Real Madrid'in Başına Guti Geçecekti!

Goal'ün Real Madrid muhabiri Alberto Pinero, Beşiktaş'ın yeni yardımcı antrenörü Guti Hernandez'in parlak bir kariyeri olacağını düşünüyor.
Haberin yayılanma tarihi:18 Temmuz 2018, Çarşamba

Beşiktaş'ta İlhan Mansız ile birlikte Şenol Güneş'in yardımcılığına getirilen Guti Hernandez'i Goal'ün Real Madrid muhabiri Alberto Pinero'ya sorduk.

Pinero, Guti'nin antrenörlük yetenekleri, Real Madrid altyapısında başardıkları ve bundan sonra başarabilecekleri üzerine görüşlerini yazdı. İşte Pinero'nun Guti hakkındaki yorumları:

"Şüpheleri Anlıyorum''

''Çünkü başlangıçta Guti'ye bir antrenör olarak güvenmek zordu. Aslına bakılırsa, Real Madrid altyapısında çalışmaya başladığında, hiç kimse ondan bir antrenörlük kariyeri geliştirebileceğini düşünmüyordu. Muhtemelen Guti de öyle. Ancak, yavaş yavaş kariyerini sağlam adımlarla kurmaya başladı. İki sezon önce Real Madrid altyapısının en önemli ve karizmatik takımı olan U18 takımıyla, Real Madrid altyapısının en başarılı sezonunu geçirdi: U18 ligini, U18 İspanya Kupası'nı ve Şampiyonlar Kupası'nı kazanarak üçleme yaptı, ayrıca UEFA Gençler Ligi'nde de Final Four'a ulaştı. Bu başarı, Alvaro Morata, Dani Carvajal, Pablo Sarabia, Alex Fernandez, Lucas Vazquez gibi oyuncuların bulunduğu jenerasyonun ulaşamadığı bir başarıydı."

"Guti'nin antrenörlük tarzı güzel futbola dayalıdır''

Tiki-taka, bilirsiniz. Ama aynı zamanda onun takımları çok sağlamdır: iyi savunma yaparlar, kontra atağa iyi çıkarlar, frikikleri iyi kullanırlar. Kısacası çok komple takımlardır. Ve bütün oyuncuları Guti'nin soyunma odasındaki varlığından mutlu olmuşlardır."

"Real Madrid, Guti'den çok memnundu. Aslında, Santiago Solari'nin yerine Castilla'yı onun çalıştırmasını planlıyorlardı. Hatta gelecekte Real Madrid'in başına da onu düşünüyorlardı. Ayrılışının anahtar nedeni olarak ise berbat bir sezonun ardından Solari'nin Castilla'dan kovulacağı ve yerine onun getirileceği söylenmesine rağmen bunun gerçekleşmemesi olduğunu düşünüyorum."

"Artık Guti'nin bir antrenör olarak kariyerini kurmaya istekliği olduğundan ve hem oyuncuyken hem de altyapıda antrenörken öğrendikleriyle gelecekte iyi bir teknik direktör olacağından bir şüphe duymuyorum. Türkiye'de profesyonel oyuncularla ve taraftarların baskısı altında çalışmak onun için çok iyi bir basamak olacaktır. Kariyeri için mantıklı bir adım attı."

Goal.com

Etiketler: Guti   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki