SUSUN SUSUN DİVANA SUS GELDİ!

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:20 Haziran 2017, Salı

Ne zamandır yazmak istiyordum ancak, vakit bulamıyordum. Şampiyonluk, transferler, kutlamalar vs. derken bugüne kısmetmiş. 

Konu; Başkan Fikret ORMAN’ın tabiri ile ‘Birçok Beşiktaşlı için gündem dışı’ olsa dahi, benim için bitmeyecek bir Haksızlık – Hukuksuzluk – Adaletsizlik türküsü! BJK DİVAN KURULU…

Nisan ayından bu yana başta güzide basınımız olmak üzere, tüm BJK camiası içerisinde neredeyse yok hükmünde! BJK DİVAN KURULU.

Son yapılan BJK Mali Genel Kurulunda, kürsüye bir Divan Kurulu masası dahi konulmaya gerek görülmedi. Belki de, Beşiktaş yönetimi aynı camianın diğer kişi ve kurumları gibi UNUTMUŞLARDIR! Koskoca BJK senatosunun varlığını…

Unutana - hatırlamayana sitem etmem, edemem! Çünkü çok önce yazılmış bir kara senaryonun perdelenmesiydi SEBA’ların, ÜSTÜNKAYA’ların, BABA HAKKI’ların BEŞİKTAŞ’ın Onur kurulunu senatosunu itibarsızlaştırmak, sindirmek! 

Neden mi? Sebebi aslında gayet basit. 3 Ayda bir hesap vermek var,  Üyeleri kötü gidişat da bilgilendirme yetkisi var, Komisyon kurma hakkı var. Yani kısacası uyuyan camiayı uyandırma tehlikesi var, BJK DİVAN KURULUNUN.

Zaten BJK tarihinde bir ilk yaşanarak, Denetleme Kurulu Başkanının şikâyeti ve Divan Kurulu Başkanının ‘Kınama cezası’ almasıyla başlamadı mı Yalçın KARADENİZ operasyonu? Ardından 75 yaşındaki Divan Başkanı Adliyeden Adliye ye, Davadan Davaya sürüklenmedi mi? Yalnızca bir tek üye sırf Yalçın KARADENİZ’in Başkanlığı düşsün diye 7-8 ayrı yerde dava açtı haberiniz var mı? EL İNSAF!

 Kendisine açılan her davaya gitti, katıldı, üzüldü, yoruldu, kırıldı ama asla konuşmadı, şikâyet etmedi Av.Yalçın KARADENİZ. Tek bir kelam ediverdi 55 senesini verdiği BJK camiasına HUKUK, HUKUK, HUKUK… 

Peki; Yeni BJK Divan Kurulu Başkanı ve Yönetimi neler yapıyor? Bilen-duyan var mı? 

Öncelikle yeni Divan Kurulu Başkanı Sn. Tevfik YAMANTÜRK’e acilen BJK tüzüğünü öğrenmeye davet ediyorum. Umarım bir daha BJK Kongre üyelerinin onayı ile Divan üyelikleri düşen kişilerin, yine Kongrenin kararı ile affedilebileceğini idrak edebilmişlerdir! 

Nisan 2017’de görevi devralan Tevfik YAMANTÜRK’ü hiçbir yerde göremeyince, bende meslek icabı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi düşündüm. Tek tek yazıp paylaştığı mesajlara göz attığımda, açıkçası Başkan Fikret ORMAN ve Yönetimi için ‘Biçilmiş kaftan’ olduğuna, bir kez daha kanaat getirdim! 

Neden mi? 

Sn. Yamantürk BJK Divan Kurulu Başkanı olduğu Nisan ayından bu yana kendi sosyal medya hesabından Memleket meselelerine değinmiş. S&P Japonya'nın kredi notunun artmasına sevinmiş. Trump’ın ABD çelik sanayini korumak için ithalata vergisi getirmesini işlemiş. İsrail'li Haham 'dincilerin' baskısı nedeniyle ülkesini terk etmiş. ‘’İsrail, Yunanistan din devleti mi oluyor!’’ diyerek dünya meselelerine eğilmiş. Ülkemizdeki kuraklık meselelerine dikkat çekmiş. Arada 20 tweet de bir aklına BJK kısmen gelip yazmış çizmiş ama ardından Suudlar, Otomobil, Merkel 'ABD, Yunan adaları, Ankara, Beyaz eşya sektörü, vs… derken maalesef Siyah-Beyaz’a dair, incir kabuğunu dolduracak (Negatif-Pozitif) bir paylaşımı olmamış! 

Sonuç olarak;

Bir tarafta BJK’nın borcu ‘Freni patlamış kamyon gibi. Dikkat edin, önlem alın’ diyen eski Divan Kurulu Başkanı Yalçın KARADENİZ. Diğer tarafta asla BJK’nın sorunları ve gündemi adına tek kelime etmeyen, bir gün BJK Başkanı olma hayalleri ile sindirilmiş Tevfik YAMANTÜRK! 

Yalçın KARADENİZ’in borç ‘’2 MİLYAR TL’’ dedikten sadece 3 ay sonra, kendi resmi raporlarından öngördüğü borca çok yakın bir rakamla ‘Artık bu borca BJK alışsın!’ diyen zihniyet, elbette ki kendi suyunda-yolunda bir Divan Başkanı tercih edecekti. 

Ancak benim merak ettiğim daha insani bir husus var. Yalçın KARADENİZ’in ihracı için imza atan tüm BJK Yönetim Kurulu üyeleri; ‘Senin disiplin kuruluna verilmene imza atmak zorundaydık Başkan’ diyerek kendisine günah çıkaran, yemek masalarında methiyeler dizen hali hazırda ki BJK Yöneticileri. 

Divan Kurulu Başkanı Hukuk yolu ile tekrar değişir ve Yalçın KARADENİZ yeniden makamına geri dönerse, Beşiktaş'ın senatosunun kapısından girebilecek ve o eli tekrar sıkabilecek misiniz? 

Hak edene Saygılarımla
Hakan ÖNCÜL

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki