Ramil Guliyev Tarih Yazdı!

Avrupa Atletizm Şampiyonası 200 metre erkekler finalinde milli atlet Ramil Guliyev, 19.76'lık derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.
Haberin yayılanma tarihi:10 Ağustos 2018, Cuma

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bu akşam yapılan 200 metre erkekler finalinde milli atlet Ramil Guliyev, tarih yazdı.

Yarışmaya çok iyi başlayan ve 19.76'lık derecesiyle rakiplerini geride bırakan Guliyev Türkiye rekoru kırarak Avrupa şampiyonu oldu.

Milli atlet, 2017 Londra Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmıştı.

Yarışmada Büyük Britanyalı Nethaneel Mitchell-Blake 20,04'lük süresiyle ikinci olurken, aynı dereceyle İsviçreli Alex Wilson da üçüncülüğü elde etti.

Ramil Guliyev'in açıklamaları:

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede altın madalya kazanan milli sporcu Ramil Guliyev, 4x100 metre bayrak yarışında da madalya kazanma şanslarının bulunduğunu söyledi.

Guliyev, yarışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şampiyonada bayrak yarışına da katılacağına belirterek, "4x100 metre bayrak yarışına odaklanacağız. Gücümüzü oraya vereceğiz. Çünkü madalya kazanmak için büyük bir şansımız var." ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki programında Dünya Kupası ve Elmas Lig finalinin olacağını aktaran Guliyev, "Onlara hazırlanacağız. İnşallah güzel bir takımla da iyi bir yarış yapacağız." şeklinde konuştu.

Guliyev, 200 metrede 19.70'in altına inme ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya da "Mutlaka olur. Ben inanıyorum. Burada biraz daha rüzgar olsaydı, yani 0,7 yazdı bildiğim kadarıyla, 2 olsaydı derece farklı olacaktı. Sadece yarışmak lazım. Performansı artırmak ve tecrübe etmek." şeklinde cevap verdi.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki