3. Yıldıza Hazırlanan Beşiktaş Parasal Değerde de Rakiplerini Katladı

2011'de F.Bahçe'nin 4'te 1'i, G.Saray'ın yarısı kadar değerli olan Beşiktaş, son 6 yılda müthiş bir çıkış yakaladı. FB'ye 250, GS'ye 700, TS'ye 1 milyar TL'ye yakın fark attı.
Haberin yayılanma tarihi:26 Nisan 2017, Çarşamba

KREDİSİ sıfırlanmış, ticari itibarı yerlerde sürünen Beşiktaş son altı yılda bütün spor kulüplerine rol model olması gereken bir başarı hikayesine imza attı.

Borsada işlem gören sportif şirketler arasında Beşiktaş 2011 yılında ezeli rakiplerinin çok gerisindeydi. Fenerbahçe Sportif A.Ş.'nin 4'te 1 değerinden de düşük bir piyasası bulunan Kara Kartal, Galatasaray Sportif A.Ş.'nin de yarısı civarındaydı. Hatta Trabzonspor'dan da 36 milyon TL daha düşük bir değere sahipti. Fikret Orman'ın 2012'de başkan seçilmesiyle Siyah-Beyazlılar, makus talihini değiştirdi, yepyeni ufuklara yelken açtı. 

2014 YILINDA İKİNCİ SIRAYA YERLEŞTİ

Fikret Orman ve ekibi, ekonomik alanda yaptıkları radikal değişikliklerle 2014 sezonu sonunda aradaki farkı hızlı bir şekilde eritti. Trabzonspor ve Galatasaray'ı geride bırakıp, ikinci sıraya yerleşti. Ancak Beşiktaş yine de Fenerbahçe'nin yaklaşık yarı değerindeydi. Son üç yılda ise yapılan atılımlar ve elde edilen başarılarla tarih yeniden yazılmaya başlandı. Yönetimde sağlanan istikrar, istikbal vadeden kadro yapısı, sponsorluk gelirlerini de büyüttü. Siyah-Beyazlılar, yatırımcısının da yüzünü güldüren dev bir kulüp durumuna geldi. 

GÜNEŞ UFUKTAN 2016'DA DOĞDU!..

Geçtiğimiz sezon Şenol Güneş'le müthiş bir sportif başarı yakalayan Beşiktaş, Vodafone Arena'nın hizmete girmesiyle de yepyeni bir ivme yakaladı. Siyah-Beyazlılar dünkü piyasa değerine bakıldığında Fenerbahçe'nin fersah fersah önünde yerini aldı. G.Saray'ı ve Trabzonspor'u ise adeta ezdi, geçti. 3. yıldızı takmaya hazırlanan Kartal'ın futbol semalarındaki uçuşu, böyle devam ederse, yakında taraftar kitlesi bakımından da çok fazla gelişeceği kesin. Bu sempatiyi, ekonomik girdiye dönüştüren profesyoneller sayesinde ise büyümenin çok daha sağlam temellerde sürmesi kaçınılmaz.

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki