YALÇIN KARADENİZ YILLAR SONRA İLK KEZ SUSKUNLUĞUNU BOZDU!

Beşiktaş'ın eski Divan Kurulu Başkanı Yalçın KARADENİZ, uzun süren sessizliğini bozarak, Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı...
Haberin yayılanma tarihi:28 Ağustos 2019, Çarşamba

3 YIL SONRA İLK RÖPORTAJ 

Beşiktaş ve Spor tarihinde ilk defa Denetleme Kurulunun şikâyeti ile yönetim kurulu tarafından 5 yıl ‘Kınama cezası’ verilen BJK eski Divan Kurulu Başkanı Yalçın KARADENİZ, uzun süren sessizliğini bozdu.

Quaresma Meselesi

Ricardo Quaresma rüştünü ispat etmiş, Beşiktaş’ta 7 sezon oynamış, taraftarın gönlünde taht kurmuş bir oyuncumuz. Genelde Yönetim kurulunun aldığı kararları fazla eleştirmem ancak, bu kadar iz bırakan bir oyuncunun gönderiliş şekli hoş olamamıştır. Ricardo, getirilirken 5 Bin kişiyle karşılandı. Gönderilirken kadro dışı, genç takıma gönderilme tehdidi gibi haberler okuyoruz. Teknik heyetin işine karışmam. Herşeyin bir usulün var. Quaresma’yı kendisine yakışır şekilde göndersek daha iyi olmazmıydı? Öğrendiğim kadarı ile geçen sezon alacaklarını istedi diye Kulüple ters düştü. Oyuncunun parasını istemesinden daha doğal ne olabilir diye düşünüyorum?

BEŞİKTAŞ’LA YAŞANAN HUKUKİ SÜREÇ

Şu anda, Hukuki süreç neticelenmiş değil. Benim itiraz ettiğim seçim ve hatta kararlar iptal edilmiştir.  Konu ‘İstinaf’ mahkemesindedir. Burada aslolan; Yönetim kurulları adil olmalıdır, şeffaf olmalıdırlar. Bugünkü yönetimi sevdiğim 3-5 kişiyi tenzih ederek söylüyorum, çok adil ve şeffaf bulmuyorum. Yönetimler, gelip geçicidir. Kalıcı olan camiadır. Camianın isteklerini ciddiye almayan idareciler, kafalarını sıkıntıdan kaldırılmazlar. Camianızı dinlemek zorundasınız.

Bana verilen cezada 21. Asliye Hukuk Mahkemesi   ‘İlk Madde Olarak Müzekkere Edilmesine’ karar verirken, yönetim kurulu bunun yerine getirirmişçesine ilk mali genel kurulda 9. Madde olarak gündeme aldı. Kongrelerin sonunda bildiğiniz gibi az insan kalır. Az insanında son kararlara tesiri fazla olur. Yalçın Karadeniz’in cezasını, oldu-bittiye getiririz çabası belki de oldu. Üstelik benim cezamın oylanması yerine ‘Yalçın Karadeniz’e Verilen Cezanın Bir Kere Daha Disiplin Kuruluna Sevk Edilmesine’ oylanmasına diyerek oylamaya sundular. Amaçları, benim lehime karar çıkacak endişesi ve sonrasında yapılan Divan Kurulu Başkanlığına aday olmamın önüne geçmek.

Biz kurulduğumuz günden beri Hakka, Hukuka, Mahkeme Kararlarına saygılı bir kulübüz.  236 üye, Kongreye benimle alakalı verdiği önergeyi bile kabul etmediler. Tüzük 24. Madde açık. ‘Gündemin değişmesi ve Gündeme Madde eklenmesi’ Katılanların Onda biri ile değişebilir. Ben 2 katını topladım. Buna rağmen okutmadıkları halde gündeme dahi almadılar. Bunu geçiştirmezsiniz. Hukuk-Adalet herkese lazımdır.

BAŞKAN ADAYLIĞI

Beşiktaş çok büyük bir camiadır. Bu şekilde konuşulması bile Şeref verir.  Herkes Başkan Adayı olmak ister. Şu anda böyle bir ortamda yok. Olur ve üyeler de talep ederlerse, kimse karşı koyamaz. Yalnız ifade etmeden geçemeyeceğim. Kulüple alakalı şuanda ağır ithamlar var. Bunları geçiştirmezsiniz. Bu iddialar yalansa verin mahkemeye, sorun hesabını. 

ARAS ÖZBİLİS’İN SÖZLEŞME İPTALİ

 Aras Özbiliz meselesi, camianın kafasını kurcalayan bir konu. Beşiktaş onu transfer etmek istediğinde, çok bilinen bir oyuncu değildi. Fikret Bey,  Aras’ı ‘Mesut Özil’e Benziyor’ diyerek lanse etti.  Olabilir. Her transfer tutacak diye bir kural yok. 4 yıl bizde oynadı 6 MİLYON Euro’yu cebine koydu. Bizde toplam 255 dakika futbol oynadı. Sonra bildiğiniz gibi birde mukavelesini uzattılar. Daha sonrada, mukavelesini fesih ettiler. Yine cebine, 2 Milyon 250 Bin Euro para koydular. Bunu, iyi niyet olarak algılayamayız. Bu büyük bir skandaldır. Niçin sebep ve sorumlular açıklanmıyor?

ORHAN AK ve REZA ZARRAP

Bizim Başkanımız Zarrap için ‘Gözünde Beşiktaşlı ışığı gördüm’’ demişti. Aynı Başkan Orhan Ak içinde ‘Pırlanta gibi çocuk’ benzetmesi yaptı. Siz böyle söylemleri Beşiktaş’ın Öz Evlatlarından neden esirgiyorsunuz? Mesela Sinan Vardar’ı,  Mesela Ozan Biber’i camianın çalışan, kıymetli isimlerini ihraç ediyorsunuz. Bunlar seçimle alakalı değil, Asli yapmaları gereken hususlardır.

290 MİLYON TL ALINAN KREDİ

Herkesin bildiği gibi 290 Milyon TL yine bir kredi alındı. Peki; bu kredi nasıl alındı? Detaylarını, hiç kimse bilmiyor. Hatta ve hatta bazı yöneticilerimiz bile bilmiyor. Divan Başkanlığım döneminde BJK A.Ş. hisselerinin, teminat olarak bankaya verilmesinin çok tehlikeli olduğu anlatmaya çalıştım. Ben Beşiktaş’ın, hayatım boyunca acaba Satılacak mı korkusuyla yaşamak istemiyorum.

Herkesin, bu dönemlerde Beşiktaş’a sahip çıkmasını istiyorum. Kongre üyelerimiz 100 Milyonlarca TL’lerin ibra edildiği Mali Kongrelerde 300-400 kişi ile katılım sağlıyor. Başkanlık Seçimlerini, 1500-2000 kişiyle bitiriyoruz. Benim Camiamdan ricam Kulüplerine sahip çıkmalarıdır. Biz, hep beraber olursak daha güçlü oluruz. 

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki