Quaresma'nın Rabonasının Hikayesi!

Quaresma'nın ülkemizde sevdirdiği 'rabona' hareketi, bir ayağı, diğerinin arkasına hızla alıp, topa arkadaki ayağın ucuyla vurmaya dayanan, futbolun güzelliklerinden bir tanesi. İşte bu hareketin mucidi ve neden 'rabona' dendiğinin hikayesi...
Haberin yayılanma tarihi:08 Mayıs 2018, Salı

Beşiktaş'ın Kayserispor'u 2-0 yendiği maça, Siyah Beyazlı takımın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'nın Tosic'in golünde yaptığı 'rabona' asisti damga vurdu.

Quaresma ile artık özdeşleşen bu hareketi ilk kim yaptı ve neden rabona deniyor? Gelin kısa bir hikayesine bakalım...

İTALYA'DA MEŞHUR OLDU

Dünya rabona hareketini 1970'li yıllarda İtalyan futbolcu Giovanni Roccotelli ile tanıdı aslında. İtalya'nın birçok takımında oynayan kanat oyuncusu tıpkı Quaresma gibi 7 numara giyiyordu. Ancak rabonayı Roccotelli meşhur etse de mucidi uzaklarda, denizaşırı memleketlerden Arjantin'de yaşıyordu.

35 METREDEN RABONA İLE GOL ATINCA...

Dünyada rabona hareketini ilk defa yapan futbolcu Arjantinli Ricardo Infante'ydi. 1948 yılında oynanan Estudiantes - Rosario Central maçında, Estudiantes forması giyen Ricardo Infante, yıllar sonra adaşı Ricardo Quaresma ile özdeşleşecek olan rabona hareketini icat etti. Yaklaşık 35 metreden yaptığı rabona vuruşla Rosario kalecisini avlayan Infante kendisini izleyenleri büyülemeyi başarmıştı.

NEDEN 'RABONA' DENİYOR?

Peki 'rabona' ismi nereden geliyordu? Infante'nin attığı gol Arjantin'de büyük sükse yarattı. Bir kesim bunun futbolun güzel oyun tarafında olduğunu söylerken bir başka kesimse Infante'nin rakibini küçük düşürdüğünü savunuyordu. Bu tartışmaya katılan Arjantin'in ünlü futbol dergisi El Grafico, yapılan hareketin 'çocukça bir haylazlık' olduğuna kanaat getirdi ve bu harekete 'rabona' dedi. bu ifade Arjantin dilinde okuldan kaçan haylaz çocuklar için kullanılan 'hacerse le rabona'dan geliyordu. 

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki