''WEGHORST VE DİĞERLERİ!''

Bilal MEŞE yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:30 Ağustos 2022, Salı

Beşiktaş’ta her maçta bir oyuncuyu radarıma alıyorum, öyle torpil - morpil yok, yiğidin hakkını yiğide vereceksiniz, lamı - cimi yok.

Weghorst, çok iddialı söylüyorum, Beşiktaş’ın bu sezon en büyük transferidir. Sadece gol ve asistler yaptığı için bu övgüleri yapmıyorum, adam boş durmuyor, savunmaya kadar gelerek destek veriyor, tam bir takım oyuncusu.

Muleka’nın perdeyi açan golündeki topuk pası klas ötesiydi. Artı müthiş sorumluluk yükleniyor, toptan kaçmıyor, istiyor, yeter ki ona yüksek toplar gelsin, gerisini ona bırakın. Attığı ikinci gol de bunun en büyük göstergesidir.

Tabi Ki Araya N’Koudou’yu Sıkıştırmazsak Ayıp Ederiz

Dikkat ettiniz mi top ayağına geldiği anda, tribünler ayağa kalkıyor... Biliyorlar ki adam başlı - başına rakipler için büyük tehlike. Muleka’nın attığı ilk golde onun katkısını nasıl unutabiliriz. Adamın peşinde neredeyse iki ya da üç oyuncu var, oradan sıyrılıyor.

Gelelim Kartal’ın yeni transferi Dele Alli’ye... Teknik kapasitesi yüksek, çift yönlü oynayabiliyor. Yani hem savunmada hem de hücumda var. Kolay mı ilk maçına çıkmak hem de o seyirci önünde... İnsanın eli - ayağı dolaşır! Valla, izlediğimiz kadarıyla Dele Alli oldukça soğuk kanlı topla fazla riske girmeyen bir fotoğraf.

Bir parantez de ilk yarıda iki gole imzasını atan Muleka’ya... Valla o da ilginç bir oyuncu, geçtiğimiz haftalarda vitrine çıkmadı pek ama, attığı ikinci gol zorlukların en büyüğü idi. Rakip savunmacı formasında çekmesine karşın, kafayla ilk yarının skorunu belirledi.

Sadece ilk yarının fotoğrafını çekecek olursak, Kartal’da yedeklerin işi de çok zor! Özellikle ofansta sıra bekleyenler bir tık yukarı çıkmak zorundalar! Sadece bu bölgede mi, savunmada Saiss ve Masuaku şimdiden formayı ipotek altına aldılar, artı ikisi de iyi transfer.

Yok arkadaş yok... Valerian İsmael’i anlamakta zorlanıyorum artık!

Tıkır - tıkır işleyen bir kadroda bu oyuncu hamleleri nerden çıktı! Eğer bir sakatlık söz konusuysa amenna, bilemiyoruz!

Salih Uçan kötü müydü, asla... İki gol atan Muleka’ya ne demeli? Sanırım üç farklı skordan etkilenmiş olsa gerek! Ama bu oyunda hangi skorun garantisi var?

Dua etsin ki, kendi yağıyla kavrulan bir Sivasspor var karşısında, gidenler çok, yeri dolanlar az! Düşünün tek golü 86’da Seba ile bulabildiler. Ali Şaşal’ın üç net pozisyonda başarılı olduğunu da not düşelim.

Weghorst’u bırak sahada kalsın, adamın çift ciğeri var, yorulmak bilmiyor, Dele Alli tamam, ilk maçı, kenara alınması doğal, uyum söz konusu olabilir!

Süper Lig’in yeni lideri Beşiktaş, ne var ki bu tablonun her hafta değişebileceğini görüyoruz. Sonuçta Kartal, İsmael’e rağmen iş kazası yaşamadı, haftayı üç puanla kapadı.

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki