5 Maddede Sergen Yalçın Etkisi!

Beşiktaş, Avcı sonrası Sergen Yalçın'ın göreve gelişiyle birlikte yeni bir çehreye büründü...
Haberin yayılanma tarihi:01 Mart 2020, Pazar

Sadece 5 haftalık süreçte, Siyah-Beyazlıların defans ve hücumdaki sorunlarına çözüm bulan Yalçın'ın etkisi maç sonuçlarına da yansıdı.

Beşiktaş'ta Abdullah Avcı'nın yerine göreve gelen teknik direktör Sergen Yalçın, 5 maçlık performansıyla takımın çehresini değiştirdi. Özellikle hücum etkinliğini artıran Kartal'ın bu değişimi istatistiklere de yansıdı. İşte Sergen Yalçın sonrası değişimler:

1- GÖSTERİŞLİ GÜÇ: Vodafone Park'ta 21 binin üzerinde taraftarın önünde Beşiktaş'a imzayı atan Sergen Yalçın, Avcı'nın arkasına alamadığı desteği ilk gün sağladı. Önce otorite boşluğu yaşanan Ümraniye'ye el atan Yalçın'ın önlemleri ile oyuncular yeniden sahaya konsantre oldu.

2- HAKİMİYET: Beşiktaş, Yalçın ile çıktığı Çaykur Rizespor (3 puan), Gaziantep (3 puan), Başakşehir (yenilgi), Trabzonspor (1 puan) ve Alanyaspor (3 puan) maçlarında oyunun hakimiyetini elinde tutan ve iyi futbol oynayan taraftı.

HÜCUM YAPAN VE SAHAYA HÜKMEDEN BİR KARTAL GELDİ

3- HÜCUM: Yalçın sonrası Beşiktaş'ın oyunundaki en büyük değişim hücumda oldu. Öncelikle oyun anlayışını değiştiren başarılı hoca, tek ön liberolu sistemde daha fazla hücumu düşünen bir taktik anlayışla mücadele etti. 5 maçta tam 89 kez rakip kaleye şut çeken siyah-beyazlıların etkinliği gözle görülür seviyede artış gösterdi.

4- DİKİNE VE HIZLI: Sahaya hükmeden bir Beşiktaş istediğini her fırsatta dile getiren Sergen Yalçın, bu isteğini şu ana kadar başarılı şekilde uyguladı. Dikine ve hızlı oyunu öğrencilerden talep eden tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ın başında sahaya çıktığı 5 maçta da topla oynama ve isabetli pas yüzdesi daha yüksek olan taraftı.

5- HEDEF STRESİ YAŞATMADI: Aldığı ilk iki galibiyet ya da yaşanan puan kayıplarının ardından Sergen Yalçın'ın yaklaşımı da futbolcuların da üzerindeki stresini azalttı. Siyah-Beyazlılar, puan cetvelinde rakiplerinin gerisinde kalmasına rağmen konsantrasyonu her maçta üst seviyeye taşımayı başardı.

RAKAMLARI ALTÜST ETTİ

* Alanya'nın 8 şutuna 18 şutla karşılık veren Beşiktaş, topla oynama oranını da %'58'e çekti.

* 19 haftalık bölümde 29 gol atıp 1,52 ortalama tutturan siyah beyazlılar, Yalçın döneminde bunu 1,8'e çıkardı.

* Ligde 19 maçta 26 gol yiyerek 1,36 ortalama yakalayan Kara Kartal, Yalçın ile 5 maçta 5 gol yiyerek ortalamayı 1'e düşürdü.

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki