30 Yılda 115 Şehit son 9 Ayda 91 Şehit

‘Analar ağlamasın’ denilerek hainlere verilen taviz ‘Şehitler Panosu’nda isim yazacak yer bırakmadı.
Haberin yayılanma tarihi:18 Nisan 2016, Pazartesi

Bölücü te­rö­rist­le­rin ‘a­çı­lı­m’ dö­ne­min­de şe­hir­le­re si­lah yığ­ma­sı­na göz yu­mul­ma­sı­nın be­de­li, Po­lis Özel Ha­re­ka­t’­ın An­ka­ra Göl­ba­şı­’n­da­ki Şe­hit­ler Pa­no­su­’na yan­sı­dı. 30 yıl­lık ta­ri­hin­de 7 Ha­zi­ra­n’­a ka­dar 115 şe­hit ve­ren Özel Ha­re­kat, 7 Ha­zi­ra­n’­dan son­ra 91 şe­hit ver­di. Pa­no, dol­du…

 İktidarın terörist başı Abdullah Öcalan’la yürüttüğü çözüm sürecinin en ağır faturasını Emniyet Özel Harekatı ödemek zorunda kaldı. 30 yılda sadece 115 personelini şehit veren özel tim son 9 ayda artan terör eylemleri ve çıkan çatışmalarda 91 mensubunu kaybetti. ‘Açılım’ sürecinde bölgedeki il ve ilçelerin silah-mühimmat yığınağı haline getirilmesine göz yumuldu. PKK’lı gruplar il ve ilçe merkezlerine hendekler kazıp her yeri EYP (el yapımı patlayıcı) ve mayınlarla tuzakladı. 7 Haziran seçimleri sonunda çözüm süreci buzdolabına kaldırılınca askıya alınan operasyonlara onay çıktı.

AYDA 10 ŞEHİT VERDİK

30 yıllık dönemde 3 ayda bir şehit veren Özel Harekat, Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de yürütülen operasyonlarda ayda 10 mensubunu al bayraklı kefene sardı. Artan kayıplarla birlikte Özel Harekat Dairesi’nin Gölbaşı’ndaki üssündeki “Şehitler Köşesinde” yer kalmadı. 30 yılda vatan uğruna şehit olmak isteyen gönüllü 13 bin 869 polis, Özel Harekat kursu gördü. Kuruluşundan itibaren şehit, eceli ile ölüm, kaza sonucu ölüm ve intihar olmak üzere 215 özel timci yaşamını yitirdi. 215 kaybın 115’ini şehitler oluşturdu. Halen Özel Harekat Daire Başkanlığı ile 61 ildeki Özel Harekat Şubeleri’nde 7 bin 800 “rambo” görev yapıyor.

4 BİN POLİS KURSTA

Bu ay açılan Temel Özel Harekat Eğitim Kursu’na 4 bin polis alındı. İçişleri Bakanlığı, aylardır bölgede canı pahasına operasyonlara katılan Özel Harekatçılara moral-motivasyon vermek amacıyla bu yıl aileleriyle birlikte Antalya, Muğla gibi turizm bölgelerine tatile gönderme kararı aldı.

Sözcü

Etiketler: DUYDUK MU ?   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki