Yusuf Namoğlu'ndan Fikret Orman'a 'VAR' Cevabı!

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, VAR sistemiyle ilgili açıklamalar yaptı.
Haberin yayılanma tarihi:10 Ekim 2018, Çarşamba

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın yaptığı açıklamalara da değinen Namoğlu, ”Milli arayı hakemler de en iyi şekilde değerlendirecektir. Fikret Orman haklı ya da haksız demek istemiyorum. 8 haftalık periyotta hakemlere hataları anlatılacaktır” dedi. 

Yusuf Namoğlu görevi bırakacak mı? Açıkladı. 

"Hakemlere VAR ile ilgili hatalarını anlatacağız"

Milli Takım arası olduğu için hakem arkadaşları toplayıp, hakem hatalarıyla ve VAR'la ile ilgili bir toplantı yapacağız. Ligin ilk 2 haftası VAR protokolüne bağlı kalmayan hakemleri uyarmıştık düzelmişti ve şimdi de yine bazı uyarılar yapacağız.

"Hakemleri uyardık, bir daha yapmadılar"

Geçmişte hakemler ofsayt uyarılarında izlemek istiyordu, bunun izlenecek bir yanı yok, oradan bir çizgi çiziliyor ve uyarı yapılıyor. Bu izleme isteği VAR protokolüne aykırıydı hakemleri uyardık bir daha yapmadılar.

Fikret Orman'ın açıklamalarına ne dedi?

Ben başkan Fikret Orman'ın sözleriyle ilgili konuşmak istemiyorum ama şunu diyebilirim; herkes 15 günlük milli arayı iyi değerlendirmeli. Bunu fırsat olarak görmeliyiz. VAR olarak hatalar varsa 15 günlük arada bununla ilgili çalışmalar yapacaktır. UEFA'da VAR için eğitim veren Murat Ilgaz hakemlerimize eğitim verecektir.

"Hatalar zaman içinde daha da azalacak"

Hatalar ilk 2 haftaya göre çok düşmüştür. Zaman içinde daha da azalacaktır. VAR'ın pozisyonlara olumlu etki yaptığı birçok pozisyon var bu haliyle bile çok doğru katkı vermiştir. VAR açık ve net olan pozisyonlarda devreye girer, zaten her pozisyonda devreye girse maçlar bitmez.

"Dünya Kupası'na VAR tecrübesi olan elit hakemleri çağırdılar"

Ligler farklı, Dünya Kupası farklı. Dünya Kupası'na VAR tecrübesi olan elit hakemleri çağırdılar. Ama ligler de çok hatalar yaşandı. Almanya ve İtalya'da da bunlar oldu. Geçen sezona göre VAR bu sezon daha iyi oldu bu liglerde!

"Amacımız sahada adaletin sağlanması"

Herkes futbolla ilgili kendine düşen görevi yaparsa futbol kalkınır. Türkiye'de VAR eğitimleri en iyi şekilde yapılıyor. Hata yapanları eğiteceğiz, iyi yapanları daha çok kullanacağız. Bu 2 haftalık arada bu çalışmaları analizleri yapacağız. Amacımız sahada adaletin sağlanması.

"VAR kapanmasaydı bu sorun olmayacaktı"

Fenerbahçe - Başakşehir maçında VAR'ın arızalanma olayı, İtalya ve Almanya'da da oldu. VAR devre dışı kaldı ve bu sorun yaşandı. Eğer VAR kapanmasaydı bu sorun olmayacaktı.

"Ümit Öztürk'ün röportaj verip vermediğini bir yazıyla soracağız"

Mete Kalkavan’ın belirli durumlarda Ümit Öztürk ile görüşmesi gerekiyor. İletişim kuramadığı için bu tepkiyi gösterdiğini düşünüyorum. Ümit Öztürk'ün gazetecilere röportaj verip vermediğini bir yazıyla soracağız.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki