Ümraniye Yeniden Satışta!

Daha önce yapılan ihaleyi kazanan bir kişi Beşiktaş’tan astronomik bir ücret talep etmişti. Ancak mahkeme o ihaleyi yok saydı. Ümraniye'deki tartışmalı arazi yeniden satışa çıkılıyor...
Haberin yayılanma tarihi:16 Aralık 2017, Cumartesi

Yönetim bu defa temkinli

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman önceki günkü açıklamasında, “Ümraniye’de tesisimizin yanındaki arazi için tam iki yıldır uğraşıyoruz. Alt yapı tesislerimizi buraya taşıyacağız” diyerek bu konuda karşılaştıkları engelleri gündeme getirmişti. Orman’ın isyan ettiği olayların gelişimi ise şöyle: Beşiktaş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nin yanında bulunan 30 dönümlük araziyi Orman ve Şu İşleri Bakanlığı’ndan kiralayıp, Futbol Akademisi’ni buraya taşımak için bir proje hazırladı. 

HİÇ BEKLENMEDİK BİR ALICI ÇIKTI 

Yasa gereği sit alanı olan araziye spor tesisi dışında başka bir şey yapmak mümkün değildi. Ancak tek katlı yemekhane ve yatakhane gibi konaklama ve spor sahaları yapılması mümkündü. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılacak araziye Beşiktaş tek alıcı olarak girip, uygun fiyata kiralamak niyetindeydi. Bütün alt yapı tesislerinin buraya taşınması ve Ümraniye’nin adeta bir futbol akademisine dönüştürülmesi planlanmıştı. 

3 PARÇA VE 30 DÖNÜMLÜK ARAZİ 

Ancak yönetim burada beklenmedik bir engelle karşılaştı. İhale tarihini öğrenen  bir kişi ihaleye girip araziyi satın aldı. Daha sonra da 700 bin liraya aldığı yeri 6 milyon dolara Beşiktaş’a satmaya çalıştı. Olay mahkemeye intikal etti ve ihale iptal oldu. Şimdi Beşiktaş yönetimi yeni ihalenin yapılacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Yönetim bir daha başkalarının topa girmesine imkan bırakmadan araziyi kiralamak ve tesis yapımına hemen başlamak amacında. 3 parça halinde ve 30 dönüm civarında olan arazi için ilan süreci yakından takip ediliyor.

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki