Porto'dan Zaferle Dönmek Mümkün!

Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Portekiz'de Porto ile karşılaşacağı zorlu mücadeleyi analiz etti...
Haberin yayılanma tarihi:13 Eylül 2017, Çarşamba

FORMDA VE GÜVENLİLER

PORTO, yeni teknik direktörü Sergio Conceiçao ile harika bir başlangıç yaptı. Ligde oynadıkları 5 maçı toplamda 12 atarak kazanırken kalelerinde gol dahi görmediler. Formda ve güvenliler. Ancak kabul etmek gerekir ki; Braga dışındaki tüm rakipleri son derece zayıf takımlardı. Bu sezon ilk kez Beşiktaş kadar güçlü bir takımla oynayacaklar. Ayrıca takımın en golcü ismi Aboubakar’ın oynamıyor olması da bizim için avantaj.

EN BÜYÜK KOZU MAREGA OLACAK

PORTO koşullar ne olursa olsun geleneği ve Avrupa tecrübesi olan bir takım. Evlerinde her rakibe karşı iddialılar. Bu sezon 5 lig maçında 3 kez fileleri havalandıran Moussa Marega, Aboubakar’ın yokluğunda takımın en önemli kozu olacak. Oliver Torres, Meksikalı Layun ve Brahimi dikkat edilmesi gereken oyuncular. Beşiktaş, iki kadroyu teraziye koyduğumuz zaman tecrübe olarak ağır basıyor.

ÇIKIŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ FIRSAT

ÖNCE rakipten başladık. Beşiktaş’a gelince, siyah-beyazlılar henüz ritmini bulmadı. Hem takım olarak hem de bireysel anlamda formda bir Beşiktaş yok. Fakat bir çıkış başlayacaksa Porto maçı bunun için önemli bir fırsat. Beşiktaş’ta Şampiyonlar Ligi’nin havasını bilen çok oyuncu var. Şenol Güneş’in de kadro tercihi yaparken bunu göz önünde bulundurması gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü maça orta alanda Medel ile başlayabilir.

YALNIZCA LENS VE BABEL VAR!

BEŞİKTAŞ, bu yıl süratli ve deparlı bir santrforu olmadığı için yüksek pas kalitesi ile topa sahip olarak oynamak zorunda. Rakip yarı sahaya yerleşemezse etkili bir kontratak silahı Lens ve Babel dışında yok. Bugün de anahtar; topa sahip olup kendi oyununu kabul ettirmekte. Bu kolay olmayacak ancak Beşiktaş gol istiyorsa oyunu rakip yarı alanda oynamalı. Rakip kaleye yakın oynayabilirse de hücumda çok fazla natife sahip. 

TOPU RAKİBE VERMEMELİLER

TALISCA, Babel, Cenk, Q7, Ozzie ve Caner önemli birer hücum silahı. Orta sahayı ele geçiren, iyi pas yapan ve atak devamlılığı ile oynayan bir Beşiktaş, Porto’yu yenebilir. Ancak sahasında bekleyen, baskı yiyen ve topu büyük ölçüde rakibe veren bir Beşiktaş ise yenilir. Bu oyun, yüksek kalite ve organizasyon gerektirir ama Beşiktaş’ta bunlar var. Ben temsilcimizin gol bulacağını düşünüyorum. İyi bir takım savunması puan için şart.

BEŞİKTAŞ’IN AVANTAJI...

BEŞİKTAŞ, fiziksel olarak çok güçlü ve yüksek tempoya sahip bir takım değil. Ancak Şampiyonlar Ligi’ndeki genel oyun anlayışı tekniğe ve pozisyona dayalı. Türkiye’deki gibi, Devler Ligi’nde mücadeleye dayalı, bozmaya yönelik sert bir oyun yok. Bu durum Beşiktaş’ın avantajına.

 -Porto kendi liginde 5’te 5 yaptı ancak Braga dışındaki tüm rakipleri zayıftı.
 
-Takımın en golcüsü Aboubakar’ın oynamıyor olması bizim için avantaj.
 
-2 kadroyu teraziye koyduğumuzda Beşiktaş tecrübe olarak ağır basıyor.
 
-Bugün anahtar; topa sahip olup kendi oyununu rakibe kabul ettirmekte.

Vatan

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki