'YANGINI KİBİRLE SÖNDÜREMEZSİNİZ!'

BJK Kongre ve Divan Kurulu üyesi, CHP Balıkesir Milletvekili / Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, yangın bölgesinden iktidara yüklendi...
Haberin yayılanma tarihi:07 Ağustos 2021, Cumartesi

On Birinci Gününe Giren Orman Yangınlarıyla Mücadele Sürerken Ahmet Akın Muğla Milas’ta Çalışmalarına Devam Ediyor

Ülke genelindeki orman yangınlarının yaşattığı felaket 2 termik santralin faaliyet gösterdiği Muğla Milas’ta tehlike oluştururken, Balıkesir Millet Vekili Akın, buradan yaptığı değerlendirmelerde iktidarın santrallerin adeta yanmasına göz yumduğunu söyledi.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI EŞLİK ETTİ

“Şu anda bir tehlikemiz var. Tehlike de şu; Belediye Başkanımız günlerdir, yol haritasına kadar anlatıyor. Hemen bir tane daha santral var, Yeniköy Santrali. Rüzgar da o tarafa doğru estiği için o tarafta da bazı çalışmaların yapılması lazım” diye konuştu. Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangından etkilenen Kemerköy Termik Santrali’nde, yangından sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın burada yetkililerden bilgi aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, günler öncesinden uyarılar yapıldığı halde yangının santrale ulaştığını, önlem almakta geciken AK Parti iktidarının santralin yanmasına adeta göz yumduğunu söyledi. Akın, “Santralin yaklaşık 3-4 kilometre uzaklığında yakıt olarak kullanılan linyit kömürünün depoları bulunuyor. Tüm endişemiz yangının oraya ulaşması durumunda çok büyük bir facianın yaşanacak olmasıydı. 10 binlerce ton linyit kömürünün yanması bölgenin havasının ölümcül düzeyde karbon monoksitle kaplanmasına neden olacaktı. Aldığımız bilgi yangının depolara ulaşmaması için önlemlerin alındığı yönünde. Diyebiliriz ki büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.”

YENİ TEHLİKE: YENİKÖY TERMİK SANTRALİ

Mazı, Çökertme’yi yakıp geçen Milas’taki yangın, Kemerköy’ün ardından Yeniköy Termik Santralı’na yöneldi. Santraldaki hidrojen tankları önlem için boşaltıldı. İki santral arasında 60 metre eninde savunma hattı oluşturuldu. Yöre halkı rüzgârın güneyden esmesi halinde yangının köyleri vuracağına dikkat çekiyor.Şu anda bir tehlikemiz var. Tehlike de şu; Sayın Başkan 4 gündür uyarıyor, yol haritasına kadar anlatıyor. Hemen bir tane daha santral var, Yeniköy Santrali. Rüzgar da o tarafa doğru estiği için o tarafta da bazı çalışmaların yapılması lazım. Bu santral ya doğalgaz elektrik üretim santrali olsaydı? Bu santral ya nükleer güç santrali olsaydı? Bu ihtimalleri düşünmek dahi istemiyoruz. Ancak iktidarın beceriksizliği akıllara bu ihtimalleri de getiriyor” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın şu değerlendirmelerde bulundu:

YÖNETEMEYİNCE ÇİRKİLEŞİYORLAR

“Tarihimizin en büyük ve en acı veren orman yangınında, AKP iktidarı da kendi içinde ayrı bir yangın yaşıyor. Yangını söndürüp krizi yönetemeyince, çirkinleşip, saldırganlaşıp, kibirleniyorlar. Kemerköy Termik Santrali’nin yanmasına göz yuman zihniyet, basiretsiz ve beceriksizlik abidesi anlayış bu santrali doğalgaz santrali olması durumunda ya da nükleer santral olması durumunda ne yapacaktı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020 yılı faaliyet raporunda, Akkuyu Nükleer Santrali’nin güvenliği konusunda endişelere neden olacak bir itirafta bulunduğundan bi haber olanlar, elbette Kemerköy Termik Santrali’ne ulaşan yangın için önlem alamayan basiretsiz yönetim anlayışının yarattığı tehlikeyi akıllarında canlandıramazlar. Nükler santralin yapım aşamasında bile, hayati bir konuda acil durum tatbikatının yapılmamış olması bu iktidarın anlayışının ürünüdür. Bu anlayış elbet sona erecek, yarattıkları kibir dağlarının altına kalmaya da mahkum olacaklardır.”

DUYDUK MU?

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki