Türkiye Avrupa Üçüncüsü!

Türkiye A Milli Kadın Voleybol takımı, Avrupa Şampiyonası'nda Azerbaycan'ı 3-1 yenerek üçüncü oldu. .
Haberin yayılanma tarihi:02 Ekim 2017, Pazartesi

2017 Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya için ev sahibi Azerbaycan ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımımız maçı 25-22, 21-25, 14-25 ve 8-25'lik setlerle kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Millilerimiz, ilk seti 22-25 kaybettikten sonra ikinci seti 25-21 kazandı. Sonraki iki sette rakibine hiç şans vermeyen ve baştan sonra setleri önde götüren Millilerimiz üçüncü seti 25-14, dördüncü seti de 25-8 gibi inanılmaz bir skorla alarak maçı 3-1 kazandı ve bronz madalyayı 2011'den sonra, ikinci kez elde etmiş oldu.
Milli Takımımız 2003'te Avrupa ikincisi, 2011'de Avrupa üçüncüsü, 2017'de Avrupa üçüncüsü olarak kürsüye çıktı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Asbaşkanı Suat Güler, Liglerden Sorumlu TVF Asbaşkanı Ahmet Göksu, Milli Takımlardan ve Basından Sorumlu TVF Yönetim Kurulu Üyesi Kurtaran Mumcu, Milli Takımlardan Sorumlu Bahar Mert Üçoklar, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç ve TVF Disiplin Kurulu Üyesi Sezer Söylemez, Milli Takımımız'ı desteklemek için Bakü'deydi.
Millilerimiz yarın (2 Ekim Pazartesi), saat 06.35 uçağı ile yurda dönecek (Atatürk Havalimanı'nda ‘tahmini olarak' 08.45'te olacak).

2017 KADINLAR AVRUPA ŞAMPİYONASI FİNALLERİ

2017 Bayanlar Avrupa Şampiyonası Finalleri C Grubu'nda yer alan Türkiye sırasıyla; Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna ile karşılaştı. İlk iki maçını kaybeden Türkiye, gruptaki son maçında Ukrayna karşısında galip gelerek üçüncü oldu ve playoff etabı ile yoluna devam etti. Playoff etabındaki rakibi Polonya'yı eleyerek çeyrek finalde oynama hakkını elde eden Milli Takımımız, 2013 ve 2015 yıllarının şampiyonu Rusya ile bir kez daha karşılaştı. 2011 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Rusya'yı 3-0 mağlup edip, şampiyonadan eleyen Milli Takımımız rakibini yine 3-0 yenerek yarı finale çıktı. Sırbistan Milli Takımı ile yaptığı yarı final maçından ise 3-0 mağlup ayrılan Millilerimiz’in bronz madalya maçında rakibi ise ev sahibi Azerbaycan oldu. Azerbaycan karşısında ilk seti kaybeden Milli Takımımız, sonraki üç sette çok iyi bir oyun sergileyerek karşılaşmayı 3-1'lik skorla kazandı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Azerbaycan ve Gürcistan'ın ortaklaşa ev sahipliğini üstlendiği ve 22 Eylül'de başlayan ve yarın (1 Ekim Pazar) sona erecek olan ve dört ayrı grupta 16 takımın mücadele ettiği 2017 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası Finalleri'nde; Macaristan, Gürcistan, Belçika, Ukrayna, Çekya (Çek Cumhuriyeti), Hırvatistan, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Belarus, Almanya ve Rusya Milli takımları ise şampiyonaya veda ettiler

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki