Türk Telekom'da Rekor Zarar!

Borcundan dolayı hisselerinin bir kısmı bankalara devredilen Türk Telekom, 2018’de TL’deki değer kaybının da etkisiyle 1.4 Milyar TL net zarar açıkladı...
Haberin yayılanma tarihi:31 Ocak 2019, Perşembe

Şirketin KAP’a açıkladığı finansal sonuçlara göre geçen sene toplam hasılat yüzde 12.6 artışla 20.4 milyar lira oldu.

Şirketin 2019’a ilişkin ise konsolide gelirlerde 2018 yılına göre yüzde 15-16 seviyelerinde artış, konsolide FAVÖK’ün (finansman giderleri) 10 Milyar TL–10.2 Milyar TL seviyelerinde olması bekleniyor. Konsolide yatırım harcamalarının ise 5.5-5.7 Milyar TL seviyelerinde olması öngörülüyor.

Bankalara Devredilmişti

Türk Telekom, Ojer Telekom’un yüzde 55 hissenini borcu nedeniyle alacaklı bankalara resmen devrederken, Lübnanlı iş adamı Hariri’nin aralarında bulunduğu dört isim yönetimden istifa etmişti.

Lübnan siyasetine yön veren Hariri ailesinin, Suudi Telekom Şirketi’yle (STC) ortak olduğu Oger Telecom, 2005’de Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almıştı. Satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapılmıştı.

OTAŞ, Türk Telekom’u satın almak için bankalardan (ağırlıklı olarak Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası) kullandığı kredinin yeniden finansmanı için 2013’te aldığı 4.75 milyar dolar krediyi ödeyememişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı geçen ağustos sonunda Türk Telekom’daki yüzde 55 OTAŞ hissesinin bankalar tarafından devralınması için onay vermişti.

Kredi veren bankalar tarafından ortak girişim oluşturulmuştu.

Daha sonra söz konusu hisse devri resmileşmiş, OTAŞ’taki yüzde 55’lik hissesi Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası ortalığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye devredilmişti.

Devirle birlikte Türk Telekom’da ortaklık yapısı şöyle değişti: Levent Yapılandırma AŞ yüzde 55, Hazine ve Maliye Bakanlığı yüzde 25, Türkiye Varlık Fonu yüzde 6.68, halka açık yüzde 13.32.

Diken / Cumhuriyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki