Zeminde Isıtma Var Mıydı? Çalıştırıldı Mı?

Başakşehir Fatih Terim Stadı, Başakşehir Futbol Kulübü'ne ait olmasına rağmen; Beşiktaş tarafından kiralandığı için, Mersin İdman Yurdu maçında sorumluluk siyah beyazlı kulüpteydi.
Haberin yayılanma tarihi:18 Ocak 2016, Pazartesi

Dolayısıyla, alttan ısıtmalı olduğu bilinen zeminin niye kısa süre içinde beyaza büründüğü, ısıtma sisteminin mi geç mi çalıştığı, bir sorun mu yaşandığı yönünde kafalarda oluşan soru işaretlerine de Beşiktaş Stat Müdürü Turgut Akhan yanıt verdi.

"SİSTEM SABAH OTOMATİK ÇALIŞTI"

NTV Spor'da yayınlanan 90+'ya telefonla bağlanan Akhan, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda alttan ısıtma sisteminin olduğunu ve sabah saatlerinden beri çalıştırıldığını söyledi. Sistemin otomatik olarak devreyle girdiğini belirten Akhan "Sabah kontrol için stada geldiğimde yetkililerle görüştük. Sistemin açık olduğunu söyledi ve bize de bilgisayarda gösterdiler" dedi.

Sistemin otomatin olarak 11 ila 15 derece arasında çalıştığını ifade eden Turgut Akhan "Biliyorsunuz bu tip sistemlerin asıl amacı, havanın soğuması ve kar yağması sırasında çimlerin köklerinin bozulmamasını sağlamak. Ama zemine yağan karı da eritebiliyor" dedi.

"MAÇ ZEMİN DEĞİL GÖRÜŞ ALANI YÜZÜNDEN TATİL EDİLDİ"

Maçın ertelenme sebebinin zeminin karla kaplı olması değil görüş alanının az olması olduğunu da vurgulayan Akhan, "Takdir edersiniz ki bayağı bir kar yağışı vardı. Maçımızın ileriki bir tarihe alınmasına hakem karar verdi. Biz temizledik, çizgileri tekrar siyah çektirdik ama görüş alanı olmadığı için, çizgileri görmediği için ileri bir tarihe erteledi maçı" diye konuştu.

"AVRUPA'DAKİLERLE AYNI SİSTEM"

Nebil Evren'ın "Almanya'da da yoğun kar yağışı altında maçlar izliyoruz. Yerden ısıtmaları olduğu için neredeyse saha hiç beyaz olmuyor. Buradaki ısıtma biraz daha farklı bir sistem mi? Farklı bir amaca mı hizmet ediyor?" şeklindeki sorusu üzerine ise Beşiktaş Stat Müdürü Turgut Akhan şunları söyledi: "Aynı sistem! Ben bugün özellikle sordum, Demin de söylediğim gibi bu alttan ısıtma 11 ila 15 derece arasında köklerden ısı veriyor. Dolayısıyla yüzeye çıkan ısı da karın erimesini sağlıyor, buz tutmasını engelliyor. Bugün hiç buz tutmadı, kaba tabirle cıvıktı zemin. Ama hakem 'Göremiyorum' dedi. Yoğun bir kar vardı. Maç tatil oldu."

Nebil Evren'in "Buzu eriten sistem, sahadaki kara etkili olamadı mı? Saha hep beyazdı, hiç yeşil olmadı?" sorusu üzerine ise Akhan "Ama buz yapmadı. Sürekli yağdığı için... 30 kişiye sürekli temizlettik ama sürekli yağdığı için beyazlığı alamadık." diye yanıt verdi.

TFF'YE SAAT ELEŞTİRİSİ

Turgut Akhan, maçın 19.00'da başlamasıyla ilgili bir eleştiri de yaparken TFF'yi eleştirdi ve "Keşke 17.00, 18.00 gibi oynayabilseydik bugün. Pazar günü kadır geleceği günler öncesinden belliydi. Tabii ki bu bizim elimizde olan bir şey değil, ben başka bir mecraya mesaj verdim, umarım algılamışlardır" dedi.

Akhan bu eleştirisi üzerine gelen "Beşiktaş kulübü maçın daha erken bir saatte oynanması için müracaat etti mi?" şeklindeki soruya ise yanıt vermekten kaçınarak "Ben bilemem. Ben Stat Müdürü'yüm, o tür şeylere girmem, bilgi de veremem" ifadelerini kullandı.

Ntv Spor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 5 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki