Şenol Güneş'in 'BİP' İsyanı!

Turkcell'in sponsor olduğu Bİp haber sistemi uzun süreden bu yana Beşiktaş ve Şenol Güneş'le ilgili birçok haberler yayınlanıyordu...
Haberin yayılanma tarihi:17 Aralık 2018, Pazartesi

Hakkında yapılan Haberlerden şikayetçi olan şenol Güneş, BİP sisteminin başında olan İbrahim Seten'i bu sistemi perde arkasında yöneten Yılıdırım Demirören'le yüz yüze görüştü. 

Güneş'in demirören'le yaptığı görüşmede, "Bip üzerime geliyor. sizi yıllardır tanıyan biri olarak BİP'te yayıılan kasıtlı haberlerin durdurulmasını rica ediyorum" dedi. Demirören'in de geçtiğimiz hafta Seten'le görüşerek Güneş'le ilgili haberlerin durdurulmasını için talimat verdiği belirtildi. 

BİP Nedir? 

Turkcell BiP, insanlar ile internet üzerinden anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme uygulaması olarak karışımıza çıkıyor. Bu özelliklerin yanı sıra, caps, silinen mesaj, grupça mesajlaşma, konum paylaşma, para transferi özellikleri de bulunuyor.

Spor haberlerinin başında ise Serdar Güzelaydın isimli işadamı vardı. Güzelaydın bir süre önce hisselerini sattı.  Turkcell'in bu sisteminin haberlerini Yıldırım Demirören'in sağ kolu İbrahim Seten'in organize ettiği iddia ediliyor. 

Turkcell'in sponsorluğundan gelen ücretler birçok medya müdürü, yorumcu ve muhabirlere pay edildiği belirtiliyor.  BİP'ten para alan muhabirler son dakika ve özel haberleri kendi çalıştığı şirketlerden önce BİP haber sistemine servis ediyorlar. 

BİP'in gizli sahibi olarak Yıldırım Demirören ismi olduğu iddia ediliyor. 

İşte bir süre önce usta gazeteci Sedat Kaya'nın BİP üzerine yazdığı köşe yazısı; 

Spor medyasında bir manipülasyon çetesinden söz ediliyor yıllarca.

Öyle bir çete ki, algı operasyonlarıyla kulüpler, teknik direktörler ve futbolcular üzerinde baskı oluşturuyor.

Hatta bir spor gazetesinin yönetimini bile değiştirmeye çalışıyor bu çete.

İddialar böyle.

Ve bu iddialar  kulaktan kulağa yayılıyor ama işini kaybetme korkusundan kimse dile getirilemiyor.

Aslında geçmişte dile getirenler olmuştu.

GÜZELAYDIN'IN MÜRİTLERİ

Mesela 31 Ekim 2007 tarihli Türkiye Gazetesi'nde Kemal Belgin, "Güzelaydın ve müritleri" diye tanımladığı bu manipülasyon çetesinin o günlerde Futbol Federasyonu'nu dizayn etmeye çalıştığından söz ediyordu.

"Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun suyu kaynadı ya... Hah işte ondan; eski milli takımlar sorumlusu Serdar Güzelaydın, müritlerince vitrine konmaya başlandı. Hoş, kendisine sorarsanız, "Bilmem ki, bakarız, zamanı değil" falan diye konuşur ama şirket meseleyi üstlenmiştir bile."

GÜZELAYDIN SPOR MÜDÜRLERİ, MANİPÜLASYON

Mesela Bilgin Gökberk, 25 Nisan 2008 tarihli Milliyet Gazetesi'nde "Güzelaydın, Spor Müdürleri, Manipülasyon" başlığıyla şöyle yazıyordu.

"Serdar(Güzelaydın) bey bayılıyor bu işlere.

Belli.

Doğum gününü de futbol medyasının önde gelen köşe yazarları, yorumcuları ve spor müdürleri ile kutladı.

Sonra ‘sürpriz yaptılar, haberim yoktu’ dedi.

O doğum gününün bir gazetenin spor müdürünün organizasyonu olduğu yazıldı.

Sıradan, dikkat çekmeyen bir haberdi, benim dikkatimi çekti.

Kim karışabilir insanın doğduğu günü kimle kutladığına; kim ne diyebilir?

“İş mi bu yaptığı” denilebilir en fazla.

Ya “iş”se peki.."

GÜZELAYDIN GAZETECİLERE PARA AKTARIYOR

Bir başka gazeteci Fatih Altaylı 22 Mayıs 2018'de Habertürk Gazetesi'nde medyadaki bu manipülasyon oluşumunun o günlerde Galatasaray kongresine algı operasyonu yaptığını ima ederek, bazı gazetecilerin Serdar Güzelaydın tarafından beslendiğini ileri sürüyordu.

"Federasyon Başkanı Demirören’in medyası Özbek’i destekliyor. Biliyoruz. Keza Serdar Güzelaydın vasıtasıyla bazı gazetecilere çeşitli biçimlerde para aktarılıyor. Onlar da Özbek’i destekliyorlar.

HER TAŞIN ALTINDAN GÜZELAYDIN ÇIKIYOR

İddialar sadece yazılmakla kalmıyordu.

Yorumcu Rıdvan Dilmen NTV ekranlarında  medyadaki bu manipülasyon oluşumunu açık ve net diye getiriyordu.

İddiaların merkezindeki isim Serdar Güzelaydın'dı.

Kimdi bu Güzelaydın?

15 Ocak 2018 tarihinde Fethi Yılmaz, Odatv'de şöyle anlatıyordu, Serdar Güzelaydın'ı.

"Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’la yakın ilişkileri olan, ANAP ve AKP döneminde Bakanlık yapan Murat Başesgioğlu’nun kalemi olan, Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev alan, TRT’de işler yapan, FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatları'na katılan Serdar Güzelaydın’ın öz geçmişi, adeta “her taşın altında bu isim var” yorumlarına neden oluyor.

Kastamonulu Serdar Güzelaydın, ANAP döneminde İçişleri Bakanlığı yapan bir başka Kastamonulu Murat Başesgioğlu’nun döneminde, Bakanlığın kaleminde çalıştı.

Sonrasında ise Güzelaydın için uzun yıllar yöneticisi olacağı Türkiye Futbol Federasyonu’nun kapıları açıldı. Öyle ki bir başka Kastamonlu, 2008 yılında hayatını kaybeden eski TFF Başkanı Hasan Doğan, 2002 yılında TFF’ye adım attığında ilişkilerini de yine Serdar Güzelaydın koordine ediyordu.

Serdar Güzelaydın’ın ismi AKP’nin iktidara geleceği 2002 yılında bir başka konu ile ilgili gündeme gelmişti. O dönem Serdar Güzelaydın, Ataköy Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü idi. Ataköy'de Ataköy Otelcilik A.Ş'ye ait Crowne Plaza Hotel'in bulunduğu binanın çatısına 2002 Ekim ayında sessiz sedasız bir anten konulmuştu. İddiaya göre, bu anten AKP'nin telsiz görüşmeleri için konmuştu. Atatürk Havaalanı'nın 6 numaralı pistinin iniş koridorunda olan, otelin tepesine izinsiz kurulan anten, uçaklar için tehlike yaratıyordu. Bu sebeple, AKP’de Bakanlık yapmış Başesgioğlu’nun akrabası olan, AKP’de Bakanlık yapmış Erkan Mumcu ile yakın ilişkileri olan Serdar Güzelaydın’ın ismi gündeme gelmişti.

Serdar Güzelaydın daha sonra AKP’den aday olmak için de uğraştı, ancak bu durum partide tepkilere neden oldu ve Güzelaydın’ın adaylık başvurusu kabul edilmedi.

Güzelaydın’ın ismi 2005 yılında ise bir yolsuzluk dosyasıyla gündeme geldi.

Vakıf Gureba Hastanesi kapatıldı ve yerine Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi konuldu. Murat Başesgioğlu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde Vakıf Gureba Hastanesi’ne ilişkin yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. Bu iddialar üzerine 2005 yılında Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nedim Samancı görevden alındı. Bakan Murat Başesgioğlu, Gureba’daki iddiaları vahim halde görerek, daha "derinlemesine" incelenmesini istemişti. Yolsuzluk iddialarına ismi karışanlar ise şöyleydi:

Başhekim Nedim Samancı, AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, bakan danışmanı İlyas Yıldırım, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Serdar Güzelaydın ve hastane derneği muhasebeci Yaşar Kabataş…

Tüm bu isimlerinde tek ortak noktası ise; Kastamonulu olmasıydı.

Devam Edelim...

TRT’ye FETÖ’cülerin en çok girdiği İbrahim Şahin’in başkanlığı döneminde, Serdar Güzelaydın, TRT’de de görev aldı ve TRT’ye işler yaptı. Bes Yapım’ın da sahibi olan Serdar Güzelaydın, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın eşi Mehmet Ali Yalçındağ’a yakınlığıyla biliniyor. Güzelaydın’ın yapım şirketi başta Doğan Medya’nın kanalları olmak üzere birçok TV programı yapıyor.

2008 yılında FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatları'na katılan Serdar Güzelaydın, Turkcell’in BİP uygulamasının da sahibi… BİP spor uygulaması gazeteciler arasında da etik tartışmasına neden olmuştu. Bazı spor gazetecileri haberlerini gazetelerinden önce uygulamaya gönderiyordu. Haberi ilk bu uygulamadan gören gazeteler de Bip’i kaynak vererek haberi geçiyorlardı. Bu şekilde büyük gazetelerin özel haberlerinin uygulamaya akması tartışmalara neden olmuştu.

Güzelaydın, 2008’de Fatih Terim’in milli takımdan aldığı maaş sert şekilde eleştirilirken, TFF yönetim kurulu üyesi olarak; ''ücret ile ilgili yorumlar haksızlık'' açıklamasını yapmış ve Fatih Terim’e destek olmuştu. O dönem Güzelaydın’ın bu sözleri TFF içinde de tepkilere neden olmuştu.

Fatih Terim’in Galatasaray’a gelişinde de, Terim ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’i buluşturan isim Serdar Güzelyadın’dı. Serdar Güzelaydın, Dursun Özbek ile Fatih Terim arasındaki görüşmenin 4 dakika sürdüğünü ifade etmiş ve anlaşmanın sağlandığını anlatmıştı.

Evet.

Tartışma yaratan isimlerin yanında görülen ve ilişkileri dikkat çeken Serdar Güzelaydın’ın isminin, kamuoyuna sıklıkla gündeme gelmemesi de kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor.

Peki...

Sahi, nedir Serdar Güzelaydın’ın her taşın altından çıkmasını sağlayan güç?"

Yazılanlar, çizilenler bunlar.

Serdar Güzelaydın bir işadamı.

Para kazanmak için her yolu, her gücü kullananlardan.

Peki bizim meslektaşlara ne oluyor?

Kemal Belgin'in deyimiyle "Güzelaydın'ın müritleri"ne ne oluyor?

Kendini neden kullandırıyorsun arkadaş?

Yıllardır medyada "Güzelaydın güzellemeleri"yle neden manipülasyon yapıyorsun?

Neden?

Üç, beş, on her ne kadarsa cebine aktarılan, bu neyin karşılığında arkadaş?

Boğazından nasıl geçiyor o lokma?

Bizim camiamız küçüktür, herkes kimin kim olduğunu bilir.

Değer mi?

Sedat Kaya

Beşiktaşlı eski yönetici Sinan Vardar'da geçtiğimiz ay Fotomaç Gazetesi'nde ''BİP BİP BİP'' başlıklı köşe yazısı büyük yankı uyandırmıştı. 

Bu bir BİP sempatizanı yazısıdır

Milli Takımımız harika bir futboldan sonra şanssız bir şekilde İsveç'e de yenildi. Grubunda sonuncu olan Ay-Yıldızlı millilerimiz en alt gruba düştü. Ama hiç önemli değil; takımız harika. Zaten federasyon başkanımız da bu takımın muhteşem bir ekip olduğunu hep söylüyor. Teknik Direktör Lucescu da sisteme uymuş, çok pozitif şeyler söylüyor (aldığı paraları çok merak ediyorum).

Şimdi tüm gayretimizle 2020 Avrupa şampiyonasına hazırlanacağız. Biz bitmeden bitmez!
Eh federasyon başkanımız, teknik direktörlerimiz, BİP otoriteleri de çok iyi yolda olduğumuzu belirtince bize de bir şey söylemek düşmüyor.

Her ne kadar Ukrayna maçında tribünler tepki gösterdiyse de; eh canım 80 milyon ülkede o kadar da Don Kişot olur. Onlar da eminim ki protestocular da tek tek tespit edilmişlerdir ki; bir daha milli maça alınmazlar!
Futbolumuzda yel değirmenlerine saldırmamak çok takdir görüyor. Çeşitli sistemlerle uyutulmuş futbolseverler sakın uykudan uyanmayın! Herhalde otoritelerin bildiği bir şey vardır.

Kulüplerimizin de ekonomik durumları harika.
Herhalde bilemediğimiz bir maden keşfedildi.
Her şey güllük gülistanlık...
Takımımıza güvenelim.
Başarılar çok yakın.
BİP BİP BİP...

Kartalhaber

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki