Sen Zahmet Etme Biz Kahroluruz Teyze Oğlu

Beşiktaş Sompo Japan, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 13. haftasında Galatasaray Odeabank ile karşılaştı. Galatasaray Odeabank derbi mücadelesini 90-76 kazandı.
Haberin yayılanma tarihi:29 Aralık 2015, Salı

Siyah-beyazlılar Abdi İpekçi’de oynanan derbi mücadelesine; Nate Wolters, Engin Atsür, Tremmell Darden, Lamont Hamilton, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı.

 
Beşiktaş maça hücumda oldukça ritimsiz girdi. Galatasaray Odeabank maçın başında uzunu Joey Dorsey ile etkili oldu ve boyalı alandan üretti. Siyah-beyazlılarımız ilk çeyrekte 5 dakika boyunca skor üretemedi. Oyunun bu bölümünde rakibimiz yaptığı seriyle öne fırladı. Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Lamont Hamilton’ın 3 sayılık isabetiyle geldi. Ekibimiz çeyreğin son bölümünde tempo yaptı ve 10-0’lık bir seri yakalayarak maçın içine girdi. Galatasaray Odeabank ilk çeyreği 20-16 üstünlükle tamamladı.
 
2. çeyrekteki ilk sayılarımız Nate Wolters’ın turnikesiyle geldi. Rakibimiz 2. çeyreğin başında çembere yakın atışlarla skor üretti. Çeyreğin ortalarına gelinirken Galatasaray Odeabank alan savunmasına dönerek dengemizi bozdu. Siyah-beyazlılarımız 2. çeyrek itibariyle organize olmakta bir hayli zorlandı ve hücumda tıkandı. Rakibimiz ise gardı Errick McCollum önderliğinde aktı ve arka arkaya bulduğu 3 sayılık isabetlerle aradaki sayı farkını açtı. Bu çeyrekte oyunun kontrolü tamamiyle Galatasaray Odeabank’taydı. Rakibimiz soyunma odasına 47-32 önde gitti.
 
Siyah-Beyazlılar 3. çeyreğe Lamont Hamilton’ın isabetleriyle başladı. Lamont çeyreğin başında 8 sayı üretti ve aradaki sayı farkını tek hanelere indirdi. Galatasaray Odebank’ın pota altı üstünlüğü çeyreğin başında da devam etti. Rakibimiz uzunları Joey Dorsey-Stephane Lasme ikilisiyle boyalı alandan üreterek önde kalmayı başardı. Çeyreğin son bölümünde gardımız Nate Wolters devreye girdi. Nate’in arka arkaya bulduğu isabetlerle takibimizi sürdürdük. Galatasaray Odeabank final periyoduna 64-55 önde girdi.
 
Final periyodundaki ilk sayılarımız Tremmell Darden’ın pota altı isabetiyle geldi. Galatasaray Odeabank son çeyreğe tempo artırarak girdi. Rakibimiz final periyodunun başında gardları ile oyunu itti ve hücumda ritim buldu. Ekbimiz bu çeyrekte Galatasaray Odeabank’ın enerjisine cevap veremedi ve oyundan düştü. Son çeyrek itibariyle oyunun kontrolü tamamiyle Galatasaray Odeabank’taydı. Rakibimiz maçın son bölümünde Vladimir Micov’un basketleriyle aradaki farkı açtı ve sahadan 90-76 galip ayrıldı.
 
Beşiktaş'ta; Nate Wolters 10 sayı, 11 asist, 5 ribaundla, Lamont Hamilton 17 sayı, 7 ribaundla, Maciej Lampe 17 sayı, 3 ribaundla oynadı.

Bjk.com.tr

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki