RAKAMLARLA SERGEN YALÇIN!

Attığı goller, tekniği ve Türk futbol tarihine kattığı jargonlarla, 4 büyüklerde futbol oynamış ilk oyuncu olma özelliği olsun Sergen Yalçın futbol tarihimizin kesinlikle en yetenekli ve en renkli oyuncularından birisi...
Haberin yayılanma tarihi:29 Ocak 2020, Çarşamba

Bugüne kadar 8 takımda 7 sezondur antrenörlük yapan Sergen Yalçın, teknik direktör kariyeri boyunca toplam 135 maçta antrenörlük yapmış bu maçların 49’unu kazanarak maç başına 1,30 puan toplayarak istikrarsız bir istatistik yakaladı.

Kariyerine Beşiktaş’ta başlayan ve efsaneleştiği bu camiada 10 yıl forma giyen muhteşem 10 numara Sergen Yalçın kariyerinde toplam 110 gol 86 asistle oynayarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Zaman zaman disiplinsiz davranışlarıyla da ön plana gelen yıldız oyuncu aktif futbolculuk kariyerini 1 Temmuz 2009 yılında Eskişehirspor kulübünde noktalamıştır. Kariyerinde toplam 8 farklı takımda forma giyen solak yıldız özel hayatıyla da sık sık gündeme gelmiş ama Beşiktaş’ın en önemli efsanelerinden birisi olmayı başararak taraftarın adeta sevgilisi olmuştur.

İLK DENEYİM GAZİANTEP’TE!

Futbolu bırakmasının ardından 36 yaşında Beşiktaş altyapısında antrenörlük görevine başlayan Sergen, 1 buçuk sene boyunca futbolu öğrendiği Beşiktaş’ta gençlere futbolu sevdirmiştir. Ardından televizyonda yorumculuk yapmaya başlayan Sergen Yalçın 2013-2014 sezonunun ortasına doğru Gaziantepspor’da Bülent Uygun’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturarak ilk Süper Lig deneyimini yaşamıştır. 16 maç boyunca Gaziantepspor’da teknik direktörlük yapan Yalçın, 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak sezonu tamamlamadan Mart ayının sonunda görevinden ayrılmıştır. Sergen Yalçın maç başına 1,69 puan toplama başarısı göstermiştir.

İLK BÜYÜK BAŞARI!

2014-2015 sezonunun devre arasında Sivasspor’un başına geçen Sergen Yalçın en uzun teknik direktörlük deneyimini Yiğidolarda yaşamıştır. 1 buçuk sezon boyunca Kırmızı – Beyazlı ekibi çalıştıran Sergen Yalçın 38 maçta kulübede oturmuş, 14 galibiyet, 12 beraberlik ve 12 mağlubiyet alarak maç başına 1,42 puan toplamıştır. Kariyerindeki en büyük başarıyı ise Sivasspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final oynayarak yaşamıştır.

3 MAÇLIK SERÜVEN

2015-2016 sezonunun ilk haftalarında Sivasspor’daki görevinden ayrılan Sergen yine aynı sezonun sonunda Gaziantepspor ile anlaşmış ama güney ekibinde yalnızca 3 maça antrenör olarak çıkmıştır. 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Sergen, Gaziantepspor’u ligde tutmayı başarmıştır.

2016-2017 sezonunun devre arasında Kayserispor ile anlaşan Sergen Yaçın 17 maçta antrenörlük ceketini giymiş, bu maçlarda ise 5 galibiyt, 5 beraberlik ve 7 galibiyet alarak bugüne kadarki en başarısız grafiğini maç başına 1,18 puan alarak yakalamıştır.

TFF 1. LİG'E DÜŞEN KARİYER

2017-2018 sezonu için Eskişehirspor ile anlaşan Sergen, Sivasspor deneyiminin ardından ilk defa bir takımla sezon öncesi kamp yapma şansını kırmızı-siyahlı ekiple yaşamıştır. Kariyerinde ilk defa TFF 1.Lig’de takım yöneten Sergen, Eskişehir ekibiyle 6 maçta hiç galibiyet alamamış 3 beraberlik 3 mağlubiyetin ardından görevinden alınmıştır.

Kayserispor ve Eskişehirspor’daki başarısız geçen deneyimlerin ardından Sergn Yalçın, 2017-2018 sezonunun son 10 haftası için Konyaspor ile sözleşme imzalamıştır. 10 haftada aldığı 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle Konyaspor’u ligde tutmayı başaran Sergen Yalçın kötü giden kariyerine Konyaspor ile maç başına topladığı 1,50’lik puanla dur dedi.

En İyi Başarı Dokuzunculuk

2018-2019 sezonu için Alanyasporla ligin 14. Haftasında anlaşan Sergen Yalçın, ligde ve kupada çıktığı toplam 24 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet almış. Maç başına yakaladığı 1,33’lük puan ve oynattığı futbol ile spor kamuoyunun beğenisini toplamıştır. Ligi 9. Sırada tamamlayan Sergen Yalçın, bu başarıyla en iyi lig sıralamasını da Alanya ekibiyle yakalamış oldu.

Bu sezona BTC Turk Yeni Malatyaspor ile başlayan deneyimli hoca 15 Ocak 2020’ye kadar teknik direktörlük koltuğunda oturmuştur. Ligde ve kupada 21 maçta antrenörlük yapan Sergen Yalçın 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak maç başına 1,52 puan toplama başarısı gösterse de Türkiye Kupasında aldığı Sivasspor mağlubiyeti sonunda Malatya ekibiyle yolları ayrılmıştır.

Nihat UZEL / Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki