ROSİER'E 'HAKARET' CEZASI!

PFDK sevkleri açıklandı! Rosier'e 41. madde...
Haberin yayılanma tarihi:25 Ocak 2023, Çarşamba

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na Sevk Edilen Sporcu Yönetici Ve Kulüpleri Açıkladı

Beşiktaş'ın Yukatel Kayserispor ile oynadığı maçta hakeme hareketi nedeniyle kırmızı kart gören Valentin Rosier PFDK'ya sevk edildi. Fransız futbolcuyu, 41. madde kapsamında sevk edilen yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü futbolcusu VALENTIN ANDRE HENRI ROSIER’in aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 23.01.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

BEŞİKTAŞ DA PFDK'YA SEVK EDİLDİ 

Beşiktaş ayrıca Çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları sebebiyle de disiplin kuruluna sevk edildi. Açıklamada, "7- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 22.01.2023 tarihinde oynanan

YUKATEL KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş.

Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “ merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

41. MADDE NE DİYOR? 

MADDE 41 – KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET, TEHDİT VE TÜKÜRME (1) TFF VEYA MENSUPLARINA, MÜSABAKA GÖREVLİLERİNE, FUTBOLCULARA, YÖNETİCİLERE VEYA DİĞER İLGİLİ KULÜP VE KİŞİLERE, HAKARET EDEN, SÖVEN, TEHDİT EDEN VEYA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRIDA BULUNAN VEYA BASIN VE YAYIN ORGANLARI VEYA SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA BU EYLEMLERİ GERÇEKLEŞTİREN; (A) FUTBOLCULARA 2 İLA 5; FİİLLERİN MÜSABAKA GÖREVLİLERİNE YÖNELİK OLMASI HALİNDE İSE 3 İLA 7 MÜSABAKADAN MEN CEZASI.

Ajansspor

Etiketler: Rosier   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki