Şu Güzelim Hakemler Beşiktaş'tan Ne İster?

Alen MARKARYAN yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:29 Eylül 2021, Çarşamba

'TEK KALECİNİN YERİ DEĞİŞMEMİŞ'

Amsterdam'daki maç ufukta gözüktüğünden beri ve tabii ki Ajax'ın formda oluşundan mütevellit, Can yakan, can sıkan ve can-ı paramparça eden eksik kadro durumuna en büyük destek bütün hafta boyunca şanlı Beşiktaş taraftarından geldi. "Sonuç önemli değil, mücadele edin yeter." Bu psikolojik destek ve güven depolama hissiyatları ışığında maça hazırlandı Beşiktaş. Şimdi de sahaya çıkıyor. Kadroya bir baktım bir tek kalecinin yeri değişmemiş. Bir de göğsümüzün üzerindeki arma.

'BİRAZDA BİZ OYNAYALIM'

Maç başladığında topu onlara verdik, "Alın oynayın" diye! Biz alan daralttık, iyi kapandık, iyi yardımlaştık. İlk 10 dakika. Sürpriz ani çıkışlar ve ayağa paslarla, nefesimiz de açıldı, iştahımız da. "Topu verin de biraz da biz oynayalım" dediğimiz zamanlar da oldu. İşte onlardan birinde Batshuayi'nin topu var direkten dönen. Ben her zaman derim, top direğe çarpıp dışarı çıkmayacak arkadaş, içeri girecek. Batshuayi'nin topu ahlar, vahlar arasında direkten oyun sahasına döndüğünde mecburen stoperlerinin görev bölgesinde dönemediğinde(!) maalesef geri düştük: 1-0.

Golden sonra taktik plana sadık kaldık, oyun disiplininden kopmamaya çalıştık. Ama çıkmadığımız süre içerisinde hep onlar geliyordu. Yani çıkmazsan gelirler. Hızlı çıkmamız gereken anlarda çoğalamıyorduk, ceza sahamıza kolay girmelerine müsaade ediyorduk ve adam paylaşmada yavaş kalıyorduk. Ve yaratıcı bir adam şarttı. Uzaklaştırmak için her vurduğumuz top onlara gidiyor, yeni bir Ajax atağının başlangıcı oluyordu. İlk yarının sonlarına doğru da "Alın topu oynayın" muhabbetini fazla abarttık ve 2 oldu.

'MEŞHUR HAKEM BESTESİ...'

İkinci yarı başladığında biraz daha geriye yaslanmıştık. Yine geliyorlardı ama ilk yarıdaki gibi etkili değillerdi. Ersin'in çıkardığı yüzde yüzler 3'ü, 4'ü bulduğundan özel bir alkış yolluyorum kardeşime. 60'tan sonra ileriye çıkışlarımız ve gol kaçırışlarımız başladı. Bu minvalde Kenan'ın attığı buz gibi golü vermeyen Fransız meşhur besteyi akıllara getirdi. "Şu güzelim hakemler, Beşiktaş'tan ne ister!"

Ajax'ın orta sahadaki açıklarını yakalamış, o açıklara ayağımızı, burnumuzu sokmaya başlamıştık. Sırayla, Oğuzhan, Kenan sırf ağır davrandıklarından iki pozisyonu ezdiler. Umut Meraş sakatlanıp, 18 yaşındaki Berkay oyuna girdiğinde ve dakikalar 76'yı gösterdiğinde enteresan olan neydi biliyor musunuz? Piyasada dönen lugatların aksine maç her an dönecekmiş gibi heyecanla oyunu takip etmemizdi. Kapağın kralı buydu bence. Dakikalar tükendi, maç bitti. Lakin biz bitti demedik, bu takım birçok şeyi başaracaktır. İzleyin.

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki