


Son 5 Sezonun ilk 4 Haftalarına Bakıldığında İlginç Bir Ayrıntı Göze Çarpıyor;
Sezona geçen yılların aksine 2 galibiyet, 2 yenilgi alarak giriş yapan ve büyük eleştirilere maruz kalan Beşiktaş, Sergen Yalçın ile şampiyon olduğu sezonun ilk dört haftasına da iyi bir başlangıç yapamamış ve 1 galibiyet, 1 beraberlik 2 mağlubiyet almıştı.
3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 galibiyet, 1 de mağlubiyet alınan sonraki yıllar da ise yönetim ve teknik heyet değişiklikleri yaşanmıştı.
HAYIR MI, ŞER Mİ?
"Her şerde bir hayır var" derler. Rakamlar ve istatistikler yalan söylemez diye de ilave ederler.
Evet, Kara Kartal son zamanların en kötü lig başlangıcına imza attı. 10 maçta kalesinde 15 gol gördü.
Ligde 4 maçta ise 6 gol ağlarındaydı. Şampiyon olduğu yıl da ilk 4 haftada kalesinde 7 gol vardı ve evinde Antalya ile berabere kalmış, G.Birliği'ne yenilmiş, deplasmanda ise Konya'ya 4-1 yenilmişti.
İşaret mi dejavu mu bunu Sergen Yalçın belirleyecektir.
SERGEN HOCA RÜZGARI
İkinci dönemine tam yetkiyle giren Yalçın, hem sistemini takıma adapte etmeyi hem de altyapıdan oyuncu geçişini hızlandırmayı hedefliyor.
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın ikinci dönemi oldukça istekli, hareketli, hızlı, biraz sancılı fakat tam yetkili ilerliyor. Genç hoca, bu nedenle her fırsatta taraftardan zaman istiyor.
Eğer plan işler ise Kartal yükselişe geçecek. Öncelikle takıma sistemini adapte edecek. Kazanmaya alışkın, tempolu, performansı yüksek, istikrarlı oyun yapısını oturtarak bir iskelet kadro kuracak.
Serkan Reçber koordinatörlüğünde takımın ahengi sağlanacak. Alt yapıya büyük önem veriyor. Bu yüzden Serdar Topraktepe akademinin başına getirildi. Barcelona–Ajax karışımı bir model ile kemik kadroya oyuncu geçişleri planlanıyor.
Artık Beşiktaş'ta Sergen Yalçın rüzgârı esecek.
ASpor