Saçın Saçım Olsun!

30 santimetreden uzun saçlarınız varsa Kanser Savaşçıları Derneği sizi bekliyor...
Haberin yayılanma tarihi:28 Ekim 2017, Cumartesi

Sizin saçınız, kanser tedavisi sırasında saçlarını kaybetmiş bir hastanın peruğu olabilir

Projenin ilham kaynağı ise hasta olan öğrencisine destek olmak isteyen bir öğretmen. İşte Saçım Saçın Olsun Kampanyası'nın detayları

Kanser çağımızın en yaygın hastalıkları arasına girdi. Neredeyse artık hepimiz yakın çevremizde en az bir kanser tanısı konmuş hasta tanıyoruz. Tedavi süreci de hem fiziksel hem de psikolojik açıdan oldukça zor. Özellikle kemoterapi sırasında saçların, kaşların ve kirpiklerin dökülmesi kişiler için çok ani bir değişim oluyor. İşte tam da bu noktada biz de onlara yardımcı olabiliriz. Nasıl mı? Saçım Saçın Olsun kampanyasına katılarak. Kanser Savaşçıları Derneği'nin başlattığı Saçım Saçın Olsun kampanyasının detaylarını proje sorumlusu Gizem Tokça ile konuştuk. 

ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİSİNE 

Tokça, kampanyanın başlamasının altında yatan duygusal hikayeyi şöyle anlattı: "Öğretmen olan bir üyemizin öğrencisine geçen aylarda lösemi tanısı kondu. Üyemiz de saçlarından peruk yaptırarak, tedavi sürecinde öğrencisine destek olmak istedi. O günlerde, sınıftan başka çocuklar da ailelerinden imzalı belge getirip, tanı alanlara destek amacıyla saçlarını bağışlamak istediklerini belirttiler. Aynı dönemde, başka bir üyemiz ise bu gelişmeden habersiz biçimde kuzenlerinin ve kendisinin saçlarını, tedavi gören gençlere peruk yaptırmak amacıyla kestirmek istediğini söyledi. Dolayısıyla, hiç hesapta yokken bu kampanya Kanser Savaşçıları'nı çağırdı aslında." Kampanyanın amacının tedavi süreci boyunca motivasyonu yükseltmek olduğunu belirten Tokça ekliyor: "Saçların dökülmesi kişiler için çok ani bir değişim oluyor. Özellikle kadınlar ve ergenler için dış görünüş algısında olumsuz düşüncelere sebebiyet verebiliyor. Bu durumu yaşayan kanser tanısı alan kişilerin yanında olduğumuzu göstermek ve bu durumu en az olumsuzlukla atlatmalarını sağlamak bizim en büyük amacımız." 

KUAFÖRLERE İHTİYAÇ VAR 

Şu an İstanbul'da kampanyaya destek veren üç kuaför ve bir perukçu var. Nişantaşı'nda Servet ve Hair Games, Beşiktaş'ta ise Cenk kuaför ve Aydil Peruk. Bu kuaförlerde bağış yapılacak saçlar ücretsiz olarak kesiliyor. Aydil Peruk tarafından hastaların baş ölçülerine göre ayarlanıp peruk haline getiriliyor. Ancak hareketin Türkiye'nin her iline dağılabilmesi için başka kuaför ve perukçuların da desteğine ihtiyaç var. Tokça bu konunun özellikle altını çizerek: "Diyarbakır'dan, Manisa'dan, Mersin'den, Van'dan ülkenin birçok yerinden mesajlar alıyoruz. Bağış yapmak isteyen kişiler 'İstanbul dışında anlaşmalı kuaförlerimiz var mı?' diye soruyor. İstanbul dışında şimdilik anlaşmalı kuaför ve peruk uzmanımız yok. İleriki zamanlarda olmasını planlıyoruz. Zaten takip edenler sayfamızda bununla ilgili duyuruları görebilirler." 

PERUK İSTEYENLER ULAŞSIN 

Gizem Tokça sosyal medya üzerinden de destek yağdığını söylüyor ve ekliyor: "Peruk isteyen hastalarımız sosyal medya üzerinden ya da sacimsacinolsun@gmail.com adresinden mail atarak bize ulaşabilirler. Şu an saç bağışı yapmak isteyen çok sayıda kişi var, bu mutluluk verici ancak peruk isteyen hasta sayısı az. Çünkü henüz kampanyadan haberdar değiller. İsteğimiz kampanyanın yayılması ve daha çok hastaya ulaşabilmek." 

MÜŞTERİMİ KANSERDEN KAYBETTİM

Kampanyaya ücretsiz kesim desteği veren Servet Çevik'in ilginç bir hikayesi var: "Kampanya sorumlusu Gizem Tokça salonuma gelerek Saçım Saçın Olsun kampanyasını anlattı. Ben de sorgusuz sualsiz kampanyaya destek vermek istedim. Sebebi ise yaklaşık bir sene kadar önce çok sevdiğim bir müşterimi kanserden kaybetmiş olmamdı. O günden beri 'Kanser hastalarına nasıl bir iyilik yapabilirim, nasıl yardım edebilirim?' diye hep düşünmüşümdür. Yıllar sonra böyle bir kampanyayla karşı karşıya gelmem benim için mucivezi bir işaret gibiydi. Kafamdaki yardım fikrini bu kampanya sayesinde hayata geçirebileceğime inandım. Ve çok severek yaptığım mesleğimin böyle bir kampanyaya hizmet etmesi beni heyecanlandırdı. Dilerim diğer meslek arkadaşlarım da bu kampanyaya dahil olurlar. Ve hatta keşke sadece benim müşterilerim değil, ünlülerden de kampanyaya destek gelse ve daha çok insana ulaşabilsek. Böylece daha hızlı büyür ve çoğalırız."

HEPİMİZİN BAŞINA GELEBİLİR

Kampanyaya destek veren diğer kuaför Cenk Bey'le de konuştuk: "Kanser Savaşçıları Derneği yönetiminden Aslı Ortakmaç salonumuzun müşterisidir. Kanser Savaşçıları Derneği ile onun sayesinde tanıştık ve bu projeye biz de gönüllü olarak katılma kararı aldık. Yakınlarımızda ve çevremizde bu hastalığı geçirmiş kimse yok fakat bu hem bizim hem de çevremizdeki insanların başına gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Aslı Hanım bize bu projeyi söylediğinde hiç tereddüt etmeden elimizden ne gelecekse yapabileceğimizi kendisine ilettik. Bu şekilde gönüllü kuaförler arasında yer aldık, biz Cenk kuaför olarak bu durumdan çok mutluyuz."

NEDEN GERÇEK SAÇ?

Suni saçtan yapılan perukların temizliği gerçek saçtan yapılanlara göre daha zor. Kanser tedavisi altındayken bazen kişilerin vücut dirençlerini de düşürebiliyor. Bu yüzde hastaların gerçek saçtan yapılmış perukları kullanmaları gerekiyor.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki