Süleyman Seba’ya Mektup!

Beşiktaş eski yönetim kurulu üyesi Sinan VARDAR yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:06 Nisan 2018, Cuma

Dün sevgili Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın 92. yaşgünüydü. Bu yazıyı kaleme alırken onu düşündüm ve izninizle ona bir mektup yazmak istedim.

Saygıdeğer başkanım...
Sizi gerçekten çok arıyoruz.

Spor camiasının saygı gösterdiği, futbolun içinden gelmiş, birinci ilkesi dürüstlük olan sizin gibi büyü bir başkanı sadece Beşiktaşlılar değil, tüm spor camiası çok özlüyor.

Sizin başkanlığı bırakmanızdan sonra neler oldu size bir bir özetleyeyim.

Kulüpler arasındaki saygı neredeyse sıfır noktasında.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı maçlara bile gidemiyor.
Türk Futbolu yerlerde sürünüyor. İçimizde barış barış yok, üretim ise hiç yok. Yurtdışından pili bitmiş futbolculara milyon eurolar veren kulüpler mali açıdan bitme noktasında...

Borçsuz bıraktığınız, hayatınızı verdiğiniz Beşiktaş maalesef inanılmaz bir borcun içinde

Hatta yeni Divan Başkanı sizin Beşiktaş'a kazandırdığınız eserlerin satılmasını istiyor ve ekliyor: "Tüm mal varlığımızı satsak borcumuzun yüzde 20'sini bile ödeyemiyoruz!" En faciası ise bu ekonomik krizden kurtulmak için en ufak bir proje bile yok. Hala popülist yaklaşımlarla 35 yaşını aşmış futbolcular transfer ediliyor.

Camianın önde gelenleri mahkemelerde sürünüyor.

Kimler mi? BJK Divan Kurulu eski başkanları Şeref Nasır, Yalçın Karadeniz, sizin fikirleriniz doğrultusunda hareket eden bendeniz Sinan Vardar ve yüzlerce Beşiktaşlı... Yanlışlarını düzelteceklerine, kulüpte kenetleme sağlayacaklarına bize ceza verip, 5 yıllık seçme- seçilme hakkımızı elimizden alıyorlar. Doğruları söyleyenler, disiplin kuruluna veriliyor, kulübü canı gibi sevenler bir bir engelleniyor.

Sevgili Başkan;

Türk Futbolu sizi gerçekten çok özledi. Sizin de dediğiniz gibi, "Dostlarım, ah dostlarım. Ben en çok dostlarımdan korkarım..." Maalesef bu isimler Beşiktaş sayesinde çok iyi geldiler. Sizin veda konuşmanızda ABD'nin unutulmaz başkanı Abraham Lincoln'ün sözünü vurgulamanız hala kulaklarımda yankılanıyor:

"Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, Bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, Ama herkesi her zaman aldatamazsınız. Ben kimseyi hayatım boyunca aldatmadım!"

Evet siz hiç aldatlamadınız, hayatınız boyunca bizlere bir kere bile beyaz yalan söylemediniz!

Beşiktaş şampiyon olduğunda dönüş uçağında rakip takım var diye kutlama yaptırmamanız Beşiktaşlı duruşunuzun farkıydı. Tabii kulübün içinde bunlar yaşanırken sizin de çok sevdiğiniz ve jübilesi için İnönü Stadı'nın kapılarını açtığınız değerli futbol adamı Şenol Güneş ve futbolcuları çok güzel işler yapıyor. Üst üstte kazanılan şampiyonluğun ardından üçüncüsü de çok yakın.

Ben ise sizleri çok özlerken tüm Beşiktaşlılara şu tavsiyede bulunuyorum.

Çocuklarınıza ve torunlarınıza Süleyman Seba'yı anlatın.

Efsane başkanım ışıklar içinde uyuyun.

Sinan VARDAR / Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki