Pepe & Marcelo Harika Olur!

Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Pepe'yi transfer ettiği takdirde, çok önemli bir işe imza atacağı görüşünde...
Haberin yayılanma tarihi:24 Haziran 2017, Cumartesi

10 yıldır Real Madrid forması giyen bir futbolcudan bahsediyoruz. En üst seviye bir oyuncu. “Şöyle sert”, “Böyle agresif” diyenler olacaktır ancak son 5 sezonda kırmızı kart görmemiş... Bir stoper için tekniğinin yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Kademe anlayışı ve pozisyon bilgisi de üst düzeyde. Markaj üstünlüğü olan, bire birde gücünü kullanan ve yüksek toplarda tartışılmayacak tecrübeli bir stoper.

PEPE-Marcelo ikilisi Şampiyonlar Ligi düzeyinde bile harika bir ikili olur.

10 yıldır Real Madrid forması giyen bir futbolcudan bahsediyoruz. Büyük bir kariyer. Şampiyonlar Ligi ve milli takımla Avrupa şampiyonluklarına sahip en üst seviye bir oyuncu. 
 
EN elit seviyede bile geçen yıl oynadığı maçlarda fizik olarak geride olmadığını gördük. Türkiye Ligi düzeyinde şu anki fiziksel durumuyla hiç zorlanmaz. Muhtemelen Pepe’nin agresif karakteri ile ilgili muhalif fikirler ortaya atılacaktır. ‘Şöyle sert’, ‘böyle agresif’, ‘Antipatik’ diyenler çıkacaktır. Ancak son 5 sezonda kırmızı kart görmemiş, son kırmızı kartını 6 yıl önce görmüş bir oyuncudan bahsediyoruz. Bir savunma oyuncusu için, hele hele böyle bir imaja sahip bir futbolcu için oynadığı son 200 maçta 1 kırmızı kart görmüş olmak, bırakın sertliği yumuşak olarak bile eleştirilebilecek bir sayı. 

MOURINHO ORTA SAHADA BİLE OYNATTI

LA Liga’da 1-2 maçta agresif hareketler yaptı diye böyle bir algıya sahip olmasıyla istatistiksel olarak kart rakamları arasında büyük uçurum olması şaşırtıcı. Ama 5 yıldır kart görmemiş bir futbolcunun Türkiye’de çok kart göreceğini söyleyenler ciddi yanılgı içine girebilirler. 

MOURINHO döneminde zaman zaman defansif orta saha oynayacak kadar teknik kalitesinin yüksek olduğunu gördük. Ancak tabii ki bu anlayış sadece hücum oynayan Barcelona gibi takımlara karşıydı. Bir stoper için tekniğinin yeterli olduğunu söylemek doğru olanı. Markaj üstünlüğü olan, bire bir mücadelelerde fizik gücünü kullanan, pozisyon bilgisi ve kademe anlayışı üst düzeyde, yüksek toplarda etkinliği tartışılmayacak son derece tecrübeli bir stoper. 

REAL SONRASI UYUM SAĞLAYABİLİR Mİ?

BURADA ortaya çıkacak soru işaretleri ise; 
 
1-Kazanma arzusu hâlâ yerinde mi?
 
2-Türkiye’ye Real Madrid gibi bir kulüpte geçirdiği 10 yılın ardından uyum sağlayabilir mi?
 
3-Fiziksel olarak ne durumda?

BU faktörleri bir kenarda bırakırsak Pepe’yi olağanüstü bir transfer olarak değerledirebiliriz. Maliyeti ve yaşı gibi faktörler, sergileyeceği performansla paralel olarak değerlendirilmeli. Bunun için ise zamanımız var.”

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki